Погода..

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем Voyutichi, 20 чер 2010.

  1. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.576
    Симпатії:
    7.925
    Адреса:
    Харьков
    Де Одесса и де Львов. Ночь на поезде.
     
  2. sergo83

    sergo83 Підмайстер

    Повідомлення:
    18
    Симпатії:
    36
    Адреса:
    Харків
  3. Petko

    Petko Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.121
    Симпатії:
    3.683
    Адреса:
    Івано-Франківськ
  4. Placer

    Placer Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.952
    Симпатії:
    31.141
    Квітень, за прогнозами синоптиків, буде вологим, зі змінами тепла на похолодання. «Мокрий квітень, сухий май — на все збіжжя урожай», — каже з цього приводу народне прислів’я. Власні прогнози на майбутнє народні синоптики складають за прикметами погодних умов у такі дні квітневих релігійних свят: Благовіщення (7), Марка (11), Вербна неділя (9).

    На Благовіщення весна зиму перемагає. Не можна братися за жодну роботу. Цього дня «навіть птахи гнізда не в’ють, бо Господь на землю спускається». Особливо це застереження стосується вагітних. Від Благовіщення до середини травня ще знижуватиметься температура вночі й уранці. Подекуди може випасти сніг. Якщо це трапиться на Благовіщення, то до Юрія (6 травня) утримається холодна погода. Якщо цього дня йтиме дощ — на тепле літо і гарний урожай горіхів. Якою буде погода цього дня, такою вона буде до кінця місяця.

    Спостерігаючи за станом погоди в день Святого Марка, старі люди складали прогнози на наступне літо й осінь. Якщо день погожий, сонячний — літо буде врожайним; якщо дощитиме — гарно вродять овес, кукурудза, соняшник, цукровий буряк.

    За тиждень до Великодня — Вербна неділя. Здавна у віруваннях багатьох народів вважається, що верба має таємничі властивості притягувати до себе вологу. До наших днів зберігся звичай: повертаючись зі святкового богослужіння з гілочками освяченої верби, люди, не заходячи до хати, висаджують їх на межах городів, біля криниць, на берегах сільських водойм, «щоб росли Богові на славу, а людям на вжиток». Тому й побутує в народі прадавнє прислів’я: «Без верби і калини нема України».

    Якщо Вербна неділя погожа, то літо буде теплим, засушливим; якщо йтиме дощ — літо буде з дощами і грозами.

    Найвелелюднішим весняним святом залишається Великдень. Йому передує Чистий четвер. За народною традицією, це день очищення обійстя від усякого непотребу. Вдосвіта слід навести лад у господарських приміщеннях, в хаті й на подвір’ї. Сміття треба спалити. Вважається, що цього дня чарівну оздоровчу силу має вода. Завершивши прибирання обійстя, прийміть очищувальний душ прохолодною водою. Чистий четвер ще називають Страсним. З вечірнього богослужіння приносять додому страсну свічку. Її полум’ям викопчують на сволоках хрестики, «щоб лиха нечисть до оселі не потрапила».

    Де взяти таку чарівну свічу, яка б захистила міста і села на сході нашої країни від ворожої нечисті, російських гармат і «градів»? Пошли нам, Боже, такий оберіг.
    https://ukurier.gov.ua/uk/articles/mokrij-kviten-suhij-maj-na-vse-zbizhzhya-urozhaj/
     
  5. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Все эти приметы работали тогда, когда мир был естественным.
    Учёные говорили, что после замлетрясения и цунами на Цейлоне в 2004 году, земная ось сместилась на 6 минут и вполне возможно, что из-за этого времена года сместились на один месяц. Заметьте: теплый Новый год и морозный март. А ещё африканские пыльные бури в Европе, снег во Флориде и оголяющаяся ото льда Антарктида.
    --- добавлено: 29 бер 2018 у 21:25 ---
     
    Останнє редагування модератором: 6 кві 2018
  6. Placer

    Placer Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.952
    Симпатії:
    31.141
    upload_2018-3-29_21-54-44.png
     
  7. Placer

    Placer Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.952
    Симпатії:
    31.141
    Наталка Діденко
    "Велике тепло - вже на шляху в Україну. Почну із Вербної неділі. 1 квітня у нас буде до +20 градусів! Не скрізь, у південній частині та місцями у центральних областях. Але ми так довго чекали цих градусів, що можемо собі трохи похвастатися", - зазначила вона.

    За словами Діденко, у більшості областей України на Вербну неділю буде також дуже тепло: протягом дня 10-16 градусів тепла.

    "На заході дощі зіб'ють градуси до +8+11 градусів, що також не дуже страшно, враховуючи нещодавній сніг. Дощі 1 квітня у західних областях будуть навіть сильними. У другій половині дня чи надвечір дощі досягнуть Одещини, Вінниччини, Житомирщини і західних районів Київщини", - додала синоптик.
     
  8. Placer

    Placer Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.952
    Симпатії:
    31.141
    upload_2018-5-4_13-7-50.png
     
  9. Placer

    Placer Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.952
    Симпатії:
    31.141
    з понеділка дощі і зимно
    upload_2018-5-11_9-27-38.png
     
    slavko.malynovsky подобається це.
  10. slavko.malynovsky

    slavko.malynovsky Інженер

    Повідомлення:
    685
    Симпатії:
    634
    Адреса:
    Львівщина
    Ну то добре, а то на городах земля тріскає, як колись казали - пару дощів в маю і агрономам все по.....
     
    Владмир, Ромаррио та Placer подобається це.

Поділитися цією сторінкою