Потрібна порада по теплим підлогам

Тема в разделе "Теплые полы", создана пользователем Люсия, 30 окт 2017.

1. rondlyk

rondlyk Заслужений майстер

Симпатии:
    1.237
    Ви себе забавляєте...?
    А у мене без подушки і плитка в гаражі і карбіду не треба.
    :Hi:

2. barnych

barnych Заслужений майстер

Симпатии:
    647
    ви весь час злазите з термінів і хочете мене переконати що підвісна підлога робиться більше часу ніж два тижні і хочете щоб я робив моноліт в кімнаті посеред хати в якій живуть люди в листопаді місяці? чи ви думаєте що я ніколи не робив тп?то дійсно переходить в забаву.ще візьміться переконати мене робити тп в хаті способом потічних ремонтів. хоч це теж можливо. то практично пройдено в хаті людини котра побудувалась в низині з заляганням грунтових вод 20 см.від поверхні грунту з цокольом 20см над грунтом.на стрічковому фудаменті без плити.з висотою кімнат 2.5м.і ми виграли ще ті 20см в нарощенні висоти видаливши деревяні підлоги з грибком очевидно.
    але дякую за викладку в цифрах ціни на трубу до якої ще потрібні прибомбаси для зєднань.які між іншим дорожчі ніж для труб які зварюються( я маю на увазі пластикові).з металічними то інша історія.
    не вилазьте з контексту окремо взятим виробом. будівництво дуже специфічний базар на якому те що дешевше продається завжди краще вопорожняє кишені.

Последнее редактирование: 20 дек 2017
  3. Люсия

Люсия Новачок

Симпатии:
    0
    Я навіть не очікувала стільки відповідей, і стільки різних думок... Дякую Вам всім хто прийняв участь у відповідях. Ви найкращі!
    --- добавлено: 26 гру 2017 у 14:08 ---
    Скажіть будь-ласка, якщо стелити дерев"яну підлогу просто на пінопласт (я так розумію екструдований), та зверху на той самий пінопласт, також має бути стяжка? чи можна відразу дошки класти?

Последнее редактирование модератором: 3 янв 2018
  4. Килав

Килав Бригадир

Симпатии:
    164
    @andrij64, А вони у вас особисто є? В туалеті біля дучки?))
    Шановний ,в мене поли слава Богу зроблені правильно ,але мінуси є. Експлуатую ТП з 2013го року і біля 100м2 - весь перший поверх та частина другого.
    Ось наприклад вам перший мінус - В міжсезоння топити не треба і так в будинку тепло ,а поли в зрівнянні з дерев"яними "льодяні" )). Якось мені один писав - то грій !! Так в будинку 22*С ,а тільки запускаю поли зразу 25*С стає . Воно мені треба?
    --- добавлено: 26 гру 2017 у 19:06 ---
    @rondlyk, Дерев"яна підлога -дорого .Радіатори - дешево )))
    --- добавлено: 26 гру 2017 у 19:07 ---
    @Люсия, Треба лаги ,потім дошка . Пінопласт між лагами.

5. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    бо зроблено не правильно.

andrij64 нравится это.
  6. Килав

Килав Бригадир

Симпатии:
    164
    ))) Судячи і виходячи з ваших слів ))) Якщо в будинку 22*С і я вмикаю ТП повинно стати 20*С????))) І тоді правильно зроблені ТП ))).
    П.С. Уточню ,може ви не зрозуміли ))) В міжсезоння ,сонячне проміння попадає в будинок який нормально утеплений і піднімає температуру повітря в будинку до 22*С ,але ТП холодні . І от коли я вмикаю ТП ,температура ПОВІТРЯ в будинку стає 25*С.
    Так от питання - В чому ж неправильність? Якщо правильно зроблено то тепло йде не на обігрів навкругибудинкової )) територіїї ,а бетонної стяжки яка відповідно передає тепло в приміщення ,піднімаючи відповідно Т повітря в будинку. Чи може не так?

7. barnych

barnych Заслужений майстер

Симпатии:
    647
    Флрмується чорнова підлога з осб.для якоі вже достатньо фінішноі поверхні товшиною 2см.
    --- добавлено: 26 гру 2017 у 21:40 ---
    На мою думку неправильність в тому що ви зробили тп собі.
    Я то роблю замовникам . собі дерев'яні з утепленням.
    За винятком ваноі і майстерні.

8. Килав

Килав Бригадир

Симпатии:
    164
    @barnych, Так ,згоден. Просто на момент будівництва в мене не хватило грошей на дерев"яну підлогу ,якісну дерев"яну підлогу і я прийняв рішення ваяти ТП ))) ,вийшло в рази дешевше,але є мінуси які я з роками вчуся зглажувати-контролювати.

9. andrij64

andrij64 Заслужений майстер

Симпатии:
    6.893
    Є. В мене особисто. І зроблені особисто власними руками.
    Розказую- на кухні підлога розбита на дві зони. Одна зона- без підігріву, там стоїть стіл і крісла. В тій зоні ми обідаєм. Підлогове покриття- дубовий паркет. Паркет наклеєний на бетонну стяжку. Під стяжкою- пінопласт.Ні влітку, ні взимку ніякого дискомфорту.
    І друга зона- вздовж стола кухонного. Ця зона з підігрівом, покриття-плитка. Взимку комфортно, бо ввімкнений підігрів, а влітку також нормально, бо босими ногами по плитці не ходимо, в тапках.
    І в спальні вся підлога з підігрівом. Покриття- паркет, наклеєний безпосередньо на стяжку. І взимку і влітку комфортно.
    :Hi:
    --- добавлено: 26 гру 2017 у 23:26 ---
    А ось один з варіантів ТП, зробленої в каркаснику в одній з буржуйських сусідніх країн. Перекриття дерев`яні лаги. на них постелені плити(щось подібне до ОСБ), на плитах пінопласт проштроблений, в штроби вкладена труба. IMG_20171202_101540.jpg
    Це все накривається листами гіпсокартону, потім підкладка під паркетну дошку, потім- паркетна дошка. І все це прекрасно працює, і все це створює прекрасний комфорт в помешканні. IMG_20171202_101601.jpg

rondlyk и Энки нравится это.
  10. Килав

Килав Бригадир

Симпатии:
    164
    @andrij64, Спочатку про буржуїв )))В 2012му шерстив форуми ,техописи і.т.д. в тому числі Німецькі ,так от на той час скрізь писали - тільки плитка . Рідко ,що можливо десь взяти ламінат з клеймом "Для ТП" ,але все лдно писали ,що КПД падає в рази . От я і зробив по науці .
    Фото з каркасника .......Можливо ,якби в мене був каркасник я б аналогічно вчудив ,але "нажаль" ))) в мене цегляний будинок.Магістральні труби в мене аналогічно в штробах ,а от труби ТП по пінопласту.
    Ваше рішення по кухні суперове ,я бачив по вітальням такі рішення - дуже гарно виглядає.
    П.С. І все ж не технічне рішення - "тапки" )))). Ну не люблю я тапки !
    https://krainamaystriv.com/threads/20513/#post-380028 - тут все моє ......і помилки і.т.д.

andrij64 нравится это.

Поделиться этой страницей