Отопление электричеством

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем Artur, 3 фев 2011.

1. U.S.Energy

U.S.Energy Майстер

Симпатии:
    57
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Отопление электричеством

Теплоємність: Ce = 916 Дж / кг ? K
    255 x 10-6 кВтг / ? C кг

2. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Отопление электричеством

це в 4,5 рази менше від води.
    А яка ціна 1 кг матеріалу?

3. U.S.Energy

U.S.Energy Майстер

Симпатии:
    57
    "це в 4,5 рази менше від води." - спробуйте розігріти воду до 750 ?С ;-)

Ціну 1 кг матеріалу не скажу, оскільки не знаю :vo:
    поставляється все в комплекті. Магнезитові блоки можна окремо теж купити (для заміни, оскільки їх можна розбити), але ціну потрібно уточняти в виробника.

1 человеку нравится это.
  4. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Отопление электричеством

прикріпив цей нагрівач, як і планував, на протилежній до робочої стіні. Під таким кутом, щоб опромінення було по діагоналі перерізу гаражу.
    Враження - позитивне.
    Порада: не потрібно прибивати його аж під самою стелею, необхідно залишити проміжок хоча б 0,5 м до стелі, щоб вбудований термостат активніше реагував на зовнішню температуру. під самою стелею скопиться тепле повітря і потрібно буде виставляти вищу межу на нагрівання, що не економно.
    Так як це гараж, то стелю від нагрівача по ходу променів я обклеїв алюмінієвою харчовою фольгою. Клеїв на грунтовку "снєжка". Це дешево вийшло і ефективно.
    Тепер більшість проміння, яке мало гріти стелю, відбивається від неї і попадає у мою робочу зону.
    Поки що такі відомості.. :)

5. Илья Гут

Илья Гут Прораб

Симпатии:
    327
    Цікава пропозиція,я зустрічав інфу про даний вид ТА(тепл. акум), але дивився на ціну і вона мене відлякувала.Зараз знайшов в інтернеті ціну на магнезитову цеглу-коло 5000грн/тона,є виробники на Україні.
    Якщо попробувати самому зробити ТА,тут під питанням довговічність ТЕН при цих темпер.(750С).Хоча я прихильник водяних ТА,але для магнезитових ТА темпер.більше у 8 раз, а густина у 3 рази.Цікаво,є над чим подумати.

Petko нравится это.
  6. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Отопление электричеством

повернемось до згаданих 750С.
    Скажіть, а як у вашому нагрівачі забезпечується рівномірний у часі відбір тепла з акумулятора?. Адже при 750С в порівнянні з тими ж 75С для випромінювання в оточуючий простір необхідно в десятки разів меншу площу випромінювання.

Щодо мого гаражного нагрівача: щораз - то більше виникає шум (потріскування) при старті (нагріванні) спіралі.
    Починає дратувати.
    Хто і як з тим бореться?

7. Silvanore

Silvanore Майстер

Симпатии:
    18
    Описані ТА працюють. У нас офіс обігрівається динамічними ТА Турецького виробництва. Тепло і економічно.

8. Voyutichi

Симпатии:
    8.914

я не заперечую, що вони не гріють. Просто хочу знати, як там організовано тепловідбір.

9. Silvanore

Silvanore Майстер

Симпатии:
    18
    "Суть работы теплонакопителя заключается в том, что внутри тепловых накопителей размещаются магнезитовые кирпичи высокой теплоемкости. Во время «ночного тарифа» они разогреваются тэнами до 750 С? . Вокруг кирпичей размещена термоизоляция, которая сохраняет тепло внутри теплонакопителя. Поверхность оборудования нагревается максимум до 60-70 С?. Когда заканчивается время «ночного тарифа», с теплонакопителя подается в помещение теплый воздух без использование электроэнергии (исключение – в динамическом тепловом накопителе присутствует вентилятор мощностью 60 Вт). "
    Читай, людина написала, що тут тобі не так? Одне і те запитання по два рази, чи просто флуд?

10. Voyutichi

Симпатии:
    8.914

Дуже приємно з Вами познайомитись! :) А якщо ми вже так близько знайомі - то перейдемо "на ти"..
    І так, ти розумієш, що таке отримати потужність 100 Вт/год з поверхні радіатора?
    Як ти забезпечиш стабільність випромінювання при такому колосальному перепаді температур? Від 750С до 75С.
    Ти розумієш, що теплоопір ізоляції для такого режиму роботи повинен зменшитись у 10 разів? Щоб повністю використати накопичене тепло в акумуляторі.
    Який зміст гріти до 750С, коли ти не забезпечиш тих же 100Вт/год при температурі магнезиту, наприклад, 300С?
    Це зрозуміло чи ні?

Добавлено через 2 минуты 31 секунду
    ПС. Все-таки я буду з Вами "на Ви", а то якось по-хамськи виглядає таке спілкування:)
    Будьте ласкаві..

Поделиться этой страницей