Газовий котел. Чому не відключається циркуляціоний насос.

Тема у розділі 'Газовые котлы', створена користувачем noprofy, 29 жов 2020.

  1. noprofy

    noprofy Майстер

    Повідомлення:
    170
    Симпатії:
    45
    Газовий котел. Чому не відключається циркуляціоний насос. :)
     
  2. YeStudio

    YeStudio Підмайстер

    Повідомлення:
    30
    Симпатії:
    8
    Адреса:
    м. Хмільник, Вінницька обл.
    В это увлекательное видео нужно внести ряд поправок и разьяснений
    1. Среднее потребление насоса 50Вт*24ч/сут*30дней=36000Вт=36кВт не так уж и много с учетом того что теплоноситель находится в постоянном движении и его температура равномерно распределена по всех радиаторах.
    2. Большинство современных котлов (да и 20-летние котлы) имеют инженерное меню в котором есть настройка режима работы насоса, в некоторых эта функция задается банально перемычками на плате, как впрочем и у Vaillant T4 о котором вспоминал автор ролика перемычкой задавалось аж 3!!! режима (1-остановка после затухания горелки, 2- остановка по датчику после выбега, 3- постоянная работа)
    3. Термодатчик (комнатный термостат) не меняет режим работы котла он просто запрещает функцию отопления при достижении заданной температуры в помещении где размещен этот термодатчик.
     
  3. lisnyk

    lisnyk Прораб

    Повідомлення:
    545
    Симпатії:
    294
    Адреса:
    Львівська область
    Це відео (як і більшість подібних на ютубі) дурня, і ніякі поправки та розяснення його не виправлять. Газове обладнання несе певнну небезпеку, а тому його установку мають проводити спеціалісти а не клієнти по консультації продавця.
     
  4. noprofy

    noprofy Майстер

    Повідомлення:
    170
    Симпатії:
    45
    В видео говорится о том что насос не отключается совсем. Возьмём котел RODA (то что в видео). Читаем инструкцию,пункт потребления эл/ен. Дымоходный -75 Вт/ч, турбированный - 105 Вт/ч. Т.к этот турбо, то считаем 0,105 кВт х 24 ч = 2,52 кВт в сутки, 2,52 кВт х 30 дней = 75,6 кВт в месяц.
    --- добавлено: Nov 1, 2020 6:15 PM ---
    Пункт о том какие последствия несёт Не установка внешнего термостата должен быть в мануале котла. А уж продавец центра климатического оборудования просто обязан предупредить о последствиях. Все за это получают деньги с факта продажи, что производитель, что продавец.
     
    Останнє редагування модератором: 9 лис 2020
  5. lisnyk

    lisnyk Прораб

    Повідомлення:
    545
    Симпатії:
    294
    Адреса:
    Львівська область
    Турбіна працювала разом зь насосом?
    Продавець не несе відповідальність за неправильно встановлене обладнання, відповідальність несе спеціаліст, який його монтував, регулював і запускав.
     
  6. noprofy

    noprofy Майстер

    Повідомлення:
    170
    Симпатії:
    45
    Без турбины 75 Вт/ч = 54 кВт в мес :)
    --- добавлено: Nov 2, 2020 7:17 AM ---
    Згоден. Але вважаю що раз є така неузгодженість по між інструкцією та реаліями, тим більш переважно про цю проблему знають, та зважаючи на те що "спеціалісти" в нас бувають різні. можливо просто про це попередити покупця. Це не важко.
     
    Останнє редагування модератором: 10 лис 2020
  7. Автоматчик

    Автоматчик Прораб

    Повідомлення:
    242
    Симпатії:
    269
    Адреса:
    Кропивницький
    Газовий котел сертифікується, це повинно бути залогом безпечності пристроя при правильном монтаже. Монтаж повинна здійснювати сертифікована організація. Прийом в експлуатацію повинен робити горгаз і тільки після цього відкривати газ. Крапка.
    P.S. Різницю між тим як повинно бути розумію, сам не один котел змонтував. Але й не кричу при цьому що хтось щось повинен.
     
  8. noprofy

    noprofy Майстер

    Повідомлення:
    170
    Симпатії:
    45
    В мене у друзяки так змонтували що "мама не горюй". За звичай торгова контора яка продає котел нав'язує свої послуги по встановленню обладнання у так званої "гарантії " як що купуєш то типу акція-встановлення безкоштовно+рік гарантії . Не маленька контора, всеукраїнська мережа будівельних гіпермаркетів. Так ось... Після монтажу поробив котел та десь через пів року 'помер", мережа відморозилася бо як виявилося це не з ними гарантія а з той фірмою яка обслуговувала обладнання на той час, але зара типо- її вже нема-дзвонить виробнику. Зателефонували виробнику, той зовсім не второпує бо в Україні той марки котла й такої конфігурації не повинно було бути бо інші специфікації. Ось вам специ сертифіковані. До речі як що котел по способу димовидалення та по потужності такий як і був до цього то по новим змінам "горгаз" тут не обов'язковий.
     
  9. lisnyk

    lisnyk Прораб

    Повідомлення:
    545
    Симпатії:
    294
    Адреса:
    Львівська область
    Буває таке. Але ви якщо сказали А то кажіть і Б. Марка і модель котла, продавець, фірма-обслуговувач. Фото котла бажано.
     
    Останнє редагування: 6 лис 2020

Поділитися цією сторінкою