Скорость теплоносителя в системе отопления квартиры

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем Ежачок123, 30 янв 2018.

1. Ежачок123

Ежачок123 Новачок

Симпатии:
    0
    абсолютного впевнений. у чому ваші сумніви? насос в контурі ГВП - це практично пасивний елемент і вода через котел протікає виключно під тиском, який є в магістралі на вході в квартиру мінус втрати на фільтр, водомір і вигини трубопроводу. невже ви вважаєте, що насос в котлі видає тиск в 2.5-3.5 кгс / см2, який у мене в крані?

більш того, я можу повністю відключити котел від електрики і вода буде через нього протікати холодної аж до крана без всякого насоса практично без втрати тиску.

2. lisnyk

lisnyk Прораб

Симпатии:
    294
    Ви хоч розумієте як у вашому котлі працює ГВП? Виставте котел в літній режим, відкрийте кран гарячої води, підійдіть до котла і перевірте чи працює в цей час циркуляційний насос, а тоді задумайтесь чому так. Якщо не зрозумієте звертайтесь,допоможем.

3. Ежачок123

Ежачок123 Новачок

Симпатии:
    0
    так. і схема є.
    я ще раз вам повторю, що навіть я відключу насос котла (котел) від електрики і відкрию кран гарячої води у ванній, то тиск буде такий ж, як і з працюючим на нагрів котлом. просто вода буде протікати через систему котла без нагріву.
    аналогічно влаштовані "газові колонки", в яких і зовсім немає ніяких насосів.

але моя тема не про ГВП, а про ОС

4. lisnyk

lisnyk Прораб

Симпатии:
    294
    Ваша тема про швидкість циркуляційного насоса, і я вам намагаюсь пояснити,що ГВП залежить від цього насоса.

5. Ежачок123

Ежачок123 Новачок

Симпатии:
    0
    мене цікавить швидкість теплоносія в ОС. за 10 років володіння даними котлом я кілька разів змінював надовго положення регулятора обертів насоса (один з трьох) і це абсолютно ніяк не впливало на подачу води і її температуру в крані.

6. lisnyk

lisnyk Прораб

Симпатии:
    294
    Так і на СО воно не впливало зваших слів, чого ви тоді заморочуєтесь?

7. Ежачок123

Ежачок123 Новачок

Симпатии:
    0
    просто хочеться вибрати найекономічніший режим роботи насоса.
    на іншому форумі мені дали окрему рекомендацію. один з початкових параметрів розрахунку подібних котлів - це перепад температури теплоносія на вході і виході в режимі, коли котел закінчив модуляцію і вийшов на постійний режим. ця різниця повинна бути 20-22 градуси. я провів кілька вимірів і підібрав такий режим. він виявився середнім з трьох можливих.

8. Vladimir1966

Vladimir1966 Заслужений майстер

Симпатии:
    710
    у мене, за виключенням часу первичного запуску котла восени, постійно показує різницю в 8 - 10 градусів.
    006.JPG

9. Ежачок123

Ежачок123 Новачок

Симпатии:
    0
    слідуючи логіці найекономнішої різниці температур 20-22 градуси я вважаю, що у вашому випадку потрібно спробувати знизити швидкість теплоносія. я впевнений, що у мене котел при такій малій різниці температур просто постійно б відключався по перегріву, тактував.
    --- добавлено: 1 бер 2018 у 13:29 ---
    і ще один момент. я зустрічав в технічній літературі про котли інформацію, що алгоритм роботи побутових котлів передбачає якомога найбільш швидкий розігрів і підвищення температури теплоносія на виході вище 40 градусів. це пов'язано з тим, що при більш низькій температурі виникає точка роси і корозія.

Последнее редактирование модератором: 9 мар 2018

Поделиться этой страницей