Инкубатор своими руками

Тема у розділі 'Своими руками - отчеты', створена користувачем revyk, 9 лют 2011.

?

Голосуете ли вы за этот проект?

Голосування закрито 4 кві 2011.
  1. голосую за этот проект

    10 голосів
    76,9%
  2. воздержался

    3 голосів
    23,1%
  1. mostovyj

    mostovyj Майстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    65
    Адреса:
    Богородчани
    Люди добрі, підкажіть де краще зробити отвори для вентиляції, якого діаметру і скільки? Боюсь зробити не втому місці і завеликі, щоб потім не закривати їх.
     
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Скільки яйце споживає кисню у проміжок часу? Скільки яєць буде? Яка концентрація кисню та СО2 є нормальною? Яка є критичною? Стільки треба свіжого повітря замінювати у той проміжок часу? Скільки треба тепла на нагрів свіжого повітря? Чим буде примушуватися повітрообмін? Яка частка рухомого повітря буде йти на рециркуляцію, а яка на викид?
    Треба щоби отвори були достатніми для належного повітрообміну при застосуванні певного вентилятора. Щоби система нагріву була достатньою для нагрівання свіжого повітря та компенсації втрат крізь стінки. Щоби система зволоження була достатньою..
     
  3. mostovyj

    mostovyj Майстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    65
    Адреса:
    Богородчани
    Дуже Вам дяку за обширену відповідь
     
  4. Vasdey

    Vasdey Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Vol
    В мене поворот лотків зроблений із старого шуруповерта по схемі дивіться в прикріпленому файлі, а нагрів зробив як мій сусід сказав унікальний, взяв пластикову дволітрову пляшку в коркові зробив два отвори вставив два дроти все надійно загерметизував, долив літру майже дистильованої води, витіснив повітря і закрутив, увімкнув в мережу вода нагрілась пляшка майже розпросталась і все. Нічого не згорить і не зіпсується бо нема чому, а потужність нагрівального елемента регулюю шляхом треба менша - долив дистильованої води, треба більше - добавив солі. Звичайно є терморегулятор. В мене робиться підігрів з періодичністю приблизно 1 годину увімкнено нагрів таймером, а потім на хвилин 15-20 вимикається і цикл повторюється. (один регулятор - 220 В., а інший (дублюючий) - старий 12 В автомобільний акумулятор і трубчатий ТЕН на 2 кВт 110 В увімкнений до 12 В. Температура від 12 В не висока, але якщо пропадає світло то за 4 год. температура знижується не більше як на 2-3 градуси. Для живлення китайських регуляторів та таймера і підзярядки акумулятора використовується комп'ютерний блок живлення, а нульовий провід для механізму поворотів використовується шина 5В від того-ж таки блоку живлення, "+" відповідно шина 12 В, "-" шина 0В, тобто виходить що в одну сторону на двигун йде -5 В а в іншу +7 В, але інша швидкість двигуна майже не замітна. +5В шини блока живлення використовується також для всіх вентиляторів що використовується. Шина +3В задіяна для світлодіодного освітлення інкубатора
     

    Вкладення:

    Останнє редагування: 1 вер 2016
  5. Dtolok

    Dtolok Майстер

    Повідомлення:
    157
    Симпатії:
    63
    недостаток кислорода можно увидеть по выводу - цыпки будут лезть не из тупого конца а из острого! я на 1000 яиц использую отверстие диаметром 40мм
    --- добавлено: 1 вер 2016 у 15:03 ---
    п.с. какой то стремный элемент нагрева! если что гремучая смесь разнесет не только инкубатор но и окна из дома повыносит!!!! неужели вам не хватает имеющихся нагревательных элементов????!!!! ламп , тенов , проводов теплых полов????!!!! все на сегодня можно купить и заказать с доставкой! из говна пулю можно слепить - но она будет все равно говеная!
     
    Останнє редагування модератором: 9 вер 2016
  6. Vasdey

    Vasdey Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Vol
    Сделал отот нагреватель, лет 5 назад, тогда у меня еще интернета не было, а в селе тен на 200 ват не знаю где купить, а сейчас если все работает почему-бы и не пользоваться, дешево и надежно. Бутылка находится внизу если и потечет ну и хрен с ним, а перед тем кок пользоваться инкубатором я провожу испытания включаю на сутки если все ОК значить можно закладать яйца. А лампы накаливания я осознано отбросил, стекло есть стекло да и запаса температуры нет в случай чего, да и нагрев не равномерный.
    Одно что я еще хотел бы переделать у себя - это кинематику механизма поворота. С этим нужно поработать.
    На досуге сделаю подробный фото-отчет (правда после того как придам инкубатору божеский вид, а то провода висят не покрашено, все на соплях но уже пять лет работает)
     
    Останнє редагування модератором: 9 вер 2016

Поділитися цією сторінкою