Вариант универсальной пелетной горелки

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Pyato4ckin, 1 лис 2017.

1. Pyato4ckin

Pyato4ckin Прораб

Повідомлення:
    416
    Симпатії:
    276
    Адреса:
    Николаев
    @Dima91, Мне примерно на 25% дешевле лузговой пеллетой отапливаться чем газом.

trump подобається це.
  2. trump

trump Підмайстер

Повідомлення:
    65
    Симпатії:
    15
    Ну раз полтора месяца в полете без эксцесов - более подробные ТТХ в студию, с геометрией канечно.
    Отходаи зерновых и подсолнечника не пробовали ее кормить ?

3. Pyato4ckin

Pyato4ckin Прораб

Повідомлення:
    416
    Симпатії:
    276
    Адреса:
    Николаев
    Не пробовал,так как их нет.Но проблем не вижу.

4. silverneo

silverneo Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.000
    Симпатії:
    858
    Адреса:
    Харьковская обл.
    Вы в цену дров ещё не заложили %воды,я сомневаюсь что Вам привезли дуб 20% влажности,а это идеальное топливо по всем параметрам для дровяного котла,эту влажность можно получить после двух лет просушки поколотых дров и сложенных в штабель под накрытием и очень хорошо продуваемое. Пересщитайте вес дуба в кг,отнимите вес воды,получите чистый вес древесины,будет реальная стоимость кг\дров,пеллета супер-сухая,платите реально за вес пеллеты,за воду не платите.Вот когда сделаете эти расчёты, поймёте для себя что выгодней.Ещё момент не забываем КПД горелки и качество сгорания пеллеты,КПД дровяного котла и качество сгорания дров,хим. и мех. недожог пеллеты и дров.Ещё момент каков котёл используете например для дров,шахтный,пиролизный или угольный, а может струповоид,от этого тоже надо плясать,что с дымохода выходит,каковы уходящие,это применимо и к пеллетной горелке.Для каждого вида топлива нужен соответствующий котёл,тогда можно говорить что выгодней и экономичней,а то кроилово ведёт к попадалову.

5. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    @silverneo, До чого тут Ваш монолог про ціну кг дуба і ціну кг пілет? Я все давно рахував і випробую на практиці. Значить трохи бухгалтерії: у нас машина (зіл) 5200 дуба. Це вже з привозкою. Як я вже казав треба 2 машини на сезон. Закупляю весною, привозять сухостій. Рубаю і складую під навіс. Все це літо маринується. Який % вологості на зиму виходить не знаю. Але вода з них не тече це точно. Пілети: треба десь 8-10 тон. Ціну беру на цю зиму- 1050. Напоминаю це лузга зі стеблом і травою Чому десь?цей ріка почав топити, реально ще не знаю. Ціна без доставки. Доставку треба робити машиною-кран (мультіко). В мене вийшло 2150 грн. Я брав 6 т. Це 6300 грн. Сума: дрова 10400 грн. Пілети 8450 грн (це цю зиму) , але треба 8-9 т тому 10550 грн. Суми уже з доставкою. Я вже писав і є моя тема про котел. Котел піролізний. Дрова і пілети палю в одному котлу. Піроліз є, кпд високе, на трубі 90-130 цельсій. На папірці виходить красиво, але на практиці ні. От наприклад доставка? Як доставити пілети? Як їх вигрузить? Як їх зберігати? Ато ваша хвала про сухі пілети перетвориться в мокрий блін. Пілети як губка, вологу тільки так захватують.
    --- добавлено: 13 гру 2017 у 20:19 ---
    @silverneo, в дрова я все заложив. Я написав дані з практики, тому ціна в воду закладена :)

Останнє редагування модератором: 21 гру 2017
  6. okean6506

okean6506 Майстер

Повідомлення:
    228
    Симпатії:
    58
    Адреса:
    Харьков
    так це Ви рахували пілети з сояшника , а як що з деревени то помножте на три (3)

7. silverneo

Повідомлення:
    1.000
    Симпатії:
    858
    Адреса:
    Харьковская обл.
    Дима91 пеллету надо жечь не в котле,а в горелке.

8. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    @silverneo, чому?
    --- добавлено: 13 гру 2017 у 22:03 ---
    @okean6506, так, ви праві. Я й акцентує на цьому. Адже якщо візьмемо що 1 тона дубових пілет замінить 3 тони соняшникових пілет, то всерівно 3 тони дубових тон до 10 000 вийде + доставка.

Останнє редагування модератором: 21 гру 2017
  9. silverneo

Повідомлення:
    1.000
    Симпатії:
    858
    Адреса:
    Харьковская обл.
    Микроскопом гвозди не забивают.

Pyato4ckin та Владимир В подобається це.
  10. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    @silverneo, скажіть будь-ласка недопал підлетів у котлі в чому виражається?

Поділитися цією сторінкою