Замена котла

Тема у розділі 'Котлы', створена користувачем xkeeperx, 11 січ 2011.

1. xkeeperx

xkeeperx Новачок

Повідомлення:
    126
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Донецк
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Замена

можете сказать какой у вас котел ) а то так и неопределился на какие параметры обратить внимание )

выбрал только (закрытая камера ,24 кВт , турбированный , с коаксильным дымоходом )

и такой вопрос кооксильный дымоход лучше или хуже обычного ?

2. AKit

AKit Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь:

Один із параметрів на який потрібно звернути увагу це кількість гарячої води за хвилину при різниці між температурою гарячої і вхідної( дельта t). Приблизно так:
    < Диапазон разбора горячейводы при 30 K -9,6 л/мин
    Диапазон разбора горячей воды при 45 K -6,4 л/мин>
    Залежить в основному від потужності котла.Я маю на увазі двоконтурний.

3. Vovan

Vovan Інженер

Повідомлення:
    1.490
    Симпатії:
    506
    Адреса:
    Пригород Киева
    Ще залежить виробництво гарячої води від потужності вторинного теплообмінника.
    Я б не вибирав котел з бітермічним теплообмінником:Hi:

1 людині також подобається це.
  4. xkeeperx

xkeeperx Новачок

Повідомлення:
    126
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Донецк
    какой лучше ? почему не выбралиб?

5. Vovan

Vovan Інженер

Повідомлення:
    1.490
    Симпатії:
    506
    Адреса:
    Пригород Киева
    Гидравлическая схема проще, но при жесткой воде (большая часть Украины) нужно предусматривать водоподготовку. Обслуживание фильтров (мое ИМХО) дороже обходится переплаты за пластинчастый теплообменник.
    Это мое мнение и никто меня не переубедит:Hi::-D

1 людині також подобається це.
  6. xkeeperx

xkeeperx Новачок

Повідомлення:
    126
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Донецк
    Хочу в систему отопления залить дестилированную воду )) 100л не так и много + она там на постоянке будет )

а вот с жосткостью воды для ГВС надобы чтото сделать

у меня 73 мкв потом будет мансарда , все говорят 24 хватит )) разница в цене между 24 и 32 не очень большая (вроде ) есть ли смысл брать с таким запасом котел ? чтоб он не работал на приделе , так сказать продлить его ресурс за счет не полной эксплуатации ?

температура воды в кране порядка 11-15 град при -8-10 на улице . кажеться завод воды в дом недостаточно глубоко сделан ((( у кого какая температура от горВК

тобиш если горВодКан дает 20 град , а уже у меня от люка до дома она так сильно падает есть смысл утепления труб и колодца с трубой )

7. B.S.V.

B.S.V. Майстер

Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    79
    Адреса:
    Киев
    Если по бюджету не сильно бьет берите помощнее, у них приготовление ГВС больше.

8. Vovan

Vovan Інженер

Повідомлення:
    1.490
    Симпатії:
    506
    Адреса:
    Пригород Киева
    На 73 м2+мансарда брать 32 кВт - сильный перебор... я на 170 м2 буду 24 кВт брать:Hi:

9. xkeeperx

xkeeperx Новачок

Повідомлення:
    126
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Донецк
    разница в цене до 1000 грн зато и приготовление воды больше + в будушем надеюсь немного увеличить квадратуру ))) + на гараж хочу кинуть трубу (можно даже по улице протянуть но заизолировать )

но это еще под вопросом )))

10. guffi

guffi Майстер

Повідомлення:
    191
    Симпатії:
    99
    Адреса:
    м.Дрогобич
    24 кВт і на 100 квадратах непогано справляються. Будинок одноповерховий котел турбо, брав самий дешевий арістон, до реконструкції опалювався печами на газу.порівняно з тим, що було десь 30-40% економії правда в пєци підкидуються дрова.За три роки приблизно 6500 кубів газу. Утеплення ніякого нема вікна з середини минулого століття. На рахунок споживання електроенергії не так вже й мало 125 Вт*24год*30днів=90 кВт/год, так як в будинку живуть пенсіонери, плюс теперішня норма 150 квт то є привід задуматись на користь димохідного

Поділитися цією сторінкою