5 років без газу)) Опалення це комплексне рішення.

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем lenyforyou, 5 фев 2020.

1. WalterCV

WalterCV Заслужений майстер

Симпатии:
    4.039
    То дуже добре, бо зменшує собівартість їхньої продукції і звільняє від вкладання величезних коштів в дурну енергонезалежність.

2. Владмир

Владмир Заслужений майстер

Симпатии:
    7.932
    Красивая реклама, вот только нигде не нашел значения сопротивления теплопередаче и методики измерения.

WalterCV, barnych и lenyforyou нравится это.
  3. lenyforyou

lenyforyou Майстер

Симпатии:
    42
    Так, це якраз мені дає добу, про яку я казав. Авто АКБ на 60 ампер вистачає мені на добу при умові, що буде працювати лише насос ЦО. А повністю з горелкою, лише десь не 6 годин((
    --- добавлено: Dec 3, 2020 7:18 PM ---
    Так ніби все гарно, але в голові вже пішли жахливі цифри. Система вентиляції з використанням енергії сонця..... Дуже сумнівно в зимку, жовтень та половина листопада в кращому випадку. Два роки тому мав ідею поставити геліосистему, що зможе працювати і в зимку. Почав вести спостереження перед тим як вкладувати туди кошти, бо така геліосистема на 20 трубок коштує близько 16 тис грн, а їх потрібно як мінімум дві на мій будинок. Спостереження показало недоцільність такої системи, бо з середини листопада у нас майже нема сонячних днів, за останні три тижні було лише 3-4 сонячних дні, до того ж вони короткі. Грудень та січень не краще. Горелка на відході та тонна самих відходів ціною 350-500 грн вирішить питання обігріву на початку та завершенні сезону опалення.

Последнее редактирование модератором: 11 дек 2020
    WalterCV нравится это.
  4. lenyforyou

lenyforyou Майстер

Симпатии:
    42
    Моя ідея, це сонячні панелі, інвертор змішаного типу, бо є мережеві які тільки під зелений тариф і з ними неможливо використовувати власну енергію коли немає струму в мережі. Є автономні інвертори,з ними мені здається все теж не так добре бо вони працюють тільки на АКБ. Є змішаного типу, але я не планую поки зеленого тарифу, тільки власне використання. Знову нічого дешевого нема, Хочь такі інвертори стали трохи дешевше ніж роки 3-4 тому, наприклад вже є на 3 кВт за 16тис. грн. Так само стають дешевшими літієві АКБ, зараз пара 120А 12В буде коштувати 2*10400 грн, з пересилками буде 21тис. Та хоча б 4-6 батарей по 150$, тож ще трохи... плюс різні дрібниці, дрот, вимикачи, направляючі для монтажа і може набігти на 2,5 тис долларів США. Знов питання доцільності при такій вартості, хоча система буде працювати весь рік. Напевно доцільна, рівень генерації взимку низький, але сподіваюсь його вистачить для задоволення мінімальних потреб, опалення та холодильник.
    --- добавлено: 3 гру 2020 у 21:52 ---
    Доцільність є, коли в мережі три доби немає напруги, а у вас вдома вона є.
    А підхід до зеленої генерації в Україні робить величеньку дірочку у бюджеті країни на користь маленького кола людей. Бо на малі дахові до 30 кВт прихоть не більне 1% від загальної генерації. Тож система заточена під олігархів та лобістів...

Владмир нравится это.
  5. barnych

barnych Заслужений майстер

Симпатии:
    647
    А чого в мережі нема електроенергіі ? То збитки впершу чергу для постачальника він втрачає гроші за непоставлену ел.енергію.
    Нормально домашні елстанціі мали б конпенсовувати деннийприріст споживання промисловістю вирівнюючи навантаження на ел.генерацію.в Європі вугільні ел.станціі переробляють на газ які гнучкіші.

6. lenyforyou

lenyforyou Майстер

Симпатии:
    42
    Вибачте пане, тут тема про опалення та тепло, а не про те щоб комусь щось приклеїти, чи то чех чи Українець. Я буду вимушен звернутися адміністраторів сайту, обмежити ваші можливості дописів...
    --- добавлено: 4 гру 2020 у 19:48 ---
    Дякую що згадали, вакуум ідеальний теплоізолятор.

Последнее редактирование модератором: 12 дек 2020
    WalterCV и barnych нравится это.
  7. lenyforyou

lenyforyou Майстер

Симпатии:
    42
    Дякую модераторам за підтримку та розуміння, прощу вибаченя за ваш витрачений час. Дякую.

8. lenyforyou

lenyforyou Майстер

Симпатии:
    42
    Нарешті можу казати, що опалювальний сезон вже позаду. Якщо коротенько, то все добре, потрібний запас розраховано вірно, переводячи у грошовий еквівалент витрати, приблизно вийшло 8200 грн. на 98м2 з середини жовтня по сьогодні, разом з гарячим водопостачанням. Спалене сміття не рахую))), то бонус.

Гаманчук, bogdansv, anatoliy22s и ещё 1-му нравится это.
  9. Владмир

Владмир Заслужений майстер

Симпатии:
    7.932
    Чтобы быть независимым от пеллетчиков подумываю об садовом измельчителе.
    По моим оценкам прироста сада должно хватить на 30% энергопотребления.
    А если взять во внимание пару заброшенных соседнрх участков...

lenyforyou, bogdansv и eco30 нравится это.
  10. lenyforyou

lenyforyou Майстер

Симпатии:
    42
    Так, повністю згоден, пеллетчики хлопці ненадійні.... Тож треба шукати альтернативу)).... Дивно якось тепер, колись пеллети самі були альтернативою)). Час не стоїть на місці і ми так само, бо є руки звідки треба, голова там де треба і трохи інструменту для втілення власних ідей.

Владмир нравится это.

Поделиться этой страницей