Потеют окна. Что делать???

Тема у розділі 'Окна, двери, перегородки', створена користувачем spine, 24 вер 2010.

1. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

Splitter, вітання!

Я таки схиляюсь до того, що у вас в квартирі відсутня вентиляція, тобто нема припливу свіжого повітря. Бажано цей приплив організувати через вікна. Якщо у вас дальше дерев'яні рами - просто відірвіть ущільнюючу губку - повітря через щілини між рамами попадатиме в кімнату. І не буде конденсату.

2. DimaZ

DimaZ Заслужений майстер

Повідомлення:
    7.743
    Симпатії:
    975
    Адреса:
    Kyiv
    да, пожалуй соглашусь, вполне возможно

3. aereco

aereco Новачок

Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Киев
    Уважаемые форумчане!!
    как только стали устанавливать в наших домах окна с герметическим притвором, так сразу и появилась проблема запотевания окон. Сначала все обвиняли сами "окна", вроде оди не так сделаны, потом обвинения понеслись в сторону производителей.... НО проблемма никуда не исчезла. Окна как потели так и потеют. Вопрос "ЧТО ДЕЛАТЬ?" никуда не исчез, скорее наоборот, стал еще актуальнее. Хотели чтобы было тепло и уютно, а получаем новые проблемы конденсат, плесень и т.д.
    Так вот, действительно проблема в нарушении воздухообмена в помещении. Если раньше воздух попадал к нам через щели в деревянных окнах, то сейчас при "глухих окнах" он просто не может туда попадать. Обязательно должен быть ПРИТОК ВОЗДУХА.
    Так вот еще лет 20 назад, французы первые придумали как решить даную проблему. И изобрели, так называемые, ПРИТОЧНЫЕ УСТРОЙСТВА, которые справляются с вышеперечислеными проблемами. Установить такого рода устройства можно уже в установленные окна.

4. уматурман

уматурман Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.788
    Симпатії:
    585
    Адреса:
    Киев
    проветривайте, режимы зимнего проветривания не с потолка взяты )))
    да и на улице не -40, и не топим же дровами

5. DimaZ

DimaZ Заслужений майстер

Повідомлення:
    7.743
    Симпатії:
    975
    Адреса:
    Kyiv
    Да у кого потеют пластиковые окна? У меня и всех знакомых стоят окна с двойным стеклопакетом и никакого запотевания. На одинарном может, ну так тогда это не проблема повышенной влажности, а проблема неправильного подбора конфигурации пакета.
    Люди, относительная влажность в помещениях в холодное время года как правило гораздо ниже чем нужно для комфортности человека, мебели, электротехники. Поэтому проветривайте для насыщения помещений свежим воздухом, но с проблемой запотевания нужно бороться не проветриванием а подбором правильного стеклопакета.

barnych подобається це.
  6. AKit

AKit Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Потеют окна. Что делать???

Із власного досвіду по запотіванню вікон. В літній кухні встановив пластикові вікна(одинарний склопакет) в деревяні коробки від старих вікон. Стик (10-15) запінив піною , і зі сторони вулиці закрив наличником.В середині нічого не робив ,залишив до наступного року. Коли прийшли холоди , на вікнах почався потоп.І це притому що в приміщенні не опалювалось і ніхто там не бував. На наступний рік , внутрішній стик закрив деревяною рейкою,промазав герметиком,пароізоляція ,гіпсокартон, плитка.Проблема зникла.За чотири роки ні каплі роси на внутрішній поверхні скла. Бува потіють чомусь з зовні.Ось фото два дні тому. Для себе ще раз підтвердив рекомендації виробників вікон про надійну герметизацію внутрішнього стика. Плюс ,думаю, що деревяна коробка працює як утеплювач, стик не так промерзає. Думаю також багато залежить від кліматичних умов регіону проживання.
    Добавлю про вікна в будинку.Пластикові,двійний склопакет, Встановлені теж в деревяні коробки .Стик 10-15мм. З зовні стик стояв не закритий два роки. Внутрішній стик : проклеїв алюмінієвим скотчем, деревяна рейка, герметик ,гіпсокартон.З три роки з'являлось декілька капель роси при перших морозах, далі - сухо.Ніякої цвілі на відкосах.
    Мій висновок. Для опалювальних приміщень склопакет обовязково двійний, стик між рамою і стіною мінімальний, надійна герметизація стика.Плюс бажано утеплення відкоса для стін із цегли , ракушняка і т.п.

Вкладення:

7. Mike73

Mike73 Стажер

Повідомлення:
    18
    Симпатії:
    22
    Кто нибудь устанавливал оконные проветриватели"VENTAIR"?
    Если устанавливал то было ли уменьшение потения окон?
    У меня пластиковые окна с двойным стеклопакетом, стены с улицы
    утеплены, подоконники не выступают, а в этом году окна не плачут,
    а рыдают.

8. Nesnakomez

Nesnakomez Майстер

Повідомлення:
    583
    Симпатії:
    57
    Re: Відповідь: Потеют окна. Что делать???

как это пластиковые окна в деревянные коробки??

9. AKit

AKit Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Відповідь: Потеют окна. Что делать???

Викинув тільки старі рами , збільшив "четверть" на товщину профіля.

Вкладення:

10. AlexWhite

AlexWhite Новачок

Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Україна, Дрогобич
    Відповідь: Re: Відповідь: Потеют окна. Что делать???

:-D Я собі тоже так зробив! рами - добротні, ще років 10-15 простоять, я думаю до того часу знов шось придумають. Мої деревяні робили "на віка" прошло 10 років і прийшов час пластику. Не треба казати шо пластикові навіка! та ж сама ситуація буде!
    В мому варіанті мороки набагато менше. І відкоси я собі зробив з ламінату(червоне дерево). Получилось дуже гарно і невидно шо вікна в деревяній рамі. Тільки ззовні видно, але то ненадовго. Нічо страшного в тому нема і мурувати менше drel :down: :K :Hi:

barnych подобається це.

Поділитися цією сторінкою