Земельний рекуператор

Тема в разделе "Вентиляция и кондиционирование", создана пользователем Vladimir1964, 22 ноя 2010.

1. saniht

saniht Новачок

Симпатии:
    0
    противоточные рекуператоры уже даже продают! кпд До 90 %:Hi:

2. SergeyClimat

SergeyClimat Майстер

Симпатии:
    7
  3. Прохожий

Прохожий Майстер

Симпатии:
    75
    А можно ссылочку на такие теплообменники???

4. Сергей 1954

Сергей 1954 Бригадир

Симпатии:
    197
    да ссылка действительно интересует.

5. fwdcompartment

fwdcompartment Новачок

Симпатии:
    0
    Гарна тема..
    Багато цікавого й корисно тут дізнався (Давно "в голові літала" така ж ідея, і ось натрапив на цей форум), потроху вимальовується схема системи, але бракує деталей!
    Цікаво чи є формула,бажаноо не надто складна:) для розрухунку такої системи. З глибиною закладання більш менш все зрозуміло, а от з довжиною й діаметром? яка залежність від житлової площі(об'єму), чи від кількості проживаючих?матеріал труб (теплий пластик я думаю токсичний)?Чим і як правильно очищати/дезенфікувати... й так далі ,хотілось би більше деталей й прикладів.
    Від себе я ще б додав до цієї системи іонізатор (голковий) для додаткового очищення й іонізації повітря що вдихаємо
    Дякую автору теми й дописувачам за корисні поради

6. Блаж

Блаж Прораб

Симпатии:
    369
    классна ідея, правда дорого...варіант проложить в землю труби з водою мені більше сподобався,якщо ще в труби закачати незамерзайку, то повинно працювати без проблем...а з повітрям, то я би таку трубу , проклав би тільки в котельню,що також дало би сутєву економію (котлу не потрібно було бі тратити енергію на прогрів повітря і котлу без різниці які бактеріі в повітрі), а от в жилі примицення,щоб дихоти або пліснявою,або антисептиком,не хотілось би. Ще я цю трубу проложив би в тій же транщеї,що відводить каналізацію від дому,по перше все рівно траншея викопана, по друге по каналізаційній трубі з дому відводиться багато тепла, чому би цим теплом не підігріти грунт навколо трубі,яка подає повітря в котельню,для потреб котла....

7. saniht

saniht Новачок

Симпатии:
    0
    Есть два варианта 1 это болие дешовый Вентс ( собирают в украине и качество на довольно высоком уровне, сам рекуператор НЕМЕЦКИЙ)
    2 это Вольф Германия

могу помочь с покупкой обоих установок

8. Сергей 1954

Сергей 1954 Бригадир

Симпатии:
    197
    Если можно поподробней пожалуйста и хотелось бы знать цены.

9. Vladimir1964

Vladimir1964 Бригадир

Симпатии:
    115
    У своєму будинку усі повітряпроводи монтував саме від " Вентс " http://vents-shop.com.ua/index.php. Тепер у них є і труби для земельного ТО.
    Ціни на "Вольф" в Україні "кусаються", ось тут ціни від виробника http://www.wolf-heiztechnik.de/de/pkp/home.html

1 человеку нравится это.
  10. AlexGU

AlexGU Майстер

Симпатии:
    48

Поделиться этой страницей