Как экономить расход газа?

Тема у розділі 'Предлагаем услуги: строительство, ремонт', створена користувачем Dima 1973, 10 лют 2010.

1. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Фитиль у горелки, между горелкой и трубой теплообменник.

andrij64 подобається це.
  2. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Для початку, як сказав Енкі, можна розглянути можливість інсталяції автоматики розпалу з іншого котла. Це потягне в районі до 100 Є.
    Ручне розпалювання п'єзозапальничкою, я так розумію, не підходить..
    Дальше я би переглянув роботу запальника, чи не завелике в нього полум'я для виконання своєї функції і зробив би все необхідне, щоб запальник виконував своє призначення при мінімальному полум'ї.

Якщо вже так не вдасться домогтися задовільного результату - тоді городити свою "іскру" , з електроклапаном для запальника і контролем його полум'я.

Дед Хоттабыч подобається це.
  3. iakmak

iakmak Бригадир

Повідомлення:
    301
    Симпатії:
    123
    Чому ні? Двічі перечитав цю і попередню сторінку і здається що це найбільш дешевий та сердитий варіант.

4. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Средства автоматизации для того и придумали, чтоб зарплаты меньше платить. Это ж возле котла всегда сидеть нужно. Сутки трое - четыре штатные единицы. Самый дорогой котёл дешевле выйдет.

5. iakmak

iakmak Бригадир

Повідомлення:
    301
    Симпатії:
    123
    А, все, зрозумів свою помилку. На третій раз зрозумів про що ви.

Так, тоді для запальнички і справді ще й знадобиться спеціальний оператор :elektrik:

6. Ruxa

Ruxa Підмайстер

Повідомлення:
    30
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Украина, Приморск
    Всем доброго времени суток, господа! Имеется газовый двухконтурный настенный котел Ferroli DomiProject 24F. Вопрос - возможно ли повысить КПД котла если посредством системы кранов (чтобы при необходимости второй контур всетаки работал по прямому назначению) включить оба контура последовательно (отключив естественно датчик потока ГВС тумблером например) увеличив тем самым полезную площадь нагрева!? Контур ГВС нужен достаточно редко - установлен электоводонагреватель на 10 л. У кого какие идеи?

7. RIZIK

RIZIK Підмайстер

Повідомлення:
    62
    Симпатії:
    13
    Адреса:
    Украина Хмельницкая обл.г.Волочиск
    Не думаю что кпд увеличится так как в котле битермичиский теплообменик (труба в трубе ) кокой смысл .

8. AKit

AKit Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    +100
    --- добавлено: 12 фев 2014 в 10:13 ---
    Ще один контур паралельно з установкою доп.насоса.

Останнє редагування модератором: 20 лют 2014
    RIZIK подобається це.
  9. upiter33

upiter33 Стажер

Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    с Довжок
    Доброго суток.Як пише RIZIK контур в контурі то ця переробка не підніме КПД а понизить.Так як буде протікання води різних температур. А щодо котлаКС16 то на них горілка стоїть 120-200 ват і змінювати її потужність небажано (При загорані основної інколи тушить запальник ).У одного кулібина бачив я електро запальник доволь занятна конструкція і працювала на ура.В двох словах і не розкажу.Електро термометер ,електро клапан,Іскро утворювач ,термо пара із газової плити і що інтересно працювало усе від акумулятора.Якщо буду в тому селі то попрошу щоб схему намалював(Недумав що іще хтось цим може цікавитись)

RIZIK подобається це.
  10. iakmak

iakmak Бригадир

Повідомлення:
    301
    Симпатії:
    123
    Я цікавлюсь :vo:

Поділитися цією сторінкою