Греется и отключается ноутбук

Тема у розділі 'Высокие технологии', створена користувачем DimaZ, 10 сер 2010.

  1. Оллександр

    Оллександр Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Львів
    Спорить не буду, на вкус и цвет как говорится все фломастеры разные. С человеком который приехал из африки и привез ноут НР так-же получилось. Говорит поставь 7-ку х64. Нет проблем говорю, без вопросов только она работать будет кое как. Он но почему? оперативки хватает машина убойная! Да потому что производительность ниже среднего, а почему тогда 8 гиг оперативки? Да и клава вздулась, я еще такого не видел. Поставил 7-ку х32 со всеми вытекающими, он счастлив я в недоумении. Два ядра работают по 1.8 на ровне с одним 1.6 вот такой случай. Спасибо за Ваше мнение но я пока не встречал нормального НР может мало видел не знаю. Вот если асус всякие встречались, то знаю точно если повезло тогда нормально если нет это проблемы тех кто купил. Политика компанини пофигистическая или так должно быть или ничем не можем помочь. Хотя вспомнил НР десктоп тоже из бундеса приехал поставил ХР давай валидовать запросил номера мамки и шасси и нет проблем, да и сжелезом проблем не было. Это пожалуй единственный случай с положительными эмоциями по поводу НР. Но наверное в сердцах каждый думает в зависимости от приобретённых впечатлений.А по сему думаю тема закрыта так-как есть кака среди брендов и есть бомба среди не дорогих и распространенных девайсов. Пример: был у меня айсер аспаир ван АОА101 я тогда по стройках ездил, чего он только не перенёс... Потом делать было нечего решил проверить его на живучесть. неделю ставил на него разные системы с последующей прокачкой и максимальной нагрузкой и ничего даже ещё и продал за 1000 гривен. Вот так как-то.
     
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Греется и отключается ноутбук

    Репортаж з чергового ТО ноутбука.

    Ноутбук почав сам вимикатися без програмних збоїв.
    Вирішили, що потрібно почистити охолодження процесора, так як при роботі відчувався вже запах, як із електрофена для сушіння волосся.:)

    І так, фото перед розбіркою:

    [​IMG]

    Щоб добратися до системи охолодження даного компа, потрібно було його повністю розкрутити, дальше - тільки розпаювати..:)

    [​IMG]


    Бруду назбиралося багато, на фото навіть всього не показано, тому що була така "ковдра" з пуху і волосся, що і радіатора не було видно..:)
    Тому прийшлося її викинути ще до фотографування..

    [​IMG]

    Паста на процесорі втратила свою пластичність, тобто вона просто осипалась. Вирішив дати ще радянську тепловідвідну пасту. За одно і на відеокарті змінив пасту.

    [​IMG]

    Після всього описаного зібрав комп (зламав прижим на роз'ємі клавіатури), включив - все працює! :)


    Новий досвід: щоб розібрати даний ноут, необхідно спочатку демонтувати клавіатуру, я такого ще не робив, тому "додумався" сам, методом НТ.
    Виймається клавіатура просто: по периметру поля кнопок є невеличкі виїмки. Це застібки, якими корпус клавіатури тримається за корпус ноута.
    Легким підважуванням канцелярським ножиком цих застібок (зліва, під монітором і з правого боку) я вивільнив клавіатуру з корпусу ноута.
    Дальше все за класикою - розкручуємо все, що розкручується, рознімаємо все, що рознімається.. :)
     

    Вкладення:

    3 користувачам це сподобалось.
  3. 4erTa

    4erTa Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Александрия
    Сам имею ноут Samsung R40+ Уже разбирал раз 6-7 за 5 лет пользования...вообщем все решившимся на разбор самостоятельно, прежде чем брать в руки отвертку, забейте в поисковик: Мануал по разборке ноутбука Acer Aspire 4745G к примеру. Я вот сразу нашел инструкцию где указаны все подводные камни...
     
    Andrii_M та Voyutichi подобається це.
  4. Irina99

    Irina99 Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Поменяйте термопасту и почистите систему охлаждения (желательно повторять эту процедуру раз в год). Я чищу свой ноут тут http://moi-service.com.ua/tchistka-noutbukov-silyno-greetsya/ , чистят недорого.
    --- добавлено: Mar 22, 2013 2:27 PM ---
    Поменяйте термопасту и почистите систему охлаждения (желательно повторять эту процедуру раз в год). Я чищу свой ноут тут http://moi-service.com.ua/tchistka-noutbukov-silyno-greetsya/ , чистят недорого.
     
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Чергова репліка в сторону підставок: підставка з обрізка широкої пластикової вагонки.

    п.jpg
    Фішка в тому, що такий кусок дошки дуже легенький і одночасно достатньо міцний для виконання функції підставки під ноут для роботи на ноуті "на колінах". Я таким куском користуюся вже з червня, маю дві дошки: одна ширша, з місцем збоку (для мишки чи вінчестера), друга - представлена на фото.
    Ця дошка має мінімально необхідні розміри щоб ноут не "провалювався" на коліна і плюс до того - дошка має додаткові отвори в своїй верхній поверхні навпроти вентиляційних отворів у дні ноута.

    Власне цю дошку я зробив сьогодні ввечері - вирізав ось ці отвори.
    З попереднього спостерігання за роботою вентилятора ноута, коли він стоїть на широкій дошці без отворів, вентилятор час-від-часу вмикався, працював і знову вимикався. Дошка під ноутом також не була холодною.
    Я вирішив вирізати додаткові отвори у дошці під штатними на ноуті. Площу дошки також мінімізував.

    На фото видно, яка дошка вийшла.

    ПС. Давно крутиться ідея склеїти дві таких дошки (сендвіч) і всередину навпроти найгарячішого місця вмонтувати мікровентилятор від відеокарти або маленького процесора. Заживити від ЮСБ.
    Вентилятор по горизонтальних каналах затягуватиме збоку собі холодне повітря і подаватиме вверх, на ноут.
    Мінімальні затрати - максимальний ефект. Якраз варіант для будівельників.. :)
    ппс. Вент ноута ще не включався на інтенсивний режим..
     
    Rurik, Andrii_M та Энки подобається це.
  6. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    народ! ця пластикова дошка - це супер-знахідка для ноута, повірте! Крутіше від всяких покупних вентиляторів..:nozhovka::rubanok::mltk::kluch::elektrik:
     
    Andrii_M та Илья Гут подобається це.
  7. Reismus

    Reismus Стажер

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    Ukraine
    Удивлен, что столько страниц у темы вышло, обычно такие вопросы легко решаются. У меня брат раз в год примерно решает эту проблему со своим ноутбуком примерно за полчаса и полностью самостоятельно. Разбирает, чистит от пыли вентиляцию, накладывает новую термопасту. И все работает как часы!

    Кстати, брат тоже до последнего терпит обычно, доску подкладывает, пока ноутбук не начинает сам периодически отключаться из-за перегрева.

    Пыль чистит жесткой кистью и собирает уже из воздуха пылесосом (только не нужно пылесос в ноутбук засовывать трубой, можно статикой загубить электронику).

    Обычно у людей проблемы с разборкой, но как правило нужно просто в поиске набрать модель своего ноутбука и добавить что-нибудь вроде «как правильно разобрать». Даже если не найдется точно такой же модели, как правило попадется сходная и будет понятно. Лично искал так для нетбука линейки ASUSeeePC, своей модели не нашел, но достаточно аналогичных было, совпадало не все, но проблем больших это не вызвало. Правда делал это не ради чистки, нужно с входными контактами разобраться, но за одно и почистил. :)
     
    leshiy_40 подобається це.
  8. blossem

    blossem Прораб

    Повідомлення:
    754
    Симпатії:
    334
    Адреса:
    Черниговская обл. г.Новгород-Северский
    Подскажите пожайлуста, снес винду хр на ноуте sony vaio и установил винду 7 , теперь не могу найти драйвер веб камеры.
     
    Voyutichi подобається це.
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    сімка не підтримує старе залізо. Я, наприклад, встановлюючи сімку, втрачаю інфрачервоний порт.. Ніби дрібниця і нікому не потрібно, але неприємно..
     
  10. Odissey

    Odissey Інженер

    Повідомлення:
    734
    Симпатії:
    864
    Ставте драйвер під ХР і поковиряйтеся в налаштуваннях - там десь має бути про сумісність. Не помню точно - давно робив. 7-ка на мою думку найвдаліша зараз ОС - сама знаходить купу драйверів і не потрібно як з ХР танців з бубном... :vo: Після 7-ки на ХР я повернутися не зміг (була така спроба - поставив ХР, вона почала колупати мені мозок відсутністю драйверів, я плюнув і поставив назад 7-ку).
     

Поділитися цією сторінкою