IMMERGAS VITRIX TERA + тепла підлога.

Тема у розділі 'Газовые котлы', створена користувачем vaHa, 3 лис 2020.

  1. vaHa

    vaHa Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Встановлений котел IMMERGAS VITRIX TERA ,плюс підключена тепла підлога окремим насосом. Все працює, все задовільняє. Рішили для економії газу встановити кімнатний программатор температури. Программатор спрацьовує і зупиняє роботу котла, насос теплої підлоги працює далі. Порадьте де на котлі можна підключити насос теплої підлоги, буду вдячний за пораду.
    --- добавлено: 3 лис 2020 у 18:36 ---
    Додав електросхему котла.
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 11 лис 2020
  2. pro100tomik

    pro100tomik Стажер

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    3
    вам надо отключить комнатный термостат от выводов44/40 и 41 и подать через сухие контакты питающее напряжение на промежуточное реле согласно схемки . При срабатывании комнатного термостата запустится промежуточное реле или контактор и в свою очередь одной парой своих нормально разомкнутых контактов змкнет клемя котла 44/ и 40 между собой и тем самым запустит котел а второй парой запустит насос теплого пола подав тем самым питающее напряжение. Но все эти процедуры желательно исполнить квалифицированым электриком чтоб не накосячить.
    Реле на схемке https://principal.ua/p806047466-kontaktor-modulnyj.html типа такое или аналогичное с двумя парами нормально разомкнутых контактов
     

    Вкладення:

  3. vaHa

    vaHa Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Точно, дякую це порада. Але є ще одне питання.
    Пробували дізнатися який сигнал подає кімнатний термостат на контакти, виставили тестер на вольтаж, так при спрацюванні реле в самому термостаті, тестер нічого не показав.
     
  4. pro100tomik

    pro100tomik Стажер

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    3
    Тестер на контактах термостату нічого і не покаже, так як у нього сухі контакти ( мається на увазі що на них немає напруги , ці контакти замінюють перемичку в котлі яку ви демонтували коли приєднували термостат. Я вам намалював на схемі що вам треба відєднати термостат і пустить через контакти послідовно фазу яка піде на клему обмотки контактора А1 а до другої клеми А2 контактора прикрутить нуль і у вас вийде що коли ваш термостат спрацює то через його контакти потече струм і він приведе в роботу обмотку контактора. Ящо ви не розумієте як скористатись схемою то облиште цю затію і попросіть електрика щоб він вам підлючив. Там немає нічого важкого алеж я бачу що ви не розумієте як це виконать . Ви покажіть свій термостат або напишіть його марку цікаво глянути
    --- добавлено: 4 лис 2020 у 23:55 ---
    в верхньому повідомленні де я давав посилання на контактор то вона не вірно відображає ту модель яку я вам малював в схемі то продублюю фото реле може ви краще зрозумієте. Ця модель реле розрахована на 25А то вам можна нацти і на 16 і на менший струм так як ола пара контактів буде просто виконувати роль перемички так само як в даний час у вас цю функцію виконують контакти термостата, а друга пара буде через себе прокускать струм максимум 0.4А так що реле можно підшукати різне і не сильно потужне лиш би контакти могли витримувати струм ну 1А ( чим потужніші контакти реле тим більший струм вони витримають і менше пригорають ну це не у вашому випадку так як вся потужність ваша це церкуляційний насос на 50ват
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 12 лис 2020
  5. vaHa

    vaHa Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Дуже дякую за допомогу, я все прекрасно розумію, тільки не вмію правильно висловлюватись. Будемо пробувати, я обов'язково відпишусь.
     
  6. lisnyk

    lisnyk Прораб

    Повідомлення:
    545
    Симпатії:
    294
    Адреса:
    Львівська область
    Напруга там є.
     
  7. pro100tomik

    pro100tomik Стажер

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    3
    яка там напруга на термостаті ? а яка напруга на кускові пррводу ? ви схему котла дивились ? якщо термостат підлючений по схемі то яка буде напруга на контактах термостату?
    --- добавлено: 5 лис 2020 у 19:34 ---
    ??? @lisnyk,
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 13 лис 2020
  8. vaHa

    vaHa Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Ми ніякої напруги на контактах кімнатного термостата так і не піймали. Пішли в магазин таякби з не робочим термостата. Продавець дав новий, на новому також нічого не виявили.

    Є ідея підключити насос теплої підлоги через реле до контактів насоса самого котла.
     
  9. pro100tomik

    pro100tomik Стажер

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    3
    @vaHa, у вас термостат який? ( вкл викл) , вас же не пульт дистанційного керування CAR v² за 250 $ підлючення якого здйснюється з використанням протоколу обміну даними через img bus , до плати котла вам лізти не бажано там процесор відстежує всі неполадки і якщо ви підлючете паралельно котловому насосу насос ТП то можливо при старті двух насосів проц буде вам викидати помилку яка зазначена в паспорті котла.
    якщо у вас є бажання зробити все безпечно то вручатися до плати вам не слід, тільки зовнішнє управління через контакти реле і то кваліфікованим спецом , якщо ви обмінювали термостат у магазині ради того щоб запевнитись що на контактах простого термостату тільки вкл і вкл і ніякої напруги ( достатньо відкрити схему термостату яка іде в паспорті і дізнатись які контакти в термостату))то вам не потрвбно і думати щоб лізти до плати котла і вносити якісь втручання і зміни в електричній частині котла , бо це дуже небезпечно і в разі якихось ускладнень пожежна і газова служба буде вами не в захваті
     
    Останнє редагування: 5 лис 2020

Поділитися цією сторінкою