Котли з верхнім горінням по типу Stropuva

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Ярік, 14 бер 2010.

1. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    [​IMG][​IMG]
    ось!з котла теплоносій іде в теплонакопичувач,де піднімається відразу догори,заперечувать не будете?а подачу на триходові зробити зверху накопичувача,а не так як на фото.тоді теплоносій максимально швидко потрапить до теплових приборів.та й тепло накопичувача буде використовуватись все,по максимуму!"

Добавлено через 6 минут 41 секунду
    подивився ваш допис!ну...????а якщо ще є низькотемпературна система?різні насоси,з різними напірними характеристиками?та навідь якщо й з однаковими,температура різна!як тоді бути?

Добавлено через 36 секунд
    подивився ваш допис!ну...????а якщо ще є низькотемпературна система?різні насоси,з різними напірними характеристиками?та навідь якщо й з однаковими,температура різна!як тоді бути?

вибачайте,нет глючить,по два рази повідомлення скидає

1 людині також подобається це.
  2. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Котли з верхнім горінням по типу Stropuva

а у вас є підстави думати, що не все тепло з ТА використовується?

Щодо фото підключення триходових: можна фото з кращого ракурсу, щоб було видно всі трубки, яка куди іде?..

3. ELEfant

ELEfant Майстер

Повідомлення:
    230
    Симпатії:
    44
    Адреса:
    Западная Украина
    Voyutichi
    по Вашій схемі це точно як у мене зроблено але нема вентиля з термостатом на обратці. на подачі поки що чотирьохходовий ручний але в цьому році поставлю сервопривод (чи як його). але у мене ще ладомат встановлений і газовий котел, але система побудована майже як на схемі але ще підмішування через ладомат у мене.
    отже питання - якої ємності встановлювати накопичувач-бойлер? які параметри треба для вираховування? котел 32 кВт, будинок 270 квадратів, опалюється грубо кажучи 220-240, батареї чугунні, труби залізо, система гравітаційна але закрита з насосами ( при вимкненому електрострумі працює парова система через шариковий клапан ).

4. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

хм.. Питання нема. Система може сама собі готувати розподіл і підтримування будь-якої температури будь-яких контурів. Саме тому і позначено її умовним прямокутником з входом і виходом.
    На малюнку показано поєднання ТА з ТП котлом.

5. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна

Іван 55555,
    Даа!!! - гарно зробляно. Не додати ні відняти. А де це так ???

6. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

Яка мета застосування бойлера-накопичувача? Я розглядаю дві мети.
    1. Це накопичити стільки тепла, щоб було достатньо для опалювання деякий період часу, який забажає замовник.
    2. Це зберегти все тепло, яке згенерує ТП котел від однієї закладки дров.

я це все розглядав тут, на форумі, тому зараз коротко:
    для першого варіанту вибираємо ємність, в яку можна загрузити стільки тепла, скільки тратить будинок за цей період часу. Враховуємо робочу верхню і нижню температури системи .
    для другого варіанту можна розрахувати ємність по кількості тепла, яке можна добути з однієї закладки ТП котла. Для дерева і для вугілля вони будуть різні.

Звичайно, існують емпіричні правили підбору емності відносно потужності котла, але я ними не користуюсь.

7. ELEfant

ELEfant Майстер

Повідомлення:
    230
    Симпатії:
    44
    Адреса:
    Западная Украина
    Voyutichi
    мені перший варіант, допоможіть розрахувати!!
    з бойлером на 70 літрів вистачає однієї загрузки на 5 годин максимум, при -10 -15 на вулиці і температурі у батареях 55 градусів, у малому колі 70 - бажано більше 8 годин, а в ідеалі взагалі 12, якщо таке можливо.

8. тепловик

тепловик Інженер

Повідомлення:
    1.506
    Симпатії:
    390
    Адреса:
    Черкассы
    если смотреть по схемам немце (я лично пользуюсь схемами и инфой будерус) то Т.А работает как большая стрелка.вставить картинку не могу не копируется .Вютичи скинте мне ваш адресок Я Вам скину одну замечательную книженцию точнее ее часть.Мне интересно с
    Вами общаться.Почитаете по поводу пиролиза от немцев они не в таком восторге от данного принципа сжигания

9. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

величина бойлеру не важлива, важлива кількість використаної теплої води (літри, температура)
    скільки одна загрузка містить кг якого палива?
    Тут є ще один момент, який необхідно завжди пам'ятати. Якщо витрати тепла будинку рівні кількості генерованого тепла котлом - у бойлер вам нічого не вдасться накопичити. Тобто для користування ТА у вас котел повинен гарантовано бути потужнішим від тепловтрат будинку.

10. тепловик

тепловик Інженер

Повідомлення:
    1.506
    Симпатії:
    390
    Адреса:
    Черкассы
    Согласен на 100%.Если оборудование посчитано по мощности в ноль .Нормально не работает.плюс теплотворная способность дров плавает в разы

Поділитися цією сторінкою