Как экономить расход газа?

Тема у розділі 'Предлагаем услуги: строительство, ремонт', створена користувачем Dima 1973, 10 лют 2010.

1. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Как экономить расход газа?

так це вже все відпрацьовано практично, тепер законодавчо.

Два тижні тому у нас похолодніло, я цілий день і ніч палив котел, температура у котлі ледве до 60С дійшла (вдень, коли вже потепліло). Палив дровами - за 2 години температура на зворотці з системи 60С.

2. nexset

nexset Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.452
    Симпатії:
    627
    Адреса:
    Полтаская обл. пгтШишаки
    топлю дровами , так и экономлю..(1м3 дуба 200грн) утеплятся конечно это здорово, но чем больше утепляешь тем больше дорожает газ. Я за здоровую экономию, поставить окна утеплить перекрытие и фундамент, утеплить стены...В нашей стране ничего не изменится в политике насилия над народом, какая бы власть не была..Потому надеемся только на свои силы и ум. Вот и брату в новый дом поставил печку и отопительный щиток под дрова.

Добавлено через 3 минуты 27 секунд
    А и в догонку,.. если проверить правильность работы эл.счетчика можно самостоятельно то достоверность счетчика газа затруднительно... я точно знаю с проверенных источников что и тут нас имеют и не слабо

1 людині також подобається це.
  3. upiter33

upiter33 Стажер

Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    с Довжок
    Непонняв відеороліка (на цих пломбах іде два вусики якщо один із них зломаний то пиши пропало) як спец бивший скажу один жавжди зламувався.

Добавлено через 15 минут 18 секунд
    Що до лічильників (там є червоненькі чифирки -берете чайник із широким дном наливаєте літер води.ПЕРЕДТИМ відключаєте усі зазові прибори крім заз плити. Дивимось на лічильник,червоненькі чифирки,ставим чайник на заз ічекаємо коли закіпить,ЗАКІПІВ має бути 28-32літри зазу від ріркості води,якщо більше то робіть висновки самі)

Saisan, opastu, AKit та 3 іншим подобається це.
  4. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Как экономить расход газа?

неділя, дровами палити не будеш, прийшлося включити газовий котел :(

5. Erg

Erg Бригадир

Повідомлення:
    176
    Симпатії:
    148
    Адреса:
    Киев
    Если б то там только азот... Кто там чистый азот качает! Воздух дуют. А если воздух закачивать, то туда и кислород, скорее всего, попадает. Со всеми вытекающими последствиями.

6. Vasdey

Vasdey Стажер

Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Vol
    на скільки я зрозумів це питання що економніше періодично скажемо через кожні 10 хвилин включати і вимикати котел і тримати його на відмітці 50 градусів, чи на половину перекрити газовий кран щоб тиск газу в горілці зменшився і тим самим підтримувалась температура в котлі 50 градусів?

а не скільки азоту в природному газі і чи є там повітря

моя відповідь димохід та вентиляційні канали спроможні пропускати певний об'єм повітря із кімнати де стоїть котел в атмосферу при цьому проходячи через котел воно значно нагрівається і вже гаряче йде на вулицю. Звідси прямі втрати ККД котла. Чим більша температура в котлі тим більші витрати повітря тим більші втрати тепла. В ідеалі включився газ - має відкритись заслонка для виходу відпрацьованих газів, вимкнулись горілки котла - закрилась заслонка, на практиці таке не дозволять, тай збій в системі може призвести, що весь чад піде в кімнату. Одже що робити - краще то вмикати то вимикати газ - включився газ температура в котла піднялась, повітря нагрілось вийшло в атмосферу стільки скільки спромоглась пропустити димохідна система, газ вимкнувся температура в котлі зменшилась і менше повітря вийшло в атмосферу - так економніше ніж постійно включений газ, але ще краще це частково наполовину включили газові горілки - але так само частково перекрили димохідний канал таким чином щоб і зайве повітря не проходило через котел і щоб кисню для горіння газу було вдосталь
    (це можна зробити таким чином: перекрити заслонку на димоході і піднести запаленого сірника до горілки та спостерігати щоб полум'я не дуже інтенсивно, але втягувалось в середину, а також обов'язково щоб полум'я газу було синього кольору. Якщо буде червонувате - значить не достатньо для горіння кисню - потрібно сильніше відкрити димохід інакше буде утворюватись на стінках котла і димохода сажа. Цю процедуру постійно потрібно повторювати як тільки на вулиці зміниться погода)

7. ArtemKAD

ArtemKAD Майстер

Повідомлення:
    469
    Симпатії:
    79
    Адреса:
    Kiev
    1куб. м дуба это 1,7МВт ч или примерно 200-250 кубов газа в эквиваленте. И на сколько Вы при этом "сэкономили"? А с учетом того, что дровяные котлы значительно уступаю газовым по эффективности?

ЗЫ. Похоже еще и в накладе остались...

8. ur5imw

ur5imw Прораб

Повідомлення:
    1.160
    Симпатії:
    201
    речь идет про печку, в которой всегда есть что с топить.:)..

1 людині також подобається це.
  9. владимир гость

владимир гость Стажер

Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    украина
    Всем здраствуйте.Все не было времени расмотреть идею с лямбда зондом.Хочу поправиться(что то я все время себя поправляю:)),не хочется ввести кого нибудь в заблуждение(попрошу камнями небросаться:)).Широкополосный датчик тоже подойдет(он дорогой,но может у кого то есть).График у него немного другой.Так как датчик работает на разности потенциалов,то необходимое соотношение у простой лямбды будет при сигнале 0,5В.Но я бы для полного сгорания газа делал бы 0,1-0,2В давая немного избытка воздуха.А на широкополосном при графичных 2,35 делал бы 2,5В.

10. ArtemKAD

ArtemKAD Майстер

Повідомлення:
    469
    Симпатії:
    79
    Адреса:
    Kiev
    В отхожем месте так-же всегда есть метан. Но это совсем не означает, что его там хватит на то, что-бы им отопить дом или даже само место...

Поділитися цією сторінкою