Облаштування вентиляції у вологих приміщеннях будинку...

Тема у розділі 'Вентиляция и кондиционирование', створена користувачем hummel, 19 лип 2020.

  1. hummel

    hummel Стажер

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    4
    Будинок в селі.
    Через високу сирість в цокольному приміщенні хочу зробити вентиляцію приміщення.
    Планую пробити отвір крізь зовнішню стіну, з зовнішнього боку стіни прорізати вертикальний канал на глибину труби і вставити в нього пластмасову сіру трубу для каналізації (діаметр 11? см), зверху її заклеїти пінопластом товщиною 10 см, шириною 50 см (пізніше стіну утеплити повністю). На стіні біля даху вивести трубу наверх, закрити решіткою. Довжина труби в стіні + - 3 метри.
    Мене цікавить, чи може бути таке влаштування каналу?
    Якщо вентиляційна решітка подвійного використання (коли крім отвору для витяжки ще є отвір для природної циркуляції), то чи не задуватиметься якась частина повітря з витяжки через інші отвори назад у приміщення?
    І ще одну подібну витяжку хочу зробити на верхньому поверсі. Яка найменша довжина каналу має бути за нормами?
     
  2. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Крім витяжки повинен бути ще приток. В мене в сусіда при будівництві приватного будинку був зроблений вентиляційний витяжний канал, але після установки металопластикових вікон він перестав працювати, бо повітря перестало поступати.
    В мене в підвальних приміщеннях ніяких вентиляцій немає і я раз в місяць ставлю осушувач компресорного типу. За одну ніч повний бак набирає (4 літри). За 3-4 дні стіни сухі і при дощаній погоді вистачає на місяць.
     
  3. hummel

    hummel Стажер

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    4
    Ясно.
    Щодо притоку, то тут я в курсі, що він потрібний, але лише коли працює витяжка. І він є, бо двері нещільні (зверху шпара понад 1 см), а якщо без витяжки, то я так розумію, що каналом тепле повітря виходить і тим же каналом одночасно може заходити. Осушувач також спеціально придбали, й також набирав може й 6-7 літрів за 2 доби, але однаково вважаю, що витяжний канал потрібно зробити. А як щодо мого наміру облаштування таких каналів з труб ПВХ?
     
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    0 м.
     
  5. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    для стійкої тяги 5м.+ дефлектор.мусите ще враховувати що дах буде створювати підпор тиску при вітрі.3м. без вентилятора не обійтись.а коли вентилятор невіщо довбати стіни?
    єдие що то оправдає є те що під дахом решітки не буде видно на фасаді.
    але якщо ви заведете трубу на стрих і поставите на верху вентилятор для закачування повітря то використаєте тепло даху влітку а взимку тепло втрат через стрих для підігріву і підсушування цокольних приміщень.дріт можете дати до труби а вимикач біля вентиляційного отвору в приміщенні.при вимкненому вентиляторі буде переважно відток повітря .при вімкнутому приток.
     
    Останнє редагування: 17 бер 2021

Поділитися цією сторінкою