Утеплення стін та/або потолка

Тема в разделе "Звукоизоляция и теплоизоляция", создана пользователем roma_rio, 25 мар 2010.

1. Skyter

Skyter Заслужений майстер

Симпатии:
    516
    1. Каким пенопластом? Характеристики? Разница в пенопластах?

2. что такое точка росы?
    3. О чем статья? Читали ли Вы её прежде чем советовали?
    4. Кто автор данной статьи? "Слышал звон, да незнаю где он"

Питон. Вы давно на форуме. Такие темы подымались и не раз. Но вопросы относятся и к вам.

1 человеку нравится это.
  2. DimaZ

DimaZ Заслужений майстер

Симпатии:
    975
    Ну давайте разберем физику процесса, куда сместится точка росы при утеплении потолка ЭППСом?

Добавлено через 7 минут 39 секунд
    Снаружи может и лучше, только крыша над квартирой не является собственность владельца квартиры. То есть нужно разрешение на проведение работ по утеплению и я уверен что такого разрешения утепление крыши над одной квартирой никто не даст.
    По цене утепление будет однозначно дороже. Кроме ЭППС нужна будет ПВХ-мембрана (если уж делать нормально) и еще геотекстиль, да самому этого не сделать, а если делать то нужно взять аппарат для сварки мембраны, а еще герметики и планки для примыканий.

1. Угол наклона кровле на многоэтажках совсем не такой как на коттеджах
    2. Как решить проблему подтекания?

1 человеку нравится это.
  3. Пітон

Пітон Друг Команда форума

Симпатии:
    12.735
    А я що, я нічого :-[ Просто висловив думку
    Я не мав на увазі точку роси і розглядаю тільки з практичного боку. Справа в тому, що у моєму 9-ти поверховому будинку (де я зараз живу поки будуюсь) постійно виникала проблема з протіканням даху. Причини банальні - хто захотів встановити або поправити антенну на даху, виліз у спеку коли бітумне покриття розігріте - і ось вам десяток дірок. Але дахи не такі як на малюнку, мають півметрову у висоту і см 25 у товщину цегляну огорожу, і схил іде з країв до середини. Зараз по місту деякі дахи (і мій у т.ч.) поперекривали на шатрові :vo: мабуть з тих же міркувань. Або гроші відмивали :-[
    Основна причина утеплювати ззовні - не потрібно проводити оздоблювальні роботи зсередини тим більше якщо вони зроблені, не крадеться висота стелі яка у багатоповерхівках і так замала. Крім того якщо утеплювати зсередини повністю стіни і стелю то буде якийсь термос - мікроклімат ніякий. Як на мене краще ззовні. І класти шифер - затікати не буде точно.
    Щодо малого кута нахилу - у мого близького родича гараж був накритий руберойдом. Через певний період часу його треба перестеляти. І це при тому що по ньому практично ніхто не ходив. Хіба що жолудь або шишка впаде. Одного разу порахували вартість евроруберойду, праймеру, газу, і постелили лаги, прибили шифер - стоїть уже років 10 нічого не затікає. Кут нахилу малий зовсім. Хоча його можна і відрегулювати. А між лагами можна покласти мінеральну вату. Хоча є недолік, як примітив Мірок - доведеться гріти плиту :)
    Із сусідами звісно треба погодити, бо сусід сусідом, а паркан будуй :-D

1 человеку нравится это.
  4. DimaZ

DimaZ Заслужений майстер

Симпатии:
    975
    И не только с соседями, а еще и с обслуживающей конторой, а там ответ скорее всего будет: "Не положено". И они будут правы, делает кто-то себе, а если что отвечать за это им.

1 человеку нравится это.
  5. Пітон

Пітон Друг Команда форума

Симпатии:
    12.735
    С ЖЕКом з цього приводу ніколи ніяких проблем немає. Бо вони мають ремонтувати покриття за власні жеківські гроші. А коли ви скажете що роботи будуть вестись за ваш рахунок то вони з радістю і дозвіл дадуть і в газеті напишуть. У всякому разі у нас війна була щоб ремонтували :bratan: а потім самі зробили то навіть приз на найкращий будинок в районі виграли :-D
    Головне сусіди, бо люди різні бувають, потом головняк :down:

1 человеку нравится это.
  6. roma_rio

roma_rio Підмайстер

Симпатии:
    5
    Сьогодні добрався на дах, зробив пару фоток. Так як я здогадувався, дах має нахили від середини, але нахили не великі: приблизно три цеглини між серединою дома та кінцем даху. А кінець даху, приблизно останній метр більш похилий.

Вложения:

7. roma_rio

roma_rio Підмайстер

Симпатии:
    5
    Я тут трішки по-роздумую, до якого варіанту я дійшов

Утеплення ззовні: в цьому варіанті відіграє найбільшу роль дії ЖКГ та інших осіб. Невідомо коли жеку надумається побудувати нормальну кришу, як в сусідніх домах. А вдруг щось здохне в лісі, і так, через п'яток років почнуть накривати будинок, то що тоді буде не тільки з моїм утепленням, а і з усіма комунікаціями(тарілки, інтернет-обладнання) невідомо???? Доступ на дах будинку має кожен житель дому, немає гарантій, що "добрий" сусід нічого не накоїть..

Вирішив утепляти з середини екстудованим пінополістеролом, якщо знайду то може з рельєфною поверхнею, як радив DimaZ.

От, які ще в мене питання виникли. Допоможіть шановні експерти:

1. на майбутнє моє утеплення було стійке до можливих затікань води. Зараз все добре (тьфу-тьфу-тьфу, щоб і далі так було), але все ж таки хочеться перестрахуватись.

2. як і чим краще зашпаклювати утеплювач на предмет шкідливих випаровувань. Все ж таки дах буде прогріватись так як і раніше, і все(якщо не все, то більша частина) тепло буде затримуватись в ЕППС.

3. В кімнаті взимку на вікні знизу формувався конденсат. Особливо багато зранку, коли просинаюсь то майже половина вікна. Звичайно провітрювання це все вирішувало. До чого може призвести утеплення з середини лише стелі? (стіни поки що утеплювати не вирішив, але якщо буде така потреба то лише зовні)

8. DimaZ

DimaZ Заслужений майстер

Симпатии:
    975
    1. Это зависит от качества внешнего гидроизоляционного слоя, если обслуживающая организация будет вовремя и качественно делать ремонт, все должно быть ок. (Риторический вопрос: и когда же они уже от рубироида откажутся и начнут стелить ПВХ-мембрану)
    2. Схема стандартна:
    а) на специальный клей приклеиваются листы ЭППС
    б) дополнительно крепите дюбелями (думаю 5-6 на м кв достаточно)
    в) Наносите специальный армирующий состав (у некоторых клей и армирующий состав это одна и та же смесь, у некоторых разные)
    г) сразу во влажный армирующий состав утапливаете стеклосетку
    д) желательно по чуть схватившемуся армирующему штукатурному составу но еще влажному нанносить этот состав еще раз уже в качестве выравнивающего слоя
    е) шпаклюете любой выбранной вами шпаклевкой
    ж) красите или клеете обои это уже на ваш выбор
    *возможно будет необходимо грунтовать, это уже по требованию производителей смесей.
    По температуре я бы не волновался, практически все производители ЭППС декларируют возможность его применения до t=75 гр, то есть до этой температуры он ничего особо не выделяет
    3. Конденсат на окнах возникает только из-за 2-х причин: 1) высокая относительная влажность помещения; 2) "холодные" окна
    Самым простым способом убрать конденсат является проветривание, это кстати полезно и для "освежения" воздуха
    Но снижение относительной влажности в жилище должно доходить до разумных приделов. Купите измеритель отн. влажности (не помню как он называется), лучше механический (2 термометра, один сухой другой влажный и табличка) в Киеве такой 60 грн стоит, если влажность в пределах 40-60% - все гуд
    Если более 60% - чаще проветривайте
    если ниже 40% - чаще увлажняйте помещение и возможно придется менять окна на более "теплые"

1 человеку нравится это.
  9. roma_rio

roma_rio Підмайстер

Симпатии:
    5
    Відповідь: Re: Відповідь: Утеплення стін та/або потолка

З'явилась проблемка: у звязку з тим, що дах похилий, перепад стелі складає 8 см, тобто біля дверей 2,58м а біля вікна 2,50м.
    Якщо підбивати гіспокартоном то шпаклювати пінополістерол вже не прийдеться, але я так зрозумів необхідною умовою є пароізоляція. Опишіть, будь-ласка, порядок та можливо якісь особливості встановлення утеплювача, профілів, пароізоляції.

10. Skyter

Skyter Заслужений майстер

Симпатии:
    516
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Утеплення стін та/або потолка

А почему нельзя сохранить наклон потолка? Вы ведь жили и раньше с ним и это вас не смущало.

Главное условие пароизоляции 100% герметичность. И в этом проблема. Это практически нереально выполнить. Поэтому в строительных системах пароизоляция работает вместе с вентиляционным зазором или высокодифузионными мембранами. В вашем случае ни тот, ни тот вариант не подходит.

1 человеку нравится это.

Поделиться этой страницей