Нужна помощь в настройке пиролизного котла

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем sem7770, 8 гру 2017.

1. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    @Alien, я думаю що у любому приладі автоматика потрібна надійна. Може така партія попалася? В мене атмега також зависає. WatchDog-ом слідкую за цим. Хоча і він може зависнути. Моя думка така: для таких мозгів потрібна добра схемотехніка, фільтри від помех.

2. бройлер

бройлер Новачок

Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Ставте стабілізатор тяги димохода ...і все буде ОК

3. Олександер_1

Олександер_1 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.208
    Симпатії:
    3.210
    Адреса:
    Між поділлям і поліссям
    Кому буде?
    Завжди було цікаво, для чого стабілізатор димососу?

Papp Janos, полюс та Yanuwevsky подобається це.
  4. бройлер

бройлер Новачок

Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    @Олександер_1, - детонация котла - это детонация пиролизного газа - а регулятор тяги является устройством подающим вторичный воздух в дымоход и тем самым понижающим силы тяги и температуру самого дымохода.
    Сила тяги в дымоходе меряется Паскалями..... - а прибор которым измеряются оные невиданные Паскали - диф. манометром кличется.... - нормальная сила тяги для котла колеблется от 10-45 паскалей.... при 15 метровой трубе сила тяги будет при морозе на улице и утепленности самой трубы( которая обязательна) - может быть далеко за 80 Па
    --- добавлено: Dec 23, 2017 5:41 AM ---
    @Олександер_1, https://www.youtube.com/channel/UCoo5jxcgaBJqDdFDiAM-Y3A?view_as=subscriber
    --- добавлено: Dec 23, 2017 5:53 AM ---
    Хлопки, пыхканье и детонация это схлопывание горючего газа который не успевает сгорать а перенакапливается и перевыделяется - получается естественный резонанс. Если открыть дверку то детонации не будет...

Останнє редагування модератором: 31 гру 2017
  5. Олександер_1

Олександер_1 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.208
    Симпатії:
    3.210
    Адреса:
    Між поділлям і поліссям
    @бройлер, що таке стабілізатор тяги знаю.
    Я запитував для чого він потрібен, коли на котлі встановлено димосос?

satok, Papp Janos та Yanuwevsky подобається це.
  6. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    @бройлер, в мене була така ситуація коли були хлопки, пихкання - була приоткрита пряма тяга, попали пілети. Виходило що частина повітря йшла напряму (або більша частина) і в камері допалу не хватало повітря. Але, в мене при закритій прямій тязі ніколи не було хлопків. При проектуванні котла вираховується скільки потрібно обєму повітря в час при максимальній потужності. І мені злається що цей потік набагато більший чим тяга димохода. Відповідно чиниться супротив зі сторони труби і камера допалу заповнюється повітрям. Коли не встигає згорати-це конструкторські проблеми. Сповільнювати потік газів і повітря стабілізаторами....можли вирішить, можливо не у всіх. Але @Олександер_1, питав яких смисл ставити стабілізатори де стоїть димосос? Треба не стабілізатори ставить, а подачу повітря збільшувати.

7. бройлер

бройлер Новачок

Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    @Dima91, Обгрунтую!Тяга в любих димоходах не постійна по своїй природі-чим більше прогрівається димоход при роботі котла тим більше буде тяга..( елементарний перепад температур) Наприклад:-при морозі тяга- збільшується а при потеплінні -зменшується.Висновок-робота димохода напряму залежить від атмосферного тиску. Відповідно і робота котла буде нестабільною..На практиці це виглядає так Елементарна подача вторинного повітря в ДИМОХІД. мова тут зовсім не про сповільнення потоку газів і повітря а про стабілізацію тяги а збільшенням повітря в ефекта буде ноль Не повіриш але я три опалювальні сезони експерементував і накінець добився бажаного результату і насамкінець -ось мій номер моб.0955017629.
    якщо виникне бажання звони поясню більш досконало З повагою і радий допомогти

8. glory

glory Майстер

Повідомлення:
    174
    Симпатії:
    99
    Адреса:
    Киев
    У меня тоже ATmega2560. Не припоминаю, что бы она хотя бы раз у меня зависла.
    А можно как ни будь поближе с Вашим блоком познакомится?
    Мой можно тут посмотреть. Устройство называется "Котельная".

Живу без газа подобається це.
  9. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    @glory, Познайомити з блоком можу. Що Вас цікавить? Моя думка така: мк працює ідеально, але від багатьох факторів залежить ця ідеальна робота .тобто зависає мікроконтроллер від багатьох факторів. Це якість компілятора, знання і досвід програміста, якість електричної схеми (маю на увазі захист від перешкод).

10. glory

glory Майстер

Повідомлення:
    174
    Симпатії:
    99
    Адреса:
    Киев
    Из чего состоит, что контролирует, чем управляет, как мониторится?
    --- добавлено: 3 січ 2018 у 12:40 ---
    О, какая штука полезная! Не знал о такой раньше. Спасибо!

Останнє редагування модератором: 11 січ 2018

Поділитися цією сторінкою