Ремонт бензопилы

Тема в разделе "Аккумуляторный, пневмо, электро и бензоинструмент", создана пользователем orex_, 9 апр 2010.

1. nazno

nazno Бригадир

Симпатии:
    126
    окей, завтра-після завтра постараюсь все розкласти :)
    надіюсь що потім зберу.
    одне не охота циліндр знімати, так як не маю прокладок подібних навіть, щоб замінити. бо на герметик не посадиш сам циліндр.
    картер двигуна я так зрозумів можна на герметик садити?
    --- добавлено: 3 мар 2014 в 23:57 ---
    це порох і т.п. слідів і напливів масла нема
    --- добавлено: 3 мар 2014 в 23:59 ---
    думаю що я все таки погано зробив що не послухав відразу і не настроїв запалювання з опусканням поршня.. тепер багато змінних.. а так принаймні би знав що це можна виключити :)
    такщо для початку виставлю запалювання і поставлю мітки, щоб потім просто можна було виставити

Последнее редактирование модератором: 11 мар 2014
  2. orex_

orex_ Заслужений майстер

Симпатии:
    725
    зберш , ми допоможем (якшо не підем воювати).

тут трошки не получиться так якна робиказ про сучасні пилки. Крокладки то пусте , виріжеш нові лист параніта не дорого коштує, а вони порвуться як будеш розбирати . Герметик на цій пилці можеш не використовувати хіба дуже тоненько мастити прокладки з обох боків (я використовува салідол, масло м-8). діло в тому що товщина прокладки закладена під час розробки мотора (де вичитав не пригадуб але пару раз пробував використати сам герметик на Урал \Дружба нічого путного не получилося ,мусів розібрати все почитити і на параніт) На стик картера в описі пишеться про ел. картон ... при його використанні треба прокладку змащувати фарбою, інакше буде сіфонити тому використовуй. Хоча можливо в тебе дуже добре підігнані стінки і можна попробува герметик. (я не ризикував би).

- можеш звичайно,.
    Глушник не знімав ? ... зніми прокрути колінвал побивися в якому стані поршень, кольца , щепротилежну стінку цмліндра можеш побачити.

nazno нравится это.
  3. nazno

nazno Бригадир

Симпатии:
    126
    якої товщини має бути пароніт?

4. orex_

orex_ Заслужений майстер

Симпатии:
    725
    Доброго:Hi:
    десь в районі міліметра, чи півтора. В нас є 2 вида ""товстий" та "тонкий" , я не міряв товщину .

5. nazno

nazno Бригадир

Симпатии:
    126
    Ще раз знімав маховик.. Тобто ще декілька разів, щоб настроїти запалювання.
    Ситуація наступна:
    05032014431.jpg
    дані мітки наніс сьогодні повторно. права- ВМТ. ліва- коли поршень втопити на 3,5 мм, прокручуючи маховик проти годинникової стрілки.
    покрутив я всю рухову частину запалювання максимально проти годинникової стрілки (до упору) і зафіксував так.
    У такому положенні стробоскопом я ловлю іскру десь в районі точки що знаходиться між вмт і точкою де поршень втоплений на 3,5 мм (третя точка, ближче до лівої мітки),- це коли швидкість обертання дрелі низька.
    коли швидкість зростає, мітка зміщується до моменту коли втопити поршень на 3,5 мм і коли збільшувати швидкість до максимуму то десь до мітки де поршень опущений на 4 мм. Тобто чим більша швидкість- тим раніше запалювання. Я так думаю це через характеристики тиристора і діодів (особливість даної схеми запалювання).
    Хочеться вірити що тепер його заведу.
    Ось так виглядає запалювання зараз (вигляд не дуже, але працює :) ):
    05032014424.jpg
    далі фото стану колець в отвір глушника і всіх видимих частин:
    05032014426.jpg
    05032014427.jpg
    05032014428.jpg
    Всюди стоять паронітові прокладки:
    05032014429.jpg
    05032014430.jpg
    ось це та частина щеплення, про яку я казав що трохи брудна, але не мокра. сальник, ніби добрий:
    05032014425.jpg

Andrii_M нравится это.
  6. orex_

orex_ Заслужений майстер

Симпатии:
    725
    - я все ніяк не зберуся тоже попробуваит переробити систему запалювання.. цікаов буде як буде працювати ..+ як нагріється.
    - на фото з сторони "в пуска" поршень має пошкодження, (похоже на то шо можливо працювали без фільтра або кольца пропускают).
    - стик картерка трохи насторожує, можите попробувати "залити " під свічу пару кубіків, пробувати крутити стартерком але пилку нахилити на бік (то один то другий) понаблюдати чи не буде пузирків.
    - всета ки зніміть циліндр треба оглянути кольца. компресіометра немаєте змоги позичити ? ( начеб-то такий простеньки не дорого коштує ).

nazno нравится это.
  7. nazno

nazno Бригадир

Симпатии:
    126
    я вже після того як прочитав про нагрів задумався про те щоб вивести все назовні. всередині залишити лише котушки. І всю схему залити якимось компаундом. Але це у випадку, коли воно буде перегріватись чи ще щось.
    Компресіометра не маю.
    якщо я розберу все до гвинтика і зберу на старі прокладки, промазані герметиком тримати має? Бо ще не знайшов де тут в регіоні можна дістати пароніт.
    скільки коштує компресіометр?

orex_ нравится это.
  8. orex_

orex_ Заслужений майстер

Симпатии:
    725
    - так не добре, хіба для експерементів, так сильної температури не буде, задодська то робит...
    - мало ймовірно, але попробувати можна (просто як вистрелить обідно буде шо знову все розбирати, а може і витримає, я так неп пробував).

- завтра постараюся глянути.

nazno нравится это.
  9. nazno

nazno Бригадир

Симпатии:
    126
    я тут скачав інструкцію до пили дружба 4 з електронним запалюванням і там пише що іскра має зявлятись коли поршень не доходить до ВМТ на 2,55мм

і помилка моя була в тому що я поставив рівно по середині рухому частина запалювання, а вона має бути максимально повернена вліво, так як я зробив недавно, вище по постах.

Andrii_M и orex_ нравится это.
  10. nazno

nazno Бригадир

Симпатии:
    126
    Сьогодні пробував заводити бензопилу, але не цю що ремонтував, а іншу, завідомо справну, як мене запевнив продавець.
    ось почепив я карбюратор, який був куплений разом з бенопилкою. Дьоргав я разів 20. заливав під свічу- пчихнула "Дружба" і на тому все.. хоч радість викликало те що запалювання в нормі. Бензин залив десь 0,5 л А-92 + масло штіль 20 мл. Можливо мало..
    Підкачав на карбюраторі до тих пір поки з отвору де повітряний фільтр не полився бензин, перехилив в бік глушника, дьорнув,- нічого.. ще раз- знов нічого. бензин потік між карбюратором і циліндром.. :(
    далі взяв інший карбюратор в якому дуже сумнівався. З ним та ж історія- тече бензин на стику карба і циліндра. патрубка підходящого не мав в наявності на жаль. Але коли дьорнув- пила завелась. навіть вдалось виставити типу холостого ходу, рівномірної роботи вдалось добитись.. але я перекрив краник бензиновий.. і не довго музика грала. пила заглохла і завести її не вдалось відразу, потім знов наповнював камеру бензою, бавився десь ще пів години, - знов завелась...
    Що з нею може бути не так.. чи може з карбюратором?

Поделиться этой страницей