Маска для зварника

Тема у розділі 'Оборудование и инструмент для сварочных работ', створена користувачем Валерий Валентинович, 26 бер 2010.

1. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Маска для зварника

ааа.. Ну то якщо це подарунок - тоді перевір електроніку, а саме регулятори на обрив..
    Може вже зі старості щось відпало..

1 людині також подобається це.
  2. avprof

avprof Бригадир

Повідомлення:
    57
    Симпатії:
    206
    Адреса:
    Україна, Харків
    у меня наверное такая же
    для комфортной работы необходимо осветить место сварки (я работаю исключительно на столе), причем освещение должно быть направлено именно на место сварки, желательно с разных сторон
    регулировки снаружи : степень затемнения в DIN
    и степень обшего наружного освещения, при повороте маски на лампочку подобрать степень реакции
    что внутри справа крутилка: "отпускание" после окончания вспышки
    слева : степень наружной освещенности (у меня это снаружи)

1 людині також подобається це.
  3. orex_

orex_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів
    - Добре буду пробувати.

4. W1311

W1311 Новачок

Повідомлення:
    41
    Симпатії:
    33
    Адреса:
    Львов
    На всіх форумах обговорюють маски зварювальника, наприклад WH 4000 , різні на неї ціни у різних продавців та невідомо які фільтри стоять. Може краще викладати маркування світлофільтрів , якщо вони є. Сама маска зі склом С-4 точнісінько такого дизайну в магазині є за 70 грн :) На алі-бабі купа продавів і кидал, які пропонують світлофільтри різного цінового діапазону , типів і якості. А що саме купуємо ми ?

Добавлено через 3 минуты 37 секунд
    Не думаю, що продавцям цікаво з Китаю везти готові маски. Надто вже різні вимоги до пакування пластику і розмаїтих електронних штучок і , очевидно ,складається все тут.

5. 7351

7351 Прораб

Повідомлення:
    716
    Симпатії:
    383
    Адреса:
    Донецк, Украина
    Вот мой

Вкладення:

2 користувачам це сподобалось.
  6. W1311

W1311 Новачок

Повідомлення:
    41
    Симпатії:
    33
    Адреса:
    Львов
    Сьогодні отримав WH 4001, батарейок ніби немає :( Лише сонячні елементи, бо в неосвітленому приміщенні не працює.Заради справедливості відмічу, що на спалах фотоапарату реагує навіть в неосвітленому приміщенні. Перевірку працездатності , за відсутності дешевої китайської запальнички , провів елементарно - вийшов з магазину на вулицю, помахав рукою перед маскою - працює нормально. Реагує на зміну освітленості фотоелементів, тобто спалахи. На іскри запальнички також, з близької відстані і при перемикачі чутливості "Hight"-висока. На звичайну побутову лампочку також з 1,5-2 метрів реагує зразу- мерехтіння 50 Гц ціком достатньо. Дуже зручно регулювати так ступінь затемнення. Крутілка на самому корпусі фільтра, так що при тещі чи ще вищому начальстві ;) біля виска не покрутиш :( При цьому фільтр повністю ігнорує економні лампочки і діодний ліхтарик ,який світить жовтуватим світлом. На самому фільтрі жодних позначок крім серійного номера. Ціна сподобалася, правда продавець не повідомив про відсутність ручки регулятора затемнення на корпусі маски (для мене це не має значення) і батарейок чи акумуляторів ,як таких, взагалі в конструкції- це вже кепсько. Думаю, що для непрофесійного використання згодиться. А, зрештою, дам на тестування дружині. Якщо якісь глюки з маскою то відразу дасться чути. У неї сильно сльозяться очі навіть в сонячні дні, чи просто коли розглядає природу в бінокль більше 20-30 секунд, навіть коли стоїть спиною до Сонця. Так що спалю електрод і буде видно всіх зайців. Кращого експерта не знайти :) Якщо ж нічого не станеться то маска добра. Про результати обовязково відпишу. Не одного мене хвилюють захисні властивості китайських масок.

3 користувачам це сподобалось.
  7. orex_

orex_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів
    W1311, так , цікаво

8. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Маска для зварника

W1311, батарейка є, вона у фільтрі, кругла 2025 тоненька літієва. Фільтр витягуєте з маски і в торці побачите маленьку шуфлядку, її витягуєте - там батарейка.
    Я собі виніс відсік на батерейки на зовні, на дві ААА. Зручно і дешево.

9. Valekc

Valekc Майстер

Повідомлення:
    182
    Симпатії:
    20
    Ждем результатов.

10. W1311

W1311 Новачок

Повідомлення:
    41
    Симпатії:
    33
    Адреса:
    Львов
    Отже тестування маски. День.
    Дружину таки вмовив. Сказав ,якщо маска пошкодить мені очі,то я більше не бачитиму яка вона в мене гарна :) Першим маску взяв я,а дружина взяла маску зі склом С-3, щоб розуміла на що буде дивитися. Потім помінялися. Спалив 3 електроди Ано-36 3мм на 110А. Потім ще дружина спалила 1 такий самий на 140А. Дав більший струм ,щоб бува не залип. Жодних побічних реакцій у дружини не було. Хамелеон настроєний був на 10 DIN. На 9 DIN значно світліший ніж скло С-3. Але дружина сказала, що в Хамелеоні почувалася значно комфортніше! У С-3 масці дивитися на дугу їй було важко! Хамелеон спочатку темніє на всі 13 DIN а вже тоді висвітлюється. Бачив лише перші іскорки ,як із запальнички,і зразу ж затемнявся фільтр.

Вечір.Темніє. Освітлення немає спеціально для тесту. Перший заєць мій,відчуття мякші ніж спалах фотоапарату ,наступні зайці вже ловить фільтр. І так 3 електроди поспіль,прихватками по 2-3 см - аптека в сусдньому селі за 7км та й картоплі повно ;) Дружині зайців вже не пропонував. Пройшло вже 4 години зайці не дістають. Дискомфорту немає. Отже захист працює навіть у прозорому стані. Для початківця ,вважаю,годиться. Щиток піднімав лише ввечері, вдень все було видно дуже добре і через фільтр.

Ранок. Все в нормі. Зайці не приходили :) .

Маска:
    +легка.
    +зручне кріплення
    +працює добре.
    +дуже зручно при зварюванні точками.Ну не втримався і спробував 2мм електродом зліпити докупи 0.5 мм пластинки-зліпив ...Попропалював звичайно,та не скрізь. Але електродом попадав прицільно, точно, чого і хотів купуючи маску.

- спочатку було враження,що афальт піднявся :) Це коли крутив головою а перед маскою були трава та дошки маска на дошки реагувала як на дугу і на мить затемнялася. Звик,не критично. Для такого фокусу ще треба щоби Сонце світило на фотоелементи.
    - підходить не для всіх типів зварювання,це слова продавця.
    -ввечері, без освітлення, із запізненням реагує на спалах дуги,також не критично- хто ж в темноті працюватиме?

5 користувачам це сподобалось.

Поділитися цією сторінкою