В кого який розхід газу?

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем b_andriy, 28 дек 2010.

1. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    хай покажуть, говори ти і я можу..

andrij64 нравится это.
  2. guffi

guffi Майстер

Симпатии:
    99
    Як казав мій викладач ББСі- баба бабі сказала.
    В тата на роботі, хось там, минулого року здер, машиною зачепив кусок фасаду.., а під пінопластом, чорнота,грибок і пів цегли вже зїло...
    Страшилка така, ось і я думаю варта, чи ні?
    Чи може чим іншим робити, бо паливо подорожчає, однозначно

3. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    то капец.. прийдеться докупити цегли, щоб вдавилось.. :)

4. guffi

guffi Майстер

Симпатии:
    99
    А ліпше блок, що вже точно))).

5. barnych

barnych Заслужений майстер

Симпатии:
    647
    як би то сказати, утеплення зараз то не тема при таких цінах на газ то швидше за все спортивна розвага. я просто приймаючи участь в створенні житла для користування без опалення вирішив спробувати- а що станеться з реальною хатою збудованою по совковому варіанту якщо на те помістити хоча б мінімальне утеплення що рекомендують по зоні в чехах?.в результаті дістав зменшення споживання газу в три рази.економічно то не обгрунтовано і матиме то сенс при прямій оплаті за опалення газом, а коли за це платять всі через податки в бюджет то просто не має змісту.
    --- добавлено: 17 фев 2015 в 18:03 ---
    то є результат використання пінопласту в товщині 5см. якщо б то було 15см.то був би інший результат звичайно при умові безперервного опалювання в зимку для вашого регіону.

Последнее редактирование модератором: 25 фев 2015
    guffi нравится это.
  6. barnych

Симпатии:
    647
    на даний час є більше десятка розмаїтих матеріалів для утеплення навіть на ринку україни. питання в політичній волі керівництва країни яке ніяк не може відмовитись від розкрадання бюджетних коштів з допомогою різних схем в енергетиці україни.

guffi нравится это.
  7. olly

olly Заслужений майстер

Симпатии:
    1.207
    Сегодня по "Еспресо" сказали что цена на газ вырастит 2,8 раза.
    при такой цене на газ, даже в идеально утепленном доме, квитанция будет закачаешься, я даже не говорю про теплосеть, когда сейчас за двушку 500 грн. Одно радует что в частном доме можно экономить за счет комфорта.
    Как по мне следующий этап экономии, танцы с бубном над счетчиком, пора создавать тему. (надеюсь модераторы пропустят) :)

8. rombikk

rombikk Заслужений майстер

Симпатии:
    8.361
    Дом 2 этажа,стена ракушка 40 см + воздух 7 - 10 см (с весны 14 года задул пеноизол )+полкирпича ,стена в доме известковая штукатурка,чердак плиты перекрытия +5см ваты+осб(в этом году добавлю еще 15 см ваты) .Отапливаемая площадь 220 м2,за 12 год 3600 м3,за 13 - 3800 м3,за 14 - 2450 м3,подвала нет,расход с учетом приготовления пищи и нагрева воды.В этом году еще хочу цоколь утеплить пенополистиролом .

9. barnych

Симпатии:
    647
    якщо зробити так як то спробував то виходиться на оплату яка б була без утеплення- при розцінах 1гр. проти розцінок 3гр. (10см.мінвати на стінах,30см.опилок на поверхні перекритя в холоднім стриху)
    воно по європах так і є але то збалансовується зарплатами що на україні якось не проглядається

Последнее редактирование: 19 фев 2015
  10. olly

olly Заслужений майстер

Симпатии:
    1.207
    это самое ключевое!!!
    Дубу пробовать с пропиской родителей и субсидиями, если нет, останется один вариант, колдовать.

Поделиться этой страницей