Выращивание винограда

Тема в разделе "Сад и огород", создана пользователем Goshia, 10 июн 2010.

1. captain Grey

captain Grey Заслужений майстер

Симпатии:
    3.821
    Слідкую за Олександром Кротом. Дуже просто і зрозуміло все розповідає і показує. Рекомендую.

2. yroma

yroma Майстер

Симпатии:
    26
    @captain Grey, Підтримую, також дивився

captain Grey нравится это.
  3. yroma

yroma Майстер

Симпатии:
    26
    Добрий день. Шановні форумчани-виноградарі підкажіть будб-ласка як краще розмістити виноград. Маю ділянку під львовом розміщену орієнтовно з південного сходу на північний захід, з уклоном з південного сходу(низ) на північний захід(верх). Підкажіть будь-ласка садити виноград в нижній частині ділянки(ще нижче йдуть житлові ділянки) чи в верхній(сильні вітри з полів), та як до сонця розмістити ряд.

4. nazno

nazno Бригадир

Симпатии:
    126
    де є вітер не раджу садити виноград! категорично. В мене є одна шпалера на 12 кущів- і перпендикулярно самій шпалері дують постійно вітри. Виноград в холоднішій місцевості де нема вітрів розвивається і завязується швидше. Завязі більше, ніж там де шпалера під вітрами. Попробую ще відгородитись якось від вітру, мабуть паркан перероблю на штахетник, або полікарбонат.. Неохота пересаджувати всю шпалеру. На тій же ділянці росте виноград але він біля будинку. Там вітру майже нема- завжди стабільний урожай і визрівання лози.
    По відношенні до Сонця в мене з півночі на південь розміщена шпалера (ряд).

5. Saisan

Saisan Інженер

Симпатии:
    1.040
    Дивлюсь прогноз погоди - до кінця лютого без морозу. То може прикопану на зиму лозу вже відкрити, а то там бруньки попускає? Я накривав виноград вперше, хто що підкаже?:kozak:

6. nazno

nazno Бригадир

Симпатии:
    126
    які сорти винограду у вас? як визріла лоза за минулий сезон?

7. Saisan

Saisan Інженер

Симпатии:
    1.040
    Румба, Сенатор, киш миш , визріла наче нормально, сподіваюсь в цьому році вже попробувати ці сорти.

8. Дед Хоттабыч

Дед Хоттабыч Заслужений майстер

Симпатии:
    4.857
    @Saisan, Багато хто утримує лозу дуже довго укритою і від цього програє. Чим скоріш відкриєте тім кращє. І одразу треба побризкати залізним купоросом. Я про це і інше описував у ранніх постах. Як що неважко-погортайте.

9. Saisan

Saisan Інженер

Симпатии:
    1.040
    Дякую, читав і пам"ятаю. Я просто думав, що по температурі вже ніби пора відкривати, але то ще лютий місяць, тому трохи розгубився, я ж раніше таке не практикував.

10. Дед Хоттабыч

Дед Хоттабыч Заслужений майстер

Симпатии:
    4.857
    Я міркую,що вже нижче -15* небуде. Отож лоза витримає незначний мінус. При цьому хвороби буде значно меньше.
    Може я ще неписав, я одразу після відкриття знімаю кору і зпалюю. І вже по голому стовбуру бризкаю. Також землю кругом. Бо там багато зимує всякого.

andrij64, Wasserman, WalterCV и ещё 1-му нравится это.

Поделиться этой страницей