Не гріється гребінка, що робить?

Тема у розділі 'Теплые полы', створена користувачем zybtex, 4 жов 2020.

  1. pro100tomik

    pro100tomik Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    3
    Якщо ви бажаєте запустити систему без доп. насосу ,то вам потрібно перенести зворотній трубопррвід з нижньої планки на верхню , в такому випадку гребінка сама буде підсмоктувати необхідну кількість теплоносія із ТА . При такій схемі підключення коли зворотня лінія буде перенесена на верхню планку температура полу буде завжди менша на 10 градусів від температури в розподільчій грибінці, наприклад якщо ви подасте на подающу лінію наприклад 50С то температура полу буде 40С.
    Існують дві схеми підключення: (1 з доп. насосом) і (2 без доп .насосу , із самопідсосом). У вас на даний момент зібрано по схемі 1 але немає доп. насосу, вам потрібно або установити доп. насос і коло нього байпас із простого радіаторного нижнього крану під шестигранник , його потрібно установить між подачею і обраткою ( вихід доп насосу буде з'єднано із обраткою радіаторним краном який налаштовано на фіксований невелий розхід теплоносія для захисту доп. насосу коли термоголовка на змішувальному узлові перекриє повністю подачу коли прогріється підлога і насос ТП буде собі ганять теплоносій по теплій підлозі а доп. насосу нікуди буде качать і він вийде із ладу) Якщо ви не бажаєте всановлювать доп. насос то перенесіть обратку на верхню планку як було описано вище і тоді у вас запрацює по 2 схемі із самопідсосом теплоносія із ТА але температура повинна бути в ТА не меньше бажаної в підлозі а більша на 10С
     
    maxim07 подобається це.
  2. maxim07

    maxim07 Підмайстер

    Повідомлення:
    67
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Запоріжжя
    На сусідньому форумі думки розійшлися, одні кажуть тільки допнасос, один гуру каже що всетаки проблема в термоклапані - в мене він радіаторний міряв свердлами - десь приблизно 8-9мм отвір, треба поміняти на нормальний термоклапан повнопрохідний, ще між насосом та колектором стоїть зворотній клапан, вмонтований в фітінг з термометром до якого підключається насос міряв штангелем Ду 16мм.
    Клапан пошукав - отакий знайшов https://valtec.in.ua/vt.034/?variation_id=1189.
    Окремо контура батарей в мене не планується, три радіатори з подвійною кількістю секцій планується згодом підключити до цієї самої гребінки як низькотемпературні
     

    Вкладення:

    Останнє редагування: 3 лис 2020
  3. maxim07

    maxim07 Підмайстер

    Повідомлення:
    67
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Запоріжжя
    З доп.наосос ясно, якось отак намалював, а от з розворотом колектору шось не дуже второпав, це треба поміняти колектори місцями, розвернути насоса, якби Ви на схемі чи на фото черканули би
     

    Вкладення:

  4. pro100tomik

    pro100tomik Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    3
    клапан вам термостатичний можливо і не потрібно змінювати ( все потрібно вам рахувати яка сумарна потужність пвдлоги яка довжина контурів який потрібен kvs клапана) а потрібно вирішити як будете підлючати чи по 1 схемі чи по 2 , в любому випадку вам прийдеться або насос ставити або перенести обратну лінію а тоді вже як не буде вистачать росходу клапана то тоді його можа і замінити ( ніхто на форумі не знає що у вас стоїть за клапан і яким kvs , можливо там 1.2 м³/год а можливо 2м³ ). Ви зразу не втрачайтесь а зробіть те що потрібно а тоді вже клапан ( клапан з виду якийсь такий не дуже і внушає довіри але з фото не зрозуміло що то і що він може)
    --- добавлено: Nov 3, 2020 10:01 AM ---
    зворотка у вас зараз на нижній планці, ви її глушите іпереносите на верхню планку де у вас на схемі розповітрювач , берете ствавете дюймовий тройнік , на верх тройніка розповітрювач, на низ тройніка зворотку а середину тройніка в верхню планку.
    --- добавлено: Nov 3, 2020 10:04 AM ---
    Переглянути вкладення 193676
    --- добавлено: Nov 3, 2020 10:09 AM ---
    якщо зворотню лінію в верхню планку переносити то доп насос не потрібний, якщо лишити зворотку там де вона зараз то схема ту що ви намалювали вірна
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 11 лис 2020
    maxim07 подобається це.
  5. pro100tomik

    pro100tomik Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    3
    замалював
     

    Вкладення:

    maxim07 подобається це.
  6. pro100tomik

    pro100tomik Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    3
  7. maxim07

    maxim07 Підмайстер

    Повідомлення:
    67
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Запоріжжя
    Розібрався, дякую за схеми, спробую без допнасоса - не хочеться зайвої електрики витрачати))) Відпишусь по результатам
     
  8. maxim07

    maxim07 Підмайстер

    Повідомлення:
    67
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Запоріжжя
    Дякую всім за поради, для мене простіше виявилося поки що поміняти клапан з більшою пропускною здатністю, зараз подає десь +42 максимум, поки що все влаштовує, далі будемо дивитися....
     
  9. pro100tomik

    pro100tomik Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    3
    @maxim07, все пять конуров в работе сейчас ?
    --- добавлено: 17 лис 2020 у 18:03 ---
     
    Останнє редагування модератором: 25 лис 2020 у 05:01
  10. maxim07

    maxim07 Підмайстер

    Повідомлення:
    67
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Запоріжжя
    Так зараз тільки перший поверх циркулює, мабуть вже не в цьому сезоні додасться другий поверх. Тоді мабуть прийдеться знов шось міняти, або насос або вашу схему спробувати)))
     

Поділитися цією сторінкою