Обвязка твердотопливного котла Viadrus

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Simchuk S., 16 бер 2010.

1. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Обвязка твердотопливного Viadrus

ogrman, схемку і лінк про роботу ландомату причепіть на форум

2. AKit

AKit Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Обвязка твердотопливного котла Viadrus

Ладдомат. На жаль в Power Point не скопіювало ,тому так.

Вкладення:

1 людині також подобається це.
  3. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

AKit, а якщо світло пропало, коли ТА повний тепла?
    Моя схема простіша і надійніша.

4. AKit

AKit Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803

Добавлено через 7 минут 24 секунды
    А при такій ситуації.Вимкнулась електроенергія.Насос став.Температура на клапані знизилась.Він перекрив зворотку.Як буде охолоджуватись котел.

5. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

AKit, трохи не рівноцінне порівняння. Триходовий Тепломікс призначений для підтримування мінімальної температури в котлі, і якщо теплоносій матиме мінімальну температуру 62С - гаряча вода не піде у систему.
    Щодо аварійного розхолодження (що бере на себе Ладдомат), то тут Тепломікс нічого не змінює, потрібно додаткову бочку розхолодження прикручувати.

6. AKit

AKit Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Відповідь: Обвязка твердотопливного Viadrus

Я орієнтувався на цей допис.

7. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

я би розділював реалізацію функцій підтримування мінімальної температури води в котлі і аварійного відбору тепла від котла. Поєднання цих функцій в ладдоматі не достатньо ефективне як у плані їх виконання цих функцій, так і у плані ціни самого пристрою.

8. djon-lb

djon-lb Стажер

Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    2
    Всім привіт! З Новим роком!
    Розкажу як все зроблено у мене. Стоїть котел "ВІДРУС у22д5", труби мідні, батареї алюмінієві, закрита система, бойлер косвенного нагрева (100л), насос. Но вся система зроблена з уклоном під самотьок двохтрубна, двох контурна.
    Прочитавши на форумах, що коли дрова тліють (недостатньо повітря) вони не дають тепла а просто зтлівають. Переконавшись в цьому сам я, перестав використовувати цепочку з терморегулятором (штатним). І під нижню маленьку дверку поставив болт щоб вона постоянок була відкрита.
    Так как котел взятий із значним запасом порівнято до батарей (для можливого наступного розширенння) в мене не раз бувало що котел доходив до 120 гр(як кочегарити так кочегарити). тиск в системі тоді ставав біля 2,1 барл і вода ще не за кіпала. З батареї пашило як від грубки..
    Для збросу температури я використовую бойлер відкривши кран на нього температура котла іде в низ впевнено.
    Відносно ландомату він зроблений не для резервного відводу тепла а для забезпечення нормальної температури обратки. Найпростіше нормальна температура обрати забезпечуються за допомогою байпесу + насос . Переконався в цьому сам. В мене як сказано вище є насос і як тільки я його вмикаю температура обратки в котел підіймається. Принцип роботи через що саме легше насосу воду пхати через те і жене. При самотьоку температура на однаковій висоті повинна бути однакова і як тільки вона охолоне вона і опуститься.
    Тому я вважаю що найкрашше для резервного відводу тепла використовувати бойлер. І Воду нагріємо і котлові зірватися не дамо.
    Тут найдуться і противники такої технології мол насос нада на бойлер чи вода в бойлері вже гаряча і чим во остудите ?
    На перше на бойлер в котельні зробити саматьок як два пальці …проблем нема ніяких.
    На друге воду ви в бойлері тримаєте якої температури ? 90гр чи 60 ..а може і нижче . я чесно нагріваю в ньому воду до 60 гр і перекриваю краником щоб коли котел погасне тепло з бойлера не забирати. Так вот маю дельте те 100-60=40 гр і об’єм води на охолодження 100 л.
    І вовки ситі і вівці цілі.

9. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Обвязка твердотопливного котла Viadrus

давно у вас система працює?

Які діаметри труб магістралей?

Добавлено через 6 минут 26 секунд
    там є спроба комбінування. Тобто внизу стоїть ще один клапан, якщо насос не качає води, цей клапан охолоджується і відкривається, пускаючи теплоносій в обхід вузла ладдомату. Як з цим справляється в реальності - я не досліджував.
    це можна автоматизувати. Але хто відкриватиме ваш кран на бойлер, коли вас не буде вдома при пропаданні циркуляції (згасло світло, поломався насос)?

10. djon-lb

djon-lb Стажер

Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    2
    Re: Відповідь: Re: Обвязка твердотопливного котла Viadrus

з початку опалювального сезона

різні від 15,18,22,28

теж можна втоматизувати електроклапан який закритий, і відкривається коли нема світла або в ручную .Клапани є і нормально відкриті ,

1 людині також подобається це.

Поділитися цією сторінкою