Обвязка твердотопливного котла Viadrus

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Simchuk S., 16 мар 2010.

1. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Симпатии:
    10.846
    Відповідь: Обвязка твердотопливного котла Viadrus

При інтенсивному розпалюванні дим появляється, але в будинку нічого.

2. yuric

yuric Підмайстер

Симпатии:
    11
    Re: Відповідь: Обвязка твердотопливного котла Viadrus

Дядьку, а ви заповіт написали:ravshan:? Більшої дурниці я ще тут не читав:elektrik: категорично заборонено поєднувати димоходи газових і твердопаливних котлів, вам треба буде в дупу цілувати газовщика, який перекриє Вам газ ще цієї осені...d:)

Добавлено через 7 минут 40 секунд
    а навіщо розбирати? хіба не можна гільзонути через верх? є такий рукав, який опускається в димохід і потім коли через нього прогнати струмінь гарячого повітря, він повністю гільзує ваш комин

3. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Симпатии:
    10.846
    Відповідь: Re: Відповідь: Обвязка твердотопливного котла Viadrus

НУ-НУ, Великий ТЕОРЕТИК!!! (Ви, мабудь, в квартирі проживаєте)

4. yuric

yuric Підмайстер

Симпатии:
    11
    Я практик! І не раз бачив як плавиться металева труба від загорівшоїся сажі, а ще бачив жмуриків з синіми писками, що почаділи!!!! А те що ви жиєте в гаражі то ще нічого не каже:rubanok:

5. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Відповідь: Обвязка твердотопливного котла Viadrus

якщо почаділи - тоді не було вентиляції в приміщеннях. При таких умовах можна зачадіти і без твердопаливного котла. Знаю випадки, що 50 кВт газовий котел міг горіти тільки при відкритому вікні котельні. Ніякі відкриті двері у котельню не допомагали. Будинок був настільки щільний, що не пропускав ні через коридори, ні через ліфт, ні через чорний вхід достатньо повітря для нормальної роботи котла. У котлі від цієї нестачі повітря попрогоряли пальники. Так потім котел бабахкав так, що і вікно не рятувало..
    Я це все веду до того, що повинен бути доплив свіжого повітря і при розігрітому комині і нормальній вентиляції вчадіти не можливо.
    я в курсі, але в мене є особливості. Ті ж коменярі не прорізали арматуру міжповерхової плити, а просто вибили бетон з-поміж арматурин. Прийдеться самому це доробити.
    А пластику (чи алюмінію) для КЧМ не хочу, і так це згорить з часом.
    Або зробити два контрольні отвори на поверх і навпомацки позаліпувати ті дірки.. :(

6. sander

sander Новачок

Симпатии:
    0
    Коллеги прошу вашего совета, так как хоть я и теплотехник но с ТТ котлами очень мало встречался, нет их у нас. На выходных знакомый попросил глянуть на систему которая со слов заказчика плохо работает. Суть недовольства - часто приходится топить. Дом с расчетными теплопотерями около 15 кВт.
    Газ только в виде балонного.
    В котельной:
    ТТ котел Виадрус Геркулес U22 с чугунным теплообменником на 30 кВт (котлу 2 года).
    Накопитель на 500 литров
    Электрокотел 380 В, с двумя ступенями ТЭНов 11кВт+12кВт
    Навесной котел 32 кВт, работает от балона.
    ТТ котел обвязан с клапаном эсбе для защиты обратки. Насосы ТТ котла и подачи с накопителя управляются тумблером в ручном режиме при растопке ТТ котла.

Дрова - дуб в виде отходов при обрезке кругляка.

Регулятор на котле естественно сломали, цепочку потеряли. Дверца подсоса постоянно приоткрыта.
    Вопросы:
    1. Как настроить регулятор подсоса? Стопорный винт шестигранника не держит и непонятно в каком положении он уже был.
    2. При таком качестве дров и отсутствии контроля тяги я так понимаю топить в морозы придется сутки напролет?
    3. Что еще можно посоветовать?

Заранее спасибо.

7. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Обвязка твердотопливного котла Viadrus

на скільки часу хватає балону?
    І скільки за цей час спалюєте дров?

8. sander

sander Новачок

Симпатии:
    0
    расхода балонного газа не знаю. Топят или электрокотлом или ТТ котлом.
    Как я понял дрова с фото не могут иметь калорийность выше 11 МДж/кг из-за высокго содержания коры и более высокой влажности самой коры. Реальный кпд котла с постоянным подсосом в-ха не превысит 50%. То есть при расчетных теплопототерях 15 кВт придется топить с расходом в 8-10 кг/ч когда на улице t = tрасч. Итого загрузка на пару часов

9. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Обвязка твердотопливного котла Viadrus

з 1 кг деревини будь-якої породи однакової вологості можна отримати приблизно однакову кількість тепла. Навіть якщо це кора, тільки щоб суха була.

Маєте ж електрокотел - тепловтрати можна виміряти до десятої процента.. Для чого олівці списувати підрахунками на папері - включіть котел і заміряйте розхід електрики - так буде точніше будь-якого теоретичного розрахунку..

10. sander

sander Новачок

Симпатии:
    0
    Re: Відповідь: Re: Обвязка твердотопливного котла Viadrus

если котел работает по температуре подачи теплоносителя а не по климатическому регулированию или комнатному термостату то расход эл. энергии не совсем точно указывает теплопотери. В доме может быть как и недотоп так и перетоп. Надо брать за период, усреднять наружную температуру и считать. Намного проще один раз посчитать по проекту теплопотери, делов то на час.
    К сожалению ситуация похожа на лечение по фотографии, объект я видел один раз
    Просто для начала пытаюсь вычленить то что действительно коряво и бросается в глаза.
    Спасибо за участие :)

Поделиться этой страницей