Кто бросил курить ?!

Тема у розділі 'Спорт и здоровье', створена користувачем alexduc, 12 лип 2010.

  1. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    "Хоча вживання тютюну і раніше пов'язували з підвищеним ризиком зниження когнітивних здібностей, важко визначити конкретну ступінь його впливу, тому що курці часто кидають палити або вмирають до кінця довгострокових досліджень."... :-D:-D:-D
    Занадто довгострокові дослідження... :facepalm:rofl
     
  2. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    Тютюн звідки? З Америки. А що їли, пили заможні індіанці? Какао, какао-боби та інше. Перець чилі.
     
  3. Karmadon

    Karmadon Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.099
    Симпатії:
    4.767
    Адреса:
    Чернігів
    Бізонів вони їли.
    Смажених.
     
    Krava1342 та 988888 подобається це.
  4. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    Цитата.
    Група фахівців з Університету Вандербільта представила доповідь під час конгресу американської асоціації кардіологів, в якому розповіла, що організму людини, після того, як він кинув курити, потрібно не менше 15 років на повне відновлення.


    Вони відзначили, що оптимальний час для того, щоб позбутися згубної звички – це не пізніше ніж у 45 років, так як до 60 років організм зможе впоратися з наслідками.


    За даними дослідження, яке вони провели, істотні зміни в організмі спостерігаються вже через 5 років після відмови від куріння. Наприклад, ризик виникнення серцево-судинних захворювань знижується на 38%. Однак інші показники залишаються вище норми протягом ще майже 10 років.


    Для дослідження вчені набрали дев'ять тисяч добровольців у віці до 30 років. І протягом 16 років вони спостерігали за їхнім станом здоров'я. З'ясувалося, що куріння істотно підвищує ризик розвитку хвороб серця, судин і дихальної системи.


    Перші кілька років після відмови від куріння, ризики виникнення проблем зі здоров'ям істотно знижуються, а потім відновлення організму починає сповільнюватися.


    Вчені пояснили, що навіть у тих, хто кинув палити більше 10 років тому, можуть виникнути наслідки у вигляді різних захворювань.


    Дослідження показало, що у деяких добровольців спостерігалися підвищені ризики з боку серцево-судинної і дихальних систем навіть через 16 років. Тому вони рекомендують усім курцям як можна швидше позбутися згубної звички.
    https://www.rbc.ua/ukr/lite/wellness/organizm-dolgo-vosstanavlivaetsya-vrachi-1541450205.html
     
    Voyutichi подобається це.
  5. bud

    bud Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    17
    Адреса:
    Сумы
    я с куревом завязал давно = произвела впечатление просто статья о вреде курения пока катились из отдыха.. а вот с алко тружусь.. но давече был у узиста.. слова : вы бы батеньтка не пили шмурдяк а перешли на качественные алкоголь или вообще бросайте пить иначе ходить вам к хирургу... подействовало весьма отрезвляюще..
     
  6. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    68532622_350972562521551_207594632912044032_n.jpg
     
    Voyutichi подобається це.
  7. shmatokk

    shmatokk Стажер

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    3
    Я как раз таки после прочтения книги и бросил. Главная мысль в том, что никакие заменители и т.д. не помогут пока сам не возьмёшь и не перестанешь курить. И книга тебе помогает это осознать. Точнее другой взгляд на курение в книге. Там нет никаких страшных картинок прокуренных лёгких и т.д. Обычным языком объясняется, что ты можешь курить, а можешь не курить. Только почему ты выбираешь первое, вот это уже вопрос?
     
  8. Karmadon

    Karmadon Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.099
    Симпатії:
    4.767
    Адреса:
    Чернігів
    Хто ето? O=-
     
    988888 та serhio70 подобається це.
  9. 988888

    988888 Інженер

    Повідомлення:
    818
    Симпатії:
    1.442
    Адреса:
    г.Борисполь, Киевская область
    Хм...
    Поділюсь і я своїм досвідом...
    Не палю вже десь більше двох років. Палив по пачці в день ("Приму" без фільтра) протягом декількох десятеліть. Декілька разів пробував кинути самотужки (а-ля сила волі). Рекорд без цигарок - один тиждень. А-ж тут війна, криза з грошима... Дружина пиля про фінансові перевитрати... А тут стоячи в черзі на шиномонтажі для "перевзування" авто розговорився з чоловіком. Він уже був "у літах". Розповів він мені свою історію як кинів палити з допомогою "Табекса"... Вирішив спробувати і я...
    Купив упаковку (на сеанс)... Здивувався... Не вірив, що з моєю слабкою "силою волі" щось получиться але таблетки дійсно діяли. Їв я їх не по інструкції (інструкції для лохів :-D) а за потреби: хочеш курити? З*їж таблетку - 2 хвилини, і ти уже не хочеш курити. Але-ж пальці пам*ятають :-D... Береш сигарету і всерівно йдеш курити... До кінця сигарету не можеш докурити - тошнить, ніби пачку вже викурив... І так я робив кожну годину, цілий день,... три (чи чотири) дні. Потім поїхав на роботу а таблетки забув вдома (а цигарки - ні:-D). За ці пару днів на таблетках я практично цигарок і не курив ( може 2-3 в день), а тут за день без таблеток миттєво повернувся до своєї норми - пачка в день. Прочитавши "інструкцію" взнав, що потрібно "лікування" припинити і почати знову через місяць.
    Почав через півтора. Через три дні уже не палив (було "терпИмо") а таблетки перестав приймати раніше ніж пише інструкція. Не курив десь півтора місяці. Їз-за неприємностей з родичами знову закурив. За три дні - моя норма в пачку в день.
    За тиждень попадаю в лікарню (до цього часу на здоров*я не жалівся). Односторонній спонтанний пневмоторакс (лопнула ліва легеня). Звичайно куріння вже мені було заборонено (рекомендовано до заборони :-D) врачами. Пока робили операцію то тиждень не курив. Вийшов з лікарні - три дні і знову пачка в день. Через місясь (на роботі виникла пожежа) надихався всякої гарі. Прокинувся вранці зі знайомими симптомами. В лікарні підтвердили рецедив спонтанного пнематоракса (знову лопнула ліва легеня). Попередньо дали направлення на інститут легенів в Києві (не поїхав) для підтвердження діагнозу "буллезная эмфизема легких" та відповідної операціїї. Знову поки лежав у лікарні (тиждень) - не курив. Після виходу з лікарні уши пухли як у слона. Вирішив знову кинути з "Табексом".
    Через два тижні (після операціїї, вже не курю, приймаю "Табекс") уже втретє лопає ліва легеня.....

    Із здивуванням виявив,що зі мною в палаті лежить хлопчина (24 роки) з точно таким самим діагнозом (тільки там права легеня). І він так само не повністю закінчував курс з "Табексом" і при повторній спробі - розрив легені....

    .... І от там, в лікарні, лежачи з трубкою з грудей, дивлячись на своїх дітей та внуків що надімною плачуть... я більше і не курю... поки-що:).

    А з "Табексом" будьте уважні - може то лише збіг hello;-)....

    ПС
    За пару тижнів (як покинув курити) набрав зайвих 20 кг. Прямо аж відчував як репає натягнута шкіра на животу даже від жмені попкрну. Ніби тебе насосом хто накачує...
    Так отой живіт і залишився.... на згадку про "курящую стрункость" :-D...
     
    Останнє редагування: 14 лип 2020
    Vladimir1966 та ChameLeon подобається це.
  10. gardene

    gardene Стажер

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    14
    Адреса:
    Свиршковцы
    Колись давно...після вживання Табексу побачив шо я вже хочу табексу, а не сигарет. Закинув те діло (Табекс) і вже років сорок після того - тільки сигарети. Останніх років п'ять - домашній тютюн.
     

Поділитися цією сторінкою