Отражающая изоляция

Тема у розділі 'Звукоизоляция и теплоизоляция', створена користувачем alexduc, 1 кві 2010.

  1. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    В гаражі не знаю, але в майстерні нарізки скла, що була колись гаражем до бетоноі стелі дерев'ними планками прибивав пінофол 1см типуА фольгою до низу.обігрів був звичайний побутовий " електродуйчик" на час нарізки скла.гараж 4на5м.висота 4м.додатковий плюс покращилось освітлення.
    Але в гаражі треба мати добру вентиляцію щоб не отруітись чадним газом. там би якийсь інфранагрів пасував мабуть.
     
    Останнє редагування: 16 лют 2019
    4post подобається це.
  2. 4post

    4post Стажер

    Повідомлення:
    17
    Симпатії:
    6
    Гараж і є майстерня. Тобто розділений віртуально на дві зони. Гаражна, де стоїть авто і майстерня, де стоїть "ракета" з токарним верстатом.
    Електрообігрів 35 кв метрів вийде трохи задорого. Перевірено, УФО не робить комфортних умов праці. Його просто не вистачає, а 2 кВт в годину цей прилад споживає. При роботі на токарному верстаті важливо мати теплі органи керування, ключі, а також повітря. Холодне повітря призводить до появи ячменів, а опромінюючі нагрівальні прилади повітря майже не гріють. Знов-таки, перевдягнутись під УФО - це екстрим. Біля "ракети" вільно перевдягаюсь через 20 хвилин за любого "мінуса" надворі. Всеж-таки є різниця між 2 кВт в УФО і 10-12 кВт в ракетної печі!
    Ракетна піч забезпечує потужну тягу, диму не дає. До речі, димар лише трохи вищий за перекриття. Повітря всередину подається вентилятором з старого радянського комп'ютера діаметром 130 мм, що повністю компенсує витрату повітря на горіння та створює всередині зону підвищеного тиску. Такий підхід зменшує протяги в місцях нещільного прилягання дверей та воріт, а також всі вентиляційні отвори працюють "на вихлоп". В разі задимлення, наприклад, затліла тирса на лежаку печі, вдається провітрити за 5 хвилин. Вентилятор наддуває повітря за кожух, в якому встановлений димар, тому додатково повітря ззовні підігрівається перед тим, як зайти всередину.
    Економічно, 1-2 кг дров на годину дають комфортні умови. У топку полетла більша частина непотребу: відпрацьоване мастило, пластик, деревина, залишки ДСП від меблів. Висока температура горіння спалює любе пальне без диму та шкідливих викидів, вихлоп прозорий і нічим не пахне, як у газової котельні, димар всередині має лише невеличкий чорний наліт (гуму не кидаю, бо там є домішки сірки, фторопластову стружку теж, бо фтор теж неекологічний). Народ з булер'янами не вірить, що за півтора години в мене робоча зона прогрівається до стану "трохи жарко". Тоді вже потужність печі регулюю за допомогою вентилятора обдува та фракції дров, зменшую швидкість обдуву, закладаю дрова більшого розміру.
    На наступний опалювальний сезон буду робити пелетний пальник.
    Тобто втрати тепла зменшились значно, а бонусом стало світліше. Теж плюс.
     
    barnych подобається це.
  3. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    Пінофол дає ефект приблизно як 5см.вати але монтаж набагато простіший.і беру я його по гуртовій ціні рулонами.працювати одно задоволення - і не смердить і не колеться.Але коли треба більші товщини утеплювача то нічого не зробиш.І тут по обставинах-вата негорить і паропропустна, ппс нестійкий до нагріву і пароізолюючий.(тією паропопустністю що він володіє можна нехтувати).
     
    4post подобається це.
  4. 4post

    4post Стажер

    Повідомлення:
    17
    Симпатії:
    6
    Дякую за інформацію.
    Здається, те, що треба для приміщення з нерегулярним опаленням. На теперішній час в приміщенні холодніше під дахом, ніж в робочій зоні. За такого утеплення сподіваюсь на зміну клімату.
    Бетонне перекриття все одно не пропускає пари, а грій його чи не грій - все одно промерзає вщент.
    Досі конденсату на металевих частинах не було, то не буде його і під утеплювачем, тим більше край буду щільно кріпити по периметру.
     
  5. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    Якщо дозволяють кошти то поверху плоского гаражного даху можна настелити 10см.пінопласту прикрити агроволокном і присипати 10см.середньоі фракціі щебню.(розмір горіха).то ефективно працює влітку - дуже сильно подовжує час життя смолених дахів.
     
  6. 4post

    4post Стажер

    Повідомлення:
    17
    Симпатії:
    6
    На жаль, такий варіант утеплення має купу недоліків.
    Перший. Не бажаю використовувати горючі матеріали. Пінопласт до них відноситься.
    Другий. Є величезний сумнів, що перекриття з бетону сумнівної міцності витримає вагу 10 см щебеню. Сам гараж з шлакоблоків, за останніх 5 років з'явились тріщини на стінах. Сусід має ще й другий поверх. Глибина підвалу 4 м, тому навантажувати всю конструкцію ще й щебенем трохи страшнувато.
    Третій. Десять років тому вдало наплавив дах і жодного бажання його чіпати немає. Не лізу туди, де все нормально.
    Четвертий. Працемісткість такої роботи шалена. 4о кв метрів - 4 куби щебню винести на дах якось поза моїх сил. Розвантаження за допомогою крану може вплинути на другий фактор. Шар буде нарощуватись нерівно, збільшиться навантаження.
    П'яте. Є невелика ймовірність утеплення торцевих стін ззовні методом штукатурки Перліткою. В такому разі буде тепловий розрив крізь бетонну стелю. Стіни від сусідів неможливо утеплити ззовні, а торцеві обдуваються ззовні, тому певний сенс є. Хоча, шлакоблок добре затримує тепло, ще й ззовні оброблений серезітом CR33, після чого він перестав намокати, припинилось потрапляння вологи всередину крізь щілини при таянні снігу та за косих дощів. До речі, тепловий розрив буде і без утеплення. За рахунок товщини перекриття.
    Шосте. Ціна. 4 куби пінопласта, 4 куби щебеню плюс клею бочка чи півкуба, бо поверхня нерівна і 10 см пінопласт прилягати буде не дуже щільно. А ще й по-новому перекрити!
    Тому й задумав утеплюватись зсередини легкими матеріалами. Вибір був між ватами та пінофолом. Звісно, ватою можна утеплитись капітальніше, але працемісткість вища, товщина більша, а утеплення такого рівня може бути надлишковим.
     

Поділитися цією сторінкою