Порекомендуйте надёжную пароизоляционную мембрану для потолка

Тема у розділі 'Стены, фасады и перекрытия', створена користувачем !JOKER, 18 лют 2018.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Всі науки базуються на абстрактній (формальній, математичній) лозіці.
    Колись то робилось так: перекриття з гори по балкам забивалось дошкою необрізною, по ній стелилася ПЕ плівка, просто для захисту, по плівці пергамін, з промащуванням нахлистів рідкою бітумною мастикою в суцільний килим, потім насипався достатній шар керамзіту.
    По керамзіту й так можна ходити, але можна й набризкати цементним молоком, та навіть тощу стяжку затянути, щоб пилюка менше збиралась, і можна булоб зручніше на горищі щось складати.
    Знизу робилась підвісна якась стеля.
    За логікою, краще б було, якби утеплююча оболонка перекритття була б суцільною, рівною. Без місць із змінними якимись параметрами, типу теплопровідності, чи то паропроникності.
    Заженете плівку під штукатурку, а яка паропроникність оболонки буде над стіною? А якщо над стіною ще й теплопровідність буде відмінною, від такої над кімнатою, то там вийде якійсь "місток", що зможе підвищити ймовірність започаткування якихось нехароших процесів.
     
  2. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    У мене армований поліетилен вже служить 18 років. На горищі в деяких місцях він відкритий, але світо туди не потрапляє.
    Коли я робив дах ну і внутрянку то поняття не мав як то має бути але у той час у Трускавці, працювало кілька іноземних забудовників. В основному Поляки та Турки, от вони використовували ГКЛ системи. Мали якісь методички ну і плюс спілкувався з ними. Всі у один голос стверджували, що пароізоляцію треба укладати між металевим профілем та ГКЛ.
    Я так і зробив. У цих же будівельників придбав монтажну клейку ленту з вспіненого матеріалу, на яку приклеював ізоляцію до профілю. А також монтував її усюди де профіль площиною примикав до якоїсь поверхні.
     
    Энки подобається це.
  3. !JOKER

    !JOKER Майстер

    Повідомлення:
    101
    Симпатії:
    17
    Адреса:
    Киев
    Я так ы хочу зробити, по суті. Але хочу в таку клеючу стрічку перетворити край пароізоляційної плівки шириною 50-70 мм, який проклеїти невисихаючою тіоколовою мастикою і приклеїти до стіни. З другого боку також промазати цей край плівки і вже поверх нього буде штукатурка.
    Поки не будуть всі мокрі роботи завершені в приміщенні, ніякого утеплювача я між балки перекриття не збираюся класти. Лише після висихання стяжок, покладених плиток, фарбування стін буду класти на горищі 200 мм мінераловатної плити, поверх неї - супердифузійну мембрану, яку буду прибивати до балок перекриття 40-50 мм рейками. А вже по них буде стелитися чорнова підлога. Тобто, між утеплювачем, який вкритий супердифузійною мембраною і дошками чорнової підлоги буде вентильований проміжок 40-50 мм.
    При цьому всьому в будинку буде приточно-витяжна вентиляція з центральним рекуператором, пара локальних рекуператорів і витяжних вентиляторів.
     
  4. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    Щось я цей момент з заведенням плівки під штукатурку не розумію. Полущиться вона.
    А чому не наклеїти край плівки на штукатурку? Замонтувати стелю і потім підрізати плівку в рівень, ну а далі що там у Вас буде, якийсь багет абощо...
     
  5. !JOKER

    !JOKER Майстер

    Повідомлення:
    101
    Симпатії:
    17
    Адреса:
    Киев
    Так у всіх країнах світу роблять. Але там є спеціальні плівки і спеціальні стрічки для краю плівок.
     
  6. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    Повірте що далеко не у всіх, навіть у Европі.

    А зміст?
     
  7. !JOKER

    !JOKER Майстер

    Повідомлення:
    101
    Симпатії:
    17
    Адреса:
    Киев
    Я не хочу вдаватися в теоретичні дискусії з цього приводу та з'ясовувати, хто, де і у якій країні баран у будівництві і скільки баранів у Європі у порівнянні з нашою країною.
    Хотілося б, щоб Ви зрозуміли, що мова у гілці йде не про те, як "всі будують" в Україні і як будують в Європі будинки для масового вжитку.
    Уточню для більш повного розуміння поставлених питань. Я будую енергопасивний будинок.
    І мова йде про пароізоляцію стелі саме такого будинку. І саме для такого будинку справедливе твердження, яке я сказав. Як створюють "mass product" у Європі для місцевих середньостатистичних бюргерів і гегемонів - мене зовсім не хвилює)) На щастя. Але я знаю від моїх товаришів із-за кордону, як будуються енергопасивні будинки в США, Канаді, Німеччині. Як це роблять в Азії - бачив особисто. Мені цього достатньо.

    Маєте час та натхнення, можете подивитися відео, яке я викладав на першій сторінці даної теми.

    Якщо маєте більше часу, то можете ще ось це відео глянути. Дивитися краще на швидкості 1,5))
     
    Останнє редагування: 22 лют 2018

Поділитися цією сторінкою