Котли з верхнім горінням по типу Stropuva

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Ярік, 14 мар 2010.

1. igoro

igoro Прораб

Симпатии:
    285
    estet85
    Якщо знаєте розхід газу за добу (в ідеалі окремо в холодний тиждень окремо у теплий) то значно простіше порахувати тепловтрати Вашого будинку і підібрати котел.

2. estet85

estet85 Стажер

Симпатии:
    1
    Для igoro Будонок без газу. Новозбудований.

Як підбирати котел по потужності це інше питання яке можна обговорювати додатково. Я б вибирав для найхолоднішого тижня
    --- добавлено: 10 лют 2016 у 09:26 ---
    @Іван 55555, ТА це ж звичайна утеплена бочка воду вона не нагріває а просто акумулює тепло та ще й з незначними тепловтратами.
    Стосовно тління котлів верхнього горіння трошки дивно це чути))) якщо там стоїть хоч якесь регулювання то в процесі роботи дрова спочатку горітимуть щоб нагріти воду а потім досягнувши вказаної температури перйдуть в тління. Стосовно споживання дров це взагалі дивно а хіба дров не піде більше щоб нагріти воду в та?
    Кажу ще раз з котлами справи не мав. Бачив саморобні котли які роблять наші місцеві кулібіни це просто топка з трубками ))) я старався їм щось пояснити щоб хоча б поставили зуб для більшої ефективності але вони живуть по принципу горить і добре.

@Iven, +1 )
    1 поліно сухого дуба в будь якому котлі видає одинокові квт. Піроліз як фізичний процес відбувається у всіх котлах різниця тільки в тому що не у всіх з цього береться вигода. Термін простий котел не зрозумів.

Последнее редактирование модератором: 18 фев 2016
  3. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Симпатии:
    1.140
    дякую.цю інформацію я вже десь чув.
    --- добавлено: 10 лют 2016 у 10:03 ---
    @estet85, Ви ж для себе вже все вияснили.навіщо було тут затівати дискусію?Вас ніxто переконувати не збирається.чи Ви просто xотіли почути думку форумчан про свічки?

Последнее редактирование модератором: 18 фев 2016
    Володимир П и Дмитрий ДАР нравится это.
  4. estet85

estet85 Стажер

Симпатии:
    1
    Я хотів почути пораду справжніх спеців стосовно вибору котла для свого будинку. Пріоритет тривалість горіння на одній загрузці. Замість цього я почув беріть звичайний тп котел з та без пояснень чому саме його. Я готовий вислухати будь яку думку але не голослівну а підтверджену фактами. Я прекрасно розумію що в кожного котла є мінуси і плюси хотілось би вловити той баланс який би підходив мені)

5. Iven

Iven Заслужений майстер

Симпатии:
    1.538
    Для -20. -15 для наших широт далеко не предел, нужен запас.
    При нуле и -15 в хорошо утеплённом доме потери тепла будут раза в два. Для свечки при плотной укладке такой диапазоне не проблема (1:2). Наверно меня спасает квадратная форма котла (получается плотнее уложить, лучше горит в низах), но как-то вообще не мешает ни чистка котла, ни обрастание стен или вообще конденсат (я его просто не вижу даже).

6. Iven

Iven Заслужений майстер

Симпатии:
    1.538
    К сожалению не в каждом - в классических котлах часто не хватает воздуха для горения. В итоге дрова превращаются в дым и улетают. Классический котёл просто до предела - их можно назвать "простыми".
    Отбор тепла в них тоже часто страдает, вот и получается низкий КПД (плохое горение + плохой отбор тепла).

7. Городовой 33

Городовой 33 Інженер

Симпатии:
    885
    Саморобний типу стропува ідеальний для дров в міжсезоння працює до 20 годин на одній закладці 160-170 літрів .При -20 три закладки сосновіх недуже якісних дров. Будинок без утеплення ,котел встановлено в окремому приміщенні .Якщо експлуатувати за правилами до стропуви то ніяких проблем нема .

Вложения:

estet85 нравится это.
  8. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Симпатии:
    1.140
    @Городовой 33, щось виглядає ніби більша там загрузка як 170л

estet85 нравится это.
  9. Городовой 33

Городовой 33 Інженер

Симпатии:
    885
    Він з рекуператором і колосниками ,попіл раз на тиждень чищу і проблем з новою закладкою нема .40*39*130 приблизно

10. параска

параска Прораб

Симпатии:
    342
    Ось варіант, і то хороший, горить довго і к.к.д.тоже великий

Поделиться этой страницей