Схема опалення на 3 крила з загальною звороткою

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем fun7, 18 ноя 2019.

1. Алекс Иваныч

Алекс Иваныч Прораб

Симпатии:
    426
    Мабуть @Энки, мав на увазi радiаторнi крани пiд термоголовку. Вони бувають для гравiтацiйних систем опалення, з великою пропускною спроможнiстю, зазвичай 3/4"та 1". Це щоб все було по фен-шую. Фото завантажити не змiг , бо завелике.

2. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    Там
    Вже знайшли запобіжний клапан на групу безпеки на 1 бар?
    Так.
    Все нове, або під час ремонту, опалення повинно мати термостатичні клапани. Крім того, що це зручно і технічно краще, воно ше відповідне до енергетичної стратегії нашої країни. Невеличка економія для однієї хати, у великих масштабах набуває вагомих значень.
    Кульові крани дешевше (не завжди насправді), але точно не простіше, бо просто не для батарей зроблені.

Алекс Иваныч и Erni нравится это.
  3. Алекс Иваныч

Алекс Иваныч Прораб

Симпатии:
    426
    @Энки, а хiба бувають запобiжнi клапани на групу безпеки на 1 бар? Я зустрiчав найменше на 1,5 бара.

4. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    Я не знаю.

5. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    парапетний - це без димоходу, через стіну на вулицю вивід диму?

Схема робоча, як сказав Энкі, вогнище (пальник) бажано опустити нижче рівня батарей, або батареї підняти вище рівня полум'я в пальнику. Це буде вигідніше в плані потужності батарей від випадку їх недогріву, коли полум'я вище від їх нижнього краю.
    крім всяких заморочок з краниками та насосами, я би відмовився зараз від поліпропілену. Робіть все сталевим, радіатори знайдіть чавунні. Пропілен ковбаситься від температури (значно видовжується), тому його рекомендовано для низьких температур і з насосами в контурах. Для гравітаційної системи рекомендую тільки сталь і бажано не скупитись на діаметрі, принаймі тягнути до радіаторів 1", а зворотку спільну не меншою від зворотки в котлі. Бо при гравітаційній циркуляції для задовільної роботи радіаторів потрібно на подачі в систему тримати високу температуру (80С), а це в котлі буде на межі 90-95С. Якийсь наявний в контурах пластик при таких температурах скоро вийде з ладу.

пс. розділити зворотку на дві труби (пустити під вхідним порогом) не вийде?

6. РЕПЕЙ

РЕПЕЙ Бригадир

Симпатии:
    143
    Да зробити то можна - але потім треба гарно утеплити і там же зробити приямок для зливного крана - у мене забетоновано так , що відро влазить. І як зливаю воду - то через поріг шлангом скільки можна , а потім - виношу відром. А хазяїн планує закриту систему опалення - то і закачувати-доливати в систему воду треба через цей кран.

7. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    тоді робіть зразу з максимально можливою якістю чи максимально досконало. Повірте, з часом це вернеться сторицею.
    пс. зараз експлуатую систему опалення в батьківському будинку, яка змонтована ще до мого народження. Все працює, без електрики.

Тепло у всіх кімнатах, 40-літрове відро дров на годину, котел сталевий, газово-дровяний.

8. РЕПЕЙ

РЕПЕЙ Бригадир

Симпатии:
    143
    40-літрове відро - це скоріше алюмін бідон для молока часів СРСР ???
    А котел напевне КСТ - 16 ??? У мене такий. Гріє найкраще при Т* на котлі 80*.
    А бере - 15-л відро дров на 2 год і обігріває 110кв м площі на самоточній системі.

9. andrij64

andrij64 Заслужений майстер

Симпатии:
    6.893
    Може я не правий, але котел ніц не бере...бере будівля.:Hi:beer

РЕПЕЙ нравится это.
  10. РЕПЕЙ

РЕПЕЙ Бригадир

Симпатии:
    143
    :) Кожен бере що може, а не що хоче. Котел бере дрова, будівля бере тепло, парубок бере дівку. На німецькій мові це DIENEM MACHT SIENEM - по-українськи це КОЖНОМУ СВОЄ :Hi:

andrij64 нравится это.

Поделиться этой страницей