Вже не перший рік користуюсь таймерами РВУ-16А. Також пізніше ще купив і терморегулятор ТР-16А і ще трифазне реле контроля напруги РКН 3Ф-16А. Загалом подобається акуратність виготовлення їхньої продукції і надійність роботи без глюків...до минулого тижня. Вся історія починається з того, що зробив я для хати котел зі шнековою подачею і з пальником Валери. Для автоматизації котла вирішив зробити панель управління(див. прикріплену схему) і в листопаді 2015 року купив вказано вище обладнання. Обладнання ідеально відпрацювало два сезони і минулого тижня трифазне реле контроля напруги РКН 3Ф-16А перестало давати сигнал готовності роботи, тобто реле яке вбудоване всередину цього розумного блока перестало включатись, а отже шнекова подача заблокована. Звичайно що я ще поставив перемикач, яким можна вимкнути захист, але тоді вже немає впевненості, що з якигось причин не зміниться послідовність фаз і шнек не почне крутитись в інший бік, поламавши все що можна. Один раз це реле мені вже допомогло, коли пропала одна фаза і реле заблокувало подачу живлення на мотор-редуктор. Якби ж не було цього реле, то на двох фазах 3х фазний двигун мотор-редуктора просто би перегрівався, бо запуск на 2-х фазах неможливий. Отож за 2-а сезони реле РКН 3Ф-16А перестало працювати. При цьому цікаво те, що зовні все працювало, на індикатори виводились напруги фаз(всі вище 220В), а також показувало, що ніякої аварійної ситуації немає. На корпусі була гарантія до 2018року, але я вже не раз переконувався, що від гарантії ніякої користі. Отож вирішив знайти поломку самостійно. Всередині блоку РКН 3Ф-16А було звичайне 12-ь вольтове реле, яке чомусь не включалось. Виявилось, що воно живиться напругою 6В при мінімально допустимих 8-и. Живлення в блоці береться від безтрансформаторного блока живлення, тобто три конденсатори на кожну фазу, а далі трифазна мостова схема випрямлення і т.д. Як не дивно, але саме конденсатори були причиною поломки. Конденсатори встановлені 630 вольтові з ємністю 0.47мкф, але при вимірювання всі конденсатори показали ємність біля 0.2мкФ. Такої ємності достатньо, щоб живити електроніку і тому блок зовні виглядав справно, але реле потребувало більшого струму, а падіння ємності не давало достатньої потужності і реле просто не спрацьовувало. Після заміни всіх трьох конденсаторів, блок працює знову ідеально. От тільки не розумію, як блок з гарантією на 3-и року не зміг пропрацювати і одного року, враховуючи що він працював тільки в зимні періоди протягом двох зим? І як можна ставити такі го*няні конденсатори, що вони за рік роботи втрачають половина ємності? Може хтось знає причину чому таке стається, щоб я не мав проблем в майбутньому?