Ремонт бензопилы

Тема у розділі 'Аккумуляторный, пневмо, электро и бензоинструмент', створена користувачем orex_, 9 кві 2010.

1. orex_

orex_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів

nbotsman подобається це.
  2. nazno

nazno Бригадир

Повідомлення:
    162
    Симпатії:
    126
    Вітаю майстрів!
    Нещодавно дістались мені частини бензопили дружба-4. Постарався зібрати щось подібне на двигун :)
    Запалювання там було мертве, прийшлось переробляти. Запалювання безконтактне. Переробив так як в неті пропонується- тиристор, 5 діодів, конденсатор і резистор. Іскра є і то хороша!
    Питання полягає у тому, як виставити запалювання, не маючи стробоскопа. Там є мітки. Одна червона на корпусі з котушками, інша на нерухомій частині на картері двигуна. Їх треба сумістити? Чи це ВМТ і потрібно покрутити на деякий градус відносно нерухомої мітки?

І ще маю мотокосу. Залив бензу+ масло штіль, але насос не викачує її з бензобака (маю на увазі підсос- прозора пімпочка під карбюратором) пробував заводити- нуль. Іскра є! Що робити, куди дивитись?

Дякую.

orex_ подобається це.
  3. orex_

orex_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів
    Доброго:Hi:.
    - по стробоскопу ... схемка : [​IMG]
    працює чотко. По міткам стартанеш ,а далі стробоскопом по поравиш, почни з 3.4мм до вМт спалах аби був.

-давно робив моторчик ? попробуй "під свічу" зо 2кубіка топливної суміші далі повний газ і пару раз стртани. якщо запустится починай з фільтра в бакові і до карба.

nazno подобається це.
  4. nazno

nazno Бригадир

Повідомлення:
    162
    Симпатії:
    126
    Дякую, але як саме настроїти? На маховик нанести мітку і на нерухому частину у ВМТ, і дивитись, щоб спалах припадав на точку, не доходячи 3-4 мм по маховику до вмт?
    датчик це просто на високовольтний дріт який йде до свічки намотати кусень дроту?

і Р3 по схемці якого номіналу?
    --- добавлено: 28 фев 2014 в 02:09 ---
    по мотокосі- не скажу, так як купив бв мотор. казали що заводився працював. ще там бензин залишився старий... Буду пробувати.

до речі мотокоса інтертул ось така:
    http://intertool.ua/product/motokosa-0.8kvt/

Останнє редагування модератором: 7 бер 2014
  5. orex_

orex_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів
    Доброго:Hi:
    nazno, на картері (не рухома частина) мають бути 2 мітки. 1 мітка в ВМТ ставиься на нерух.частині і маховику, 2 мітка , повертаєте маховик проти обертання мотора (ніби повертаєте обратно) при цьому контроліруєте на скільки опускається поршень , при досягненні 3,2м напроти мітки на маховику наносите на нерух. частину мітку. Далі направляєте світлодіодик на мітки і крутите колівал, при спалаху буде чотко видно в якому співідношенні находятся мітки. В дружби діапазон досить великий (вконтактній) точно не пригадає але десь 2.8- 4.0. , там є ще нюанс якийвид бенсина використовується, але попробуйте з початку з 3.2.
    Резистор підбирається під напругу, батарейки чи акб, при 4 вольтах можите попробувати резисторик ом на 10.

- ок , відпишіть як там шо.

nazno подобається це.
  6. nazno

nazno Бригадир

Повідомлення:
    162
    Симпатії:
    126
    спаяв схемку- але треба її добре ізолювати :)
    попробував виставити запалювання, як прочитав в неті,- котушки щоб були паралельно ходу поршня. так виставляли, і, кажуть, все гуд.
    завтра попробую завести на бензині
    додаю фото як в мене зараз воно при котушках паралельних руху поршня.
    28022014407.jpg
    різниця велика я б сказав не в міліметрах.
    До речі там ще на самому маховику є випресована мітка заводська.. то вона рівно стоїть навпроти мітки ВМТ. ВМТ на фото- права мітка на нерухомій частині
    ліва мітка- це там де я стробоскопом ловив цю мітку

7. orex_

orex_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів
    Ок,

8. nazno

nazno Бригадир

Повідомлення:
    162
    Симпатії:
    126
    так ви не знаєте що це за мітка така що виштампована на маховику?
    це поршень має опуститись, коли рухати маховик на 3-4 міліметри? чи сам маховик треба повернути на 3-4 мм?

9. orex_

orex_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів
    - не знаю, може бути для вимірювання відцентровки .
    - 3,2 опустити поршень
    - вонии не точно мають бути паралельно , викладайте по стробоскопу

nazno подобається це.
  10. nazno

nazno Бригадир

Повідомлення:
    162
    Симпатії:
    126
    завтра пробуватиму завести, думаю що різниця в русі маховика назад тій що я відмітив приблизно відображає різницю в 3-4 мм руху поршня.
    якщо порахувати, наприклад якщо рух поршня є 52 мм то 4 мм з 52- це 7,6% (3-4 мм це від 5,8 до 7,6%)
    відповідно пропорційно і маховик має відхилитись на ці 7,6% половини його довжини кола, так як за повний оберт здійснюється рух поршня туди і назад. чи так це не рахується? :)

Поділитися цією сторінкою