Выращивание винограда

Тема в разделе "Сад и огород", создана пользователем Goshia, 10 июн 2010.

1. Дед Хоттабыч

Дед Хоттабыч Заслужений майстер

Симпатии:
    4.857
    Трошки почнем з заду! Напрягатися треба коли ходите до вітру!:-D А так, розслабтеся, все буде добре!
    Як що Ви необріжете то це буде штамбова форміровка.Як що хочете вєєр-ріжте чи восени, чи по весні! Та можна і нерізать.Зробіть з ним те що Ви хочете,але треба все робить поступово. бо він маленький і одразу може підірватися. І лоза і нагрузка повинні бути шагові. На цей рік чотири лози та одна грона,на другий вже вісім лоз та 4 грони,на третій ще більше. Отак поступово без жадібності і фанатизму у Вас буде рости СИЛЬНИЙ та ГАРНИЙ виноград! Сопоставте його з Вашою донькою,тільки рік буде зо два чи два з половиною. І все стане на місця і Вам буде легше за ним дивитися.
    Лоза повзе! Це точно. Але треба робити сучки чи рожки. І вже від них буде йти плодоносна лоза.З кожної почки нетреба робити плодоносну.Це пагано. Лічить-перша верхня,і всі верхні-остаються,а нижні вирізаються.Бо поток споживчих сполук іде більш до верхніх,а до нижніх мало.Я що почки перевернуті-урожай буде паганий. Далі,вирізаються верхні через таку кільість щоб можна було нагнути лозу з попередньої почки і укласти до іншої плодоносної. Наприклад,Ви залишили 6 почок на плодоносній, тож якщо цюлозу покласти вона повинна трошки недостати кінцем до наступної лози чи почки чи ріжка!

Я лози не підвязую, а чипляю на крючки з нержовійки. вини завжди остаються на проволці. Це бистро і завжди не треба шукать. Як що будете підвязувать -треба в літку часто дивитись і попускати подвязь бо вона буде передавлювати лозу.Лоза дуже бистро росте,можна впіймати гаву!

На здоровья!:Hi:

spine, rbroz, Saisan и ещё 1-му нравится это.
  2. rbroz

rbroz Стажер

Симпатии:
    7
    Оскільки до нині я обрізав і регулював лише невкривний виноград (Руський конкорд, Ізабелла) то в мене в голові формується свіжий (новий) підхід.
    Подаю свою уяву про формування лози (на даний момент):
    1. в перший рік одна або дві лози.
    2. кожного наступного року додається по одній новій лозі від голови куща.
    3. урожай з куща висить над головою сусіднього куща (ніби навхрест).
    4. на 5-6 чи 7 рік з формуванням нової лози вирізаю найстарішу, яка може буде погано гнутись до землі.???
    Це сублімована уява під впливом прочитаного в журналах, форумах.
    Навіть зараз розумію і знаю, що реальність буде іншою, причому помноженою на кількість сортів та кущів. vine 9_12_13.JPG

3. Дед Хоттабыч

Симпатии:
    4.857
    В мене так і росте виноград! Тільки я вирішив не вирізати,а продльовати рукав.І хай він буде 15 метрів у довжину,тоді сам лягатиме як що його зняти. А заміна старого буде відбуватися нагибом усієї лози до землі.Це буде короткочасове,і урожай від старого буде і почка нова піде. Як почка пішла в гору(нова) то можна буде рукав і підняти.Трошки важко,але домочадці допомагають,це бистро-взяли,підняли і закріпили гачками-все!

Andrii_M, spine, rbroz и ещё 1-му нравится это.
  4. Мирослав

Мирослав Заслужений майстер

Симпатии:
    4.272
    У мене виноград росте на лугоші (повідомлення 492 на 50 сторінці теми), кущі старі. в травні була перша спроба щось оновити - принесли садженець Мускату Страшенського
    http://vinograd.info/sorta/stolovye/strashenskii.html
    Ріс він помаленьку, ледве дотяг до півметра. Я виноград ніколи не укривав, то й у цьому випадку тим не заморочувався. Зима почалася м'яко, (малосніжно, температури +2/-7, без сильного вітру). Вчора був сильний туман, після такого звик намерзати на стебла лід. Шкода стало молодого куща, вирішив його швиденько прикрити, так, щоб стебло не пошкодити. Підсипав по снігу лопатку попелу на підживлення (підсипаю взимку на сніг, щоб поволі розсмоктувався), зверху присипав тирсою (прикрити корінь стебла). Знайшов у себе шматок сітки (залізна з пластмасовим покриттям, вічко десь 15х15, середньої жорскості). Згорнув каркас, скріпив мідним дротом, прикріпив його до кілочка так, щоб ніде не торкався стебла. Згорі одягнув чистий мішок з Епіцентру. Все. Хотів притиснути низ мішка камінням, та не знадобилося - мішок щільно одягнувся на каркас.

DSCN4564.jpg DSCN4568.jpg DSCN4571.jpg DSCN4575.jpg DSCN4577.jpg

Andrii_M нравится это.
  5. Мирослав

Симпатии:
    4.272
    Ну от ... Почалася, здається, зима, чекав мороз і ожеледицю, а на дворі другий день +9. І в прогнозі найближчий мороз - на Різдво.
    Турбуюся - а в такій "упаковці" виноград не запариться?

6. Дед Хоттабыч

Симпатии:
    4.857
    А приподнимите немного мешочек,ему сейчас тепло ненужно,а вод морозец слегонька неповредит. Все винограды легко переносят температуру до -12 15градусовnew year! Поэтому я всегда специально запаздываю с укрытием онного.Дабы виноград проходил закалку и паразиты повыздыхали:-D. Если б Ваши малыши были в земле-то там более менее стабильная температура.А так они на солнышке и мешок темноват и нагревается побольше чем воздух:p. Следовательно -можно приоткрыть без ущерба!:Hi:

Saisan, Andrii_M и Мирослав нравится это.
  7. Мирослав

Симпатии:
    4.272
    Дед Хоттабыч, я, собственно, не столько от мороза укутал (хотя иногда и у нас -25 бывает), сколько от обмерзания и ледяного ветра - это тоже бывает и вряд ли пойдёт на пользу молодой лозе. А пока морозов нет - мешок действительно приподниму, спасибо за совет. beer

8. Дед Хоттабыч

Симпатии:
    4.857
    Обычно люди занимаются своими делами и им нехватает времени еще подумать почему так.Я в кратце отвечу,что б у Вас голова была свободна. Но надеюсь запомниться. Вспомните,когда вы весной садите чубук-корней нет,листьев нет- одна палка! А начинает расти. Так и зимой,корни спят, а почка может проснуться. И пропасть от заморозка. Ну вот и все-вкрадце!:sps:

Andrii_M и Мирослав нравится это.
  9. Земледелец

Земледелец Прораб

Симпатии:
    465
    Здравия всем!!! Дед Хоттабыч, позвольте с Вами не согласиться, корни зимой развиваются, случаев пробуждения почек у моего винограда не было. По поводу нехватки времени на раздумия, зачастую так и случается, людям думать просто лень:Hi:.

Последнее редактирование: 27 дек 2013
  10. Дед Хоттабыч

Симпатии:
    4.857
    Я рад,что небыло! Я видел и другое. Ваше несогласие принимаю, я уважаю мнение людей!

Поделиться этой страницей