Надо ли стягивать плиты перекрытия?

Тема у розділі 'Стены, фасады и перекрытия', створена користувачем Мухин, 9 кві 2010.

  1. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Ну не знаю, в проекти не закладають тому що збільшується вартість будівництва, а це так і є. А щодо щільності сумніваюсь, т.як при облаштуванні армопоясу використовуються такий самий розчин/бетон, крім того щілини закидають, як правило, розчином на який цеглу кладуть і питань щодо щільності не виникає. А ще якщо плити класти на основу без арматури, то все-одно будуть щілини, бо не буває ідеально рівних поверхонь, і ці щілини також закидають розчином з такою ж щільністю.
    Смуга плити не рівняє бо сама крива, хіба що на ребро поставити :down: Крім того якщо гіпотетично представити що розчином взагалі не закидали тобто плити лежать тільки на арматурі і взяти до уваги товщину арматури, а це 8-10 мм, то впресується у поверхню плити 4-5 мм і стільки ж в основу поки поверхні зіткнуться - це не ті цифри які можуть на щось вплинути, крім того у цьому випадку арматура відігрАє роль такого собі шплінта, який не дозволить плиті вільно ковзати по основі і розподілить навантаження на певну точку.
    Якщо це заборонено і вчать навіть в училищах то наведіть якийсь документ який це забороняє по причині небезпечності.
    Думаю що причина все-таки у витратності, бо в будівництві економія це велика річ
     
  2. cheynjer

    cheynjer Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Тернопіль
    Яка в вас освіта? Панелі перекриття монтуються на свіжо покладений розчин М100, і ніщо нікуди не ковзає, і дешевше вже нема куди
     
  3. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    А ви взагалі плити монтували? Тоді спробуйте і скажіть на що легше і швидше - на свіжопокладений розчин чи на "суху" арматуру. Якщо ви думаєте, що плити "вдавлять" розчин чим піднімуть щільність то це не аргумент оскільки під ним армопояс на який ніщо не тиснуло. Якщо змонтувати на арматуру і потім закидати разчином щілину ефект буде такий самий.
    Так і я до того ж, що дешевше без арматури, тому й в проекти не закладають. Але оскільки ми тут в основному говоримо про приватне будівництво то витратити пару десятків гривень не є проблема, зате легше, швидше і рівніше. То документ є який це забороняє?


    З.І. Освіта вища економічна, якщо цікаво
     
  4. cheynjer

    cheynjer Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Тернопіль
    Я будівельник з ліцензією, працюю в приватному будівництві плит змонтованих за плечима більше 500 штук, звичайно на арматуру, легше, особливо коли на думці тільки бабло, а не думка про відповідальність в разі чого. А рівняти плити на розчині зовсім не важко (хоча зараз такі плити роблять що і на арматуру не лягають добре).
    І ще, невже легше закидати розчин під панель ніж з верху по стіні рівномірно розстелити
     
  5. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    В разі чого?
    Справа дійсно баблі, тільки не в тому, що швидко коситься, а в тому що покласти розчин, вирівняти плити займає час, а час, коли кран і тягач простоює це мінус у кишені замовника і + у кишені підрядника/монтажника, тобто у Вас. А ще, погодьтесь, бігати по стіні, намащеній свіжим розчином, на висоті 3-4 метрів або й більше це по-перше, небезпечно, а по-друге - це знову мінус в кишені замовника оскільки безпека коштує $.
    Щілини закидати не важче, оскільки їх можна використати ще як канали для вкладення електропроводки, а не штробити стіни, що також коштує $. Потім щілини відмінно закидаються під час штукатурки. Можливо таке вкладення проводки не зовсім відповідає нормам, але чи відповідає нормам коли чіпляєш карніз і перфоратором попадаєш в дріт?
    Я чого так розпитую бо сам будувався, і собі плити клав на арматуру перейнявши досвід у знайомих будівельників, яким довіряю і в яких за плечима років по 30 досвіду. І вже я радив, до речі, також багатьом навіть тут не форумі. Тому ваше безапеляційне твердження, що класти не арматуру не можна бо вона "ріже бетон як сало" вважаю помилковим. Може вона й ріже, але не в цьому випадку beer
    Крім того у мене є сумніви щодо необхідності стягувати плити арматурою д.12, оскільки вуха на плитах мають значно менший діаметр, тому який сенс буде в цій арматурі коли порвуться вуха? Думаю логічно що достатньо аби стяжки були аналогічного діаметру вухам. Потім цементну стяжку можна тоншу робити...
     
  6. cheynjer

    cheynjer Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Тернопіль
    Я спіцяльно переглянув всі старі креслення, дійсно арматура 12 використовується на панелях від 6м, а всі коротші 10мм beer
     
  7. Goshia

    Goshia Прораб

    Повідомлення:
    2.115
    Симпатії:
    205
    Я нашел в сети решения по анкеровке плит перекрытия, между собой и к несущим стенам. Мы, при монтаже всегда плиты анкерили.
     

    Вкладення:

    • 21102007374.jpg
      21102007374.jpg
      Розмір файлу:
      60 КБ
      Переглядів:
      398
    • twin12.gif
      twin12.gif
      Розмір файлу:
      17,9 КБ
      Переглядів:
      394
  8. Prorab_gbi

    Prorab_gbi Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Москва
    Связка и анкеровка плит перекрытий желательна для прочности конструкции.
     
  9. Jenya

    Jenya Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Здравствуйте
    Помогите определится с тем, что можно ли считать мои плиты некачественными,неправильными если заказаный размер был 6,5 м и все 8 штук разных размеров
    Прикладываю фото чтобы наглядно показать как это выглядит
     

    Вкладення:

  10. винодел

    винодел Підмайстер

    Повідомлення:
    56
    Симпатії:
    13
    Адреса:
    Сибирь
    то что длинна плит разная это просто формы такие где-то одна длинна где-то другая это сплошь и рядом, а вот то что бетон местами замазан или нашлёпки присутствуют это звоночек тревожный. бетон на плитах должен быть монолитным и без трещин и без "непроработки" т.е когда видны поры от воздуха. это значит что плохо про вибрировали бетон или уже он сухой был и не уложился плотно.
    --- добавлено: Apr 13, 2013 4:07 PM ---
    разной толщины не должно тоже быть, и главное в пустотах должны быть заглушки или сделайте их сами (кирпич+ раствор) и долго не складируйте неправильно а то лопнут
    --- добавлено: Apr 13, 2013 4:11 PM ---
    обычно толщина плит 240 -250мм
     

Поділитися цією сторінкою