Котел Житомир 9

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем AndriyP, 22 бер 2021.

  1. AndriyP

    AndriyP Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Доброго дня . Хочу порадитися - хочу замінити котел і вибір припадає на котел Житомир 9. Трішки про свої "таракани"- будинок 110 м кв. утеплений пінопластом+ пластикові вікна, стеля також утеплена. Цієї зими в середньому щомісяця на опалення припадало 300-350-400 куб газу (котел газовий Данко). Опалення - стальні труби та чугунні радіатори( в системі 200л води). Так як наші "уми" не можуть розібратися з ціновою політикою на газ- планую зменшити споживання (або при можливості звести його до мінімуму). Бачу декілька варіантів- один з них це поставити комбінований котел Житомир 9. Плюси:-1 не потрібно шукати ін плошу під котел; цей котел заміняє 2 однотипних.
    - 2. не потрібно мурувати димохід (витрачати додаткові кошти ).
    -3. Більшість часу котел палити дровами, вугіллям ,торфом ( дешевшим енергоносіем), а на ніч переключати на газовий режим.
    Мінуси- я не стикався з даним котлем тому знаю лише що час від часу його потрібно чистити від сажі. Хочу порадитись хто стикався з даним котлом Житомир 9. Як він себе показав в роботі , які мінуси він має?
     
  2. полюс

    полюс Прораб

    Повідомлення:
    557
    Симпатії:
    457
    1 -не місце ТП в будинку - сміття, дим, запахи - повірте, як би не старались - все це буде, якщо є окремий вхід в котельню - ще підійде, а якщо ні - прибудовуємо котельню з якого матеріалу Вам вигідніше. Де в кого котел стоїть взгалі на вулиці, без котельні.
    Собі котельню зробив - каркас з профтруби 20х40, обшив в середині та зовні - профнастіл, в середині кам"яна вата.
    Глянув тільки що на" Житомир 9"(10 кВт) - твердопаливна частина котла - класичного горіння, 47 літрів, як згадаю свій класичний:facepalm: - підкидати :nozhovka:кожні 2-3 години:vremya:, і це при камері загрузки біля 100л.
    За ті гроші можна купити котел тривалого горіння, і за пару років відбити вкладені кошти:K.
     
    mazurati та Алекс Иваныч подобається це.

Поділитися цією сторінкою