Самодельный котел - газогенератор своими руками

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем david.k, 26 ноя 2008.

1. Мирослав

Мирослав Заслужений майстер

Симпатии:
    4.272
    Саме так мені і пояснювали. Повторюся - не пробували? Цікавлюсь з точки зору впливу на розігрів, димність котла, оптимізації процесу горіння і віддачі котла.

З повагою

2. david.k

david.k Майстер

Симпатии:
    73
    ні не доводилось використовуватиhello

3. Yura54

Yura54 Новачок

Симпатии:
    0
    david.k, Добрий день.Я пенсіонер по інвалідності коштів на придбання немає але і на газу для мене крах.Ви можете дати для мене креслення по Вашому газогенераторному котлу?Сам трохи розуміюсь в слюсарній та зваровальній справі

4. Flak

Flak Новачок

Симпатии:
    0
    david.k
    Чи можна в газогенераторному котлі використовувати ПЕЛЕТИ(гранули)?
    Що думають форумчани на тему модернізації даного котла для використання звичайного деревяного палива так і паливних гранул? В гранул є безперечна перевага - їх можна автоматично подавати в котел.

5. Сергей 31

Сергей 31 Бригадир

Симпатии:
    145
    Так любой пеллетный котел, это пиролизник с пеллетной горелкой.

6. Flak

Flak Новачок

Симпатии:
    0
    У нас же не пиролизник в чистом виде - насколько я понял у нас немного упрощенный пиролизный котел - нет же камеры сжигания для газов КЕРАМИЧЕСКОЙ? Насколько я понял горят дрова в верхней камере с очень дозированным уровнем притока воздуха - в колоснике немного горит виделяемый газ и через него высипается пепел в нижнюю камеру(в нижней камере получается ничего не горит, иль я не прав? Если не прав напишите на словах принцип работы...)
    Еще вопрос - на фото видно два отверстия круглых в верхней камере - зачем они?
    Думаю можно немного переделав колосник(сделав не щель, а решетку) сжигать в котле пеллеты или брикеты(небольшие) с автоматической подачей топлива.

7. david.k

david.k Майстер

Симпатии:
    73
    ви праві 100% згорання газу відбувається при 600 цельсія і подачі чистого підігрітого повітря в отвір для форсунки. В Нижній камері нічого не горить, горіння газу відбувається між форсункою, і нижньою камерою. Отвори це подача повітря в камеру,той що з боку і прямий вихід диму коли відкриваєш двері, або розтпалюєш, це той що з верху. А генерація і згорання газу не залежать від того чи в тебе кераміка чи чугун. Для брикетів чи гранул потрібно робити нову форму форсунки одна решітка мало допоможе. Для гранул потрібно трошки інший підхід. Звичайно можна, але це не серйозно. Можна і газ примудрувати, але це буде не технологічно і не якісно.

8. Flak

Flak Новачок

Симпатии:
    0
    Навпаки... не серйозно та не технологічно дрова підкидати вручну... багатьом потрібно щоб котел працював якомога довше без їх втручання...

Було б непагано мати універсальний котел - який можна підлаштувати під потреби різних замовників. Хочеш вручну дровами топи - а хочеш(і є гроші) пелетами з автомичною подачею...

9. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    Flak, в котел
    david.kа зняти передню дверку і замість неї прикрутити автозагрузчик (конструкцію придумати). Готова конструкція, форсунка в котлі міняється, можна вилити оптимізовану під спалювання пелет.

10. david.k

david.k Майстер

Симпатии:
    73
    В принципі ви праві, довше горіння це добре, а от універсальний це вже не так добре, тому що універсальні котли мають менший ККД ніж у цілеспрямованих на обин вид палива катлах. Хоча якщо дуже сильно постаратися то можна зробити і на брикети чи гранули.

david.k добавил 27.02.2009 в 10:29
    Voyutichi ви повністю праві оптимізована форсунка і повітря зможуть повністю справитись.good

Поделиться этой страницей