Как подобрать котел

Тема у розділі 'Котлы', створена користувачем zatochniy, 14 сер 2010.

  1. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Как подобрать котел

    виробник котла сам рекомендує (а то і зразу вбудовує його у котел) відповідний циркуляційний насос до свого котла і його мало цікавить загальний об"єм системи, може взагалі бути 1 літра - і котел нормально працюватиме.. :)

    Добавлено через 4 минуты 47 секунд
    :), це автопорада, так як про насос ніхто не питав, а питали про відношення потужності котла до кількості теплоносія в системі.. :)
     
  2. Snussik

    Snussik Майстер

    Повідомлення:
    290
    Симпатії:
    81
    Адреса:
    Черновцы
    "виробник котла сам рекомендує (а то і зразу вбудовує його у котел) відповідний циркуляційний насос до свого котла і його мало цікавить загальний об"єм системи"
    У котлов с встроенным насосом в инструкциях указан максимальный объём теплоносителя в системе. Как Вы думаете, для чего?
    http://www.gidroterm.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=108&Itemid=95
    http://www.progress.ua/page.php?mID=15
     
  3. Vladimir57

    Vladimir57 Новачок

    Повідомлення:
    849
    Симпатії:
    143
    Адреса:
    Украина Тернополь

    Совершенно согласен, а то тут рассказывают ,что для одного и того же насоса все -равно что 2м3 что 100мз теплоносителя.
     
  4. ttkotel

    ttkotel Підмайстер

    Повідомлення:
    76
    Симпатії:
    26
    Котлы с насосами имеют ограничение по кубатуре, загляните в справочники и посмотрите графики, а просчитанные эти насосы исходя из мощности котла, выходы какие у этих котлов, ну и сколько водички будет исходя из этих диаметров патрубков, то что они могут прогнать больше, то это да, доказано когда настенники вешают гравитационки, но мое мнение что это уже не правильно, так как на гравитационке должен стоять соответствующий котел.
     
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Как подобрать котел

    Snussik, Vladimir57, :)
    Ось цитата з першого лінку, наданого Snussik:
    Примерный расчет максимального объема теплоносителя в системе в системе необходим для того, чтобы тепловой мощности котла хватило для прогрева теплоносителя. В случае превышения объема теплоносителя, также как и превышения максимального объема отапливаемого помещения (условно норму возьмем 100 Вт на квадратный метр отапливаемой мощности), отопительный котел может не достичь граничной температуры носителя, что приведет к его непрерывной работе и повышенного износа и к значительному перерасходу топлива.
    Виділене жирним шрифтом має частковий зміст, коли тепловтрати в опалюваному приміщенні є більші від потужності, генерованої котлом. Тоді ви зможете підійти до нагрівального приладу і, принаймі, погріти руки, приклавши їх до приладу. Коли котел генерує достатньо енергії - тоді при великому об"ємі теплоносія віддаляється тільки час досягнення номінальної температури теплоносія (на що було вказано у дописах вище). Це очевидно. Якщо Ви не погоджуєтесь з цим - то приведіть аргументи.
    виділене підкреслюваннямТут автори напевне знову призабули, що котел генерує тепло для компенсації тепловтрат будинку, тому кількість спаленого палива буде відповідна тепловтратам будинку, а не кількості теплоносія, який це тепло переносить.
    Кількість теплоносія має позитивну якість: як акумулятор тепла. Але за цю якість необхідно платити: більші затрати на розмішення цього додоткового об"єму (труби, розширювальні бачки, місце під все це начиння).
    Щодо насосу - то він повинен забезпечити відбір тепла від котла, щоб котел не виключався при спалюванні максимального об"єму газу за певний якийсь час.
    Якщо він справляється - то можете йогоі через 10-тонний буфер підключати до системи - система пізніше вийде на задану температуру, але все-таки вийде на неї. Вас лякає термін - ну тоді тут я вас не обнадію - потрібно буде чекати.. :)
    ПС. рівномірний розподіл температур по опалювальних приладах досягається гідравлічним балансуванням системи, пам"ятайте про це.
     
  6. Vladimir57

    Vladimir57 Новачок

    Повідомлення:
    849
    Симпатії:
    143
    Адреса:
    Украина Тернополь
    Толчём воду в ступе...
     
  7. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Как подобрать котел

    це не така вже і вода - питання принципове.
     
  8. AKit

    AKit Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Как подобрать котел

    Поясніть будь ласка.

    Добавлено через 22 минуты 33 секунды
    На жаль автор теми виставив тільки два параметри, по яких важко дати рекомендації.
    По насосу. У мене стояв насос ,який на першій швидкості(18Вт)прокачував без проблем до 200л води в системі, прогріваючи її десь за 20хв.в старій ситемі(гравіт.)
    У 20кВт настіннику стоїть насос який може про качати в середньому 860л/г.при шв. (75 і 85Вт) Тобто ,розробник прорахував насос який забезпечить відбирання теплоносія з теплообмінника щоб той не закипів при мак.потужності котла.
     
  9. Vovan

    Vovan Інженер

    Повідомлення:
    1.490
    Симпатії:
    506
    Адреса:
    Пригород Киева
    Открою тайну - в таких котлах встроенный расширительный бак. "Объём теплоносителя в системе" указывается то, на которое расчитан этот расширитель. Если объём больше - ставится дополнительный расширитель из расчета - 6-10% от превышения по объёму:Hi:
     
  10. ttkotel

    ttkotel Підмайстер

    Повідомлення:
    76
    Симпатії:
    26
    Re: Відповідь: Re: Как подобрать котел

    На гравитационку лучше ставить котел, для гравитационной системы, глупость зависеть от эл.энергии если система может работать и без электричества.
     

Поділитися цією сторінкою