Вторинне повітря

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Vitaliy73, 19 гру 2018.

  1. Vitaliy73

    Vitaliy73 Стажер

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    4
    Шановні форумчани, підкажіть як розрахувати кількість вторинного повітря (розмір щілини через яку воно подається в камеру згорання) в ТПК! На Форумхаусі прочитав 1% від площі колісників, це вірно?

    Дякую.
     
    Останнє редагування: 19 гру 2018
  2. gjkzr

    gjkzr Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.677
    Симпатії:
    1.698
    Адреса:
    Украина
    А что хоть за котел
     
  3. Forius

    Forius Майстер

    Повідомлення:
    77
    Симпатії:
    36

    10%, но все очень индивидуально...
     
  4. Vitaliy73

    Vitaliy73 Стажер

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    4
    https://krainamaystriv.com/threads/17787/
    Котел від: peps08 . Я тут трохи його переробив, зробив меньшим газове вікно. Тепер хочу відрегулювати вторинне повітря. Думаю його зараз забагато, воно на всю довжину труби, хочу зробити як показано на відео.
     
  5. predka

    predka Прораб

    Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    А якої потужності котел?Ви вже ним користуєтесь і вас щось не влаштовує?Чому думаєте що газове вікно завелике?Чи котел тільки в стадії розробки?
     
  6. Vitaliy73

    Vitaliy73 Стажер

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    4
    Користуюсь з 2015 року, як казав рерsо8 45 kw. Зменшив газове вікно тому що було дуже багато нагару на димососі, чистив два рази на місяць, зараз один раз на сезон (в тому році зменшив газове вікно). Не сподобалось що вторинне повітря надходить не там де воно потрібно і можливо недостатньо змішується з піролізними газами, тому вирішив переробити.

    До речі, тільки що закінчив перероблювати, в зайві отвори забив кусочки прутиків, та поставив на місце, горить дуже добре, зі свистом.
    Поки що, задоволений результатом. Температура на котлі 60 градусів, нагнало за пів години.
     
  7. predka

    predka Прораб

    Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    @Vitaliy73, Я користуюсь "32квт Кононенка" третій сезон.Труба ВП з'йомна так як на відео.Перший сезон експериментував,крутив нею туда-сюда,пробував різні діаметри отворів.З'являвся і гул,і свист,і деколи працював як реактивний літак.Але то все з'являлось спонтанно,стабільності допалу димогазів не добився.Зрозумів для себе,що це залежить від багатьох чинників,які я не можу зробити стабільними(дрова,погода,тяга,і т.д),тому очікувати чогось стабільного в допалюванні димогазів не варто.Буває горить гарно,з гарним звуком,через 5хв.звук пропав,розумію,що вже не допалює,а тим часом вторинне повітря охолоджує сам процес горіння.Тому зараз практично не відкриваю заслонку ВП.Звукового гулу немає,але є постійна температура,стабільність,димогази в нормі,роботою котла задоволений.А на рахунок вашої доробки газ.вікна боюсь що може не вистачати потужності щоб нагрівати такий котел,бо зменшивши ГВ ви зменшили потужність.Я теж на початку таке пробував,але повернувся до початкової версїї,не прижилось.
     
    Алекс Иваныч подобається це.
  8. Vitaliy73

    Vitaliy73 Стажер

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    4
    Частково з вами згоден, але тільки в тому де йдє мова про стабільність допалу газів.
    Зменшене газове вікно однозначно принесло користь: потужність не зменшилась, нагару майже немає, економія палива (топлю відходами насіння). Про вторинне повітря яке охолоджує процес горіння, це щось з фантастики (газовий різак зі збільшенням зрідженого (-182 градуси по цельсію) кисню тільки підвищує температуру). Нагрівати вторинне повітря також не рекомендую, воно тоді розріджене і тому має менше кисню.
     
    Останнє редагування: 20 гру 2018
  9. Vitaliy73

    Vitaliy73 Стажер

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    4
    Я в принципі, про те ж саме, можливо таки забагато отих отворів, і тому їхню кількість потрібно суттєво зменшити, а не закривати заслонку ВП.
     
  10. predka

    predka Прораб

    Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    Буває горить гарно,з гарним звуком,через 5хв.звук пропав,розумію,що вже не допалює,а тим часом вторинне повітря охолоджує сам процес горіння.
    Я мав на увазі те,що стабільного допалу добитись важко.Тобто що в різні моменти топки потрібна різна подача ВП.В ті моменти коли його забагато,допал не відбувається і зайве повітря охолоджує полум'я.А при чому тут різак?це не є порівняння.
     

Поділитися цією сторінкою