свердловинний насос для колодязя

Тема у розділі 'Сантехника, водоснабжение, канализация', створена користувачем VOVIC70, 20 чер 2018.

  1. VOVIC70

    VOVIC70 Стажер

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    1
    Доброго дня суток. Хочу обговорити таку справу. Мучуся в пошуку оптимального варіанта насоса для перекачування води з колодязя в кубову ємність для кап.поливу. Колодязь глибиною 10м. Забір води 4-5м. До ємності 30м по горизонталі і 3.5м по вертикалі до горловини. Спочатку розглядав вібраційні, потім поверхневі і дренажні. Проаналізувавши всі їхні недоліки прийшов до висновку, що найоптимальнішим варіантом для мене буде свердловинний центробіжний. В даному колодязі (для постачання будинку водою) вже працює 11 рік ВОДОЛІЙ. Для моїх цілей вирішив такий же поставити, з меншою продуктивністю звичайно, відповідно і дешевше. Все то добре, але є питання щодо вибору моделі для моїх задач. І як він себе поведе при тривалій роботі?
    Зупинився на двох варіантах: БЦПЕ 0,5-16 У і БЦПЕ 0,5-25 У
    Хочу обговорити, підійде перший варіант? Напору вистачить для моїх цілей, чи все ж другий?
    Але це не головна проблема з вибором. Існує застереження, що в колодязі в свердловинних насосах погане охолодження (при тривалому використанні). Немає циркуляції води по стінках моторного відсіку, як в свердловині. Для цього потрібен спец.кожух охолодження, який ще добре пошукати треба і коштує мінімум половини ціни самого насоса. Знову ступор у виборі. Потрібна порада ! Чи насправді критично наявність даного кожуха, якщо насос працюватиме згідно своїх харектиристик максимум 60хв для наповнення емності 1000л.?
     
  2. Микола2008

    Микола2008 Прораб

    Повідомлення:
    264
    Симпатії:
    474
    Адреса:
    Луцьк
    Максимальна продуктивність цих насосів 3,6т/год, для наповнення 1000л потрібно 20 ну максимум 25 хвилин.
    На рахунок охолодження, насос погружний, тому весь час знаходиться у воді. Звичайно, діаметр колодязя більший за діаметр скважини, але, на мою думку, за час роботи він не нагріється.
     
    VOVIC70 подобається це.
  3. lisnyk

    lisnyk Прораб

    Повідомлення:
    545
    Симпатії:
    294
    Адреса:
    Львівська область
    Зробіть кожух самі, 110мм труба довжиною 0.5м і перехід 110 на 50мм, ціна питання копійчана.
     
    VOVIC70 подобається це.
  4. VOVIC70

    VOVIC70 Стажер

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    1
    Думав над цим. Та виробник вказав мінімум 120мм. А 110 труба має внутр.діаметер 105. Хіба 160-ку брати. Але питання в тому, чи варто з тим морочитись? Ще для горизонтального розміщення насоса я можу погодитися. А в моєму випадку дуже сумнівна потреба в цьому.
     
    Микола2008 подобається це.
  5. Микола2008

    Микола2008 Прораб

    Повідомлення:
    264
    Симпатії:
    474
    Адреса:
    Луцьк
    Я також про це писав.
     
  6. Живу без газа

    Живу без газа Прораб

    Повідомлення:
    688
    Симпатії:
    287
    Адреса:
    Николаев
    Кожух необходим в случае продолжительной работы насоса - сутками, не выключаясь У Вас кубовый бак будет наполняться примерно за 40 мин, а с 0.5-25 около 30 мин. Поэтому не заморачивайтесь. Я бы больше переживал по поводу возможного падения уровня воды в колодце и попаданию песка в насосную часть. Есть насосы, проще конструктивно, чем Водолей, центробежные, колодезного типа. С высоким напором и поплавком. С одним рабочим колесом, такая конструкция лучше "пережёвывает" песок. Но это либо китайские, либо итальянские насосы.
     
    РЕПЕЙ подобається це.

Поділитися цією сторінкою