Глиняная штукатурка

Тема у розділі 'Ремонт квартир, отделка помещений', створена користувачем zanoza, 14 бер 2008.

1. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: «Глиняная» штукатурка

та правильно, то - полова. Зручніше для замісу і роботи - кротеньке лушпиння. А солому різали на січку - 2-4 см довжиною. Тут Шева наголосив
    що таку січку потрібно ще "перебити", щоб ліквідувати трубочки - зони механіного послаблення шару штукатурки.

2. Шева

Шева Новачок

Повідомлення:
    52
    Симпатії:
    16

Так, це в нас також називається половою (також займався її збиранням з під комбайну) - це суміш "шелухи", остюків, і тд, але є і подрібнені частинки соломи, але вона в штукатурку не йде:wild:, не та міцність. Використовується тільки полова виготовлена з соломи, раніше її в совдеповських кологоспах робили для худоби чи щось таке, зараз незнаюhello де її можна знайти, батько останнім часом сам робить на молотковій дробарці що для подрібнення зерна на дерть використовується, тільки решітку на виході ставить більшу.
    Рівність стін залежить тільки від майстра, ну і накривка звичайно дає своє - легше затирати виходить і полова невиглядає.
    Ну в будинках ж сухо, ніколи не бачив щоб розмокала штукатурка, а в хозспорудах мабуть цементну потрібно робити, треба підходити індивідуально. Але все-таки,ИМХО,така штукатурка більш водостійка ніж гіпсокартон наприклад. Глина в штукатурці якщо і набухає міцність не втрачає за рахунок вмісту полови. До-речі, раніше таким чином часто і з вулиці споруди штукатурили, тільки потім білили часто (кожен рік) а штукатурка ніколи невідпадала, хіба що тривале, постійне затікання було.

3. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

Шева, можете декілька фоток з об"эктів причепити на форум?

4. Шева

Шева Новачок

Повідомлення:
    52
    Симпатії:
    16
    Відповідь: «Глиняная» штукатурка

Ну обєкт це мій дім,:-D ну в батька також. Можу пока що готові показати, але це вже завтра. А процес роботи покажу обовязково як буду свій літній будинок штукатурити, але це ще не скоро буде, поки що тільки рубероїдом покрив, ноу мані пока.
    РS. Зараз будівництвом тільки для себе займаюсь, хоча раніше калимивdrel.

5. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

Добре, тоді починайте фотографувати весь процес - від об"єкту "до", через кар"єр, доставка і до "фініш".

6. mirock

mirock мастер

Повідомлення:
    4.671
    Симпатії:
    1.242
    Адреса:
    Dnepr
    Re: «Глиняная» штукатурка

Если буду строить еще один дом хочу глиной штукатурить, да и вообще подумываю о глинянных стенах.

7. Шева

Шева Новачок

Повідомлення:
    52
    Симпатії:
    16

докладний опис-фоторепортаж обіцяю, але це вже в наступному році, не ранішеhello, а ось те що маю:

Фото кухні і веранди вам нічого не пояснить, звичайний готовий інтерєрhello, а на фото що по середині можна роздивитись все в розрізі - уже готову штукатурку пробивав з ванни щоб вивести провід під бра, при цьому сильно тиснув на дрельdrel-перфоратор. Коли закінчилась цегла вийшло те що бачите - в штукатрці виявилисяся воронка. Бра я так і не повісив, завісив картиною і забув:-[, але зате тепер все видно в розрізі:-D.

Да, саман это хорошо, сам в саманом доме живу, и такая штукатурка на него ложится тоже отлично! Правда я внес добавление в технологию - просохшую штукатурку всегда хорошо грунтую и шпаклюю гипсовой шпаклевкой - под обои лёгинько - 1 слой, под покраску - основательно, в 2-3 слоя. Хотя раньше никто так не делал, и проблем от этого небыло.

Вкладення:

• P8250016.JPG
      P8250016.JPG
      Розмір файлу:
      766,6 КБ
      Переглядів:
      250
    • P8250021.JPG
      P8250021.JPG
      Розмір файлу:
      782,4 КБ
      Переглядів:
      276
    • P8250013.JPG
      P8250013.JPG
      Розмір файлу:
      765,4 КБ
      Переглядів:
      239
  8. Rom5

Rom5 Прораб

Повідомлення:
    280
    Симпатії:
    251
    Адреса:
    Cherkasy, Ukraine

Вставлю и я свои 5 коп. У меня полдома как говорят соседи - 100летней давности, стены естесственно глинянные.
    Дык, я первое время после квартиры, прикрепляя чего-то на стену, все пытался дюбеля ставить, а они гады прокручивались! :-[ Пока до меня не дошло - берешь длинный саморез, шуруповерт и вперед! Главное лишь в проводку не попасть. Даже, если саморезом не попаду в дерево (бревно/доску/рейку), то и в самой глине длин.саморез держится прекрасно! Блин, мне прямо понравилось - никаких тебе дрелей/перфораторов bravo .
    И стамесочкой, не напрягаясь, штробы делать под проводку...
    Я и при замене отопления, покупая панельные радиаторы, для этой части дома брал крепеж специально не дюбельный, а кронштейны под саморезы.

Старый дом еще и явно комфортнее новой кирпичной пристройки. Единственно, что омрачает - сильный завал верха внешних стен как бы внутрь дома, и сдается мне - это конструкция такая была изначально, может для крепости стен...

Домаха подобається це.
  9. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

так і є. "Почерк" старих майстрів.. (я навіть бачив такі цегляні будинки..)

10. mirock

mirock мастер

Повідомлення:
    4.671
    Симпатії:
    1.242
    Адреса:
    Dnepr

Да, мы недавно карнизы на саморезы повесили - висят)

Поділитися цією сторінкою