Ремонт колодязя. Особливий випадок.

Тема у розділі 'Скважины и колодцы', створена користувачем Михайло Маломитницький, 18 вер 2017.

  1. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Те, що у мене колодязь "не як в людей" я дізнався з початком танення снігу. Помутніла вода, став шукати причину і виявив, що під верхніми кільцями (під двома верхніми кільцями) і аж до рівня води кілець немає! Став запитувати попередніх власників будинку. але вони довго не могли відповісти на моє запитання:"Де кільця?". Коли зрозуміли, про що я, то просто знизили плечима:" У нас в селі всі так будували криниці..."
    Каюсь! Не почав з огляду і ревізії колодязя на другий день після вселення-було багато інших справ і бажань. А от що тепер? Хлопці кажуть, що можна все влаштувати, навіть ціну назвали: від 11 до 19 тис. наших грошей. Що порадять мудреці? У сусіда діє скважина. Може і собі її зробити з огляду на те, що з криницями тепер кругом проблеми виникають?
     
  2. РЕПЕЙ

    РЕПЕЙ Бригадир

    Повідомлення:
    295
    Симпатії:
    143
    Адреса:
    Полтавщина
    Не мучтесь ви з колодязем, а пробийте сважину десь на 80-100м і будете з водою. Звичайно зразу - дорого, але потім все це окупиться і не буде залежності ні від примх погоди, ні від всіляких там водоканалів. :lulka:
     
    Михайло Маломитницький подобається це.
  3. РЕПЕЙ

    РЕПЕЙ Бригадир

    Повідомлення:
    295
    Симпатії:
    143
    Адреса:
    Полтавщина
    Ще одна порада - пробивати скважину треба під "глубинный погружной насос", а не під насосну станцію. Менше мороки буде з копанням ями для цієї насосної станції і утепленням.
     
    Михайло Маломитницький подобається це.
  4. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Думали над цим. Потрібно дізнатись про "ціну питання". Але ж і від колодязя не хочеться відцуратися, коли він уже є!:mathematic:
     
  5. РЕПЕЙ

    РЕПЕЙ Бригадир

    Повідомлення:
    295
    Симпатії:
    143
    Адреса:
    Полтавщина
    У мене також є колодязь і є централізоване водопостачання (індивідуальний дім).
    По колодязю - копався він при СРСР. Глибина 18м. Тоді (1981р) рівень води був 210см.
    В цьому році квітень 17 - рівень води 150см. Кільця бетонні стоять внизу - 6шт по 1 м і зверху 4 шт по 1м.. Чистили від мулу "до твердого дна" - два роки назад - але рівень води не збільшився. Да і приток води за сутки як був 30л\сутки так і залишився. Вважаю викинули гроші на чистку - "на вітер".
    Беру воду 1 раз в тиждень - 100л щоб не застоювалася і оновлювалася вода.
    При поломці централізованого водопостачання (були такі випадки і не раз) - рівня води 150см вистачає на 7 днів (без поливу і прання) але з користуванням літнім душем та змивним бачком туалету сім"ї - 3 чол.
    Потім - приток - 30л\24год - тільки для приготування їжі та помити руки - це було літом 2017р.
    Оце такий мій досвід по користуванню колодязем.
    P.S. Якби не було централізованого водопостачання - давно вже пробив скважину. Ось подивлюся по цінах на 1куб. м води (зараз 12,50грн) - то може через рік - два проб"ю скважину. Але не менше 80-100м глибиною. А то є у нас - скважини 50-60м - вода недобра і багато накипу. Сважина центр водопостачання ще колгоспна була - глибиною 120м. Це Полтавщина.
     
  6. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Вперше про зниження рівня води в криниці звернув увагу в 08 році. У сестри виникли проблеми. Поглибили колодязь меньшими по діаметру кругами (десь на 1,5 м в результаті). Нічого не змінилось.Почав консультуватись із спецами, а мені кажуть:"то це по всій Вінниччині таке"(я звідти родом). Тут, де зараз мешкаю (Київщина), схоже така ж біда...
     
    vwvova1 та pic16f887 подобається це.
  7. Anjey217

    Anjey217 Бригадир

    Повідомлення:
    505
    Симпатії:
    154
    Адреса:
    Чернівці
    На Буковині така ж проблема.
     
  8. Ромаррио

    Ромаррио Інженер

    Повідомлення:
    805
    Симпатії:
    2.183
    Адреса:
    Васильков
    Я думав, тільки в нашому селі проблема зі зниженням рівня грунтових вод (при союзі робили дренаж, бо по стадіону тритони вільно пливали).. Зараз, в кого в криниці менше 8 кілець - лікті кусають, ремонтні вкидають, Ромка за останні дні під заказ кілька бадьїв для прочистки криниць зварив, під заказ.. Така бяда..
     
  9. pic16f887

    pic16f887 Прораб

    Повідомлення:
    345
    Симпатії:
    313
    Адреса:
    Київська обл
    Теж рівень води впав до 20см,16.09.17 почистили.3/4 кільця було замулено глиною.Зараз рівень води 60см,але одне радує що після відкачки поновлюється десь за годину ,але не знаю чи надого,бо дощів з квітня майже не було . Від установки так званних "ремонтних " поки утримався, бо в мабутньому можуть виникнути проблеми з чисткою , бо малий діаметр. Ще практикують забивати сверловинний фільтр з конусною заглушкою(для тих хто в курсі,труба дожиною 3м. з фільтром).Сведловину робить в наших краях (Карапиші) не вийде бо на глибині 30м. вода з радоном,а далі товстий пласт граніту.
    --- добавлено: 19 вер 2017 у 09:05 ---
    @Михайломаломитницький, з приводу ремонту криниці спробуйте позвонить 098-704-15-28 Володя (Рокитне),може в них ціна демократичніша.
     
    Останнє редагування модератором: 27 вер 2017
    Михайло Маломитницький подобається це.
  10. Vladimir1966

    Vladimir1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    Свердловина в 120 метрів глибиною обійдеться в чималу копійочку. Тільки саме буріння на спуск фільту орієтовно гривень від 500 за погонний метр. Додатково відповідний насос, із практично обовязковою заміною раз в 5 років. Накопичувальна ємкість на куб і вже тільки звідти так звична для всіх поверхнева насосна станція.
     
    pic16f887 та Михайло Маломитницький подобається це.

Поділитися цією сторінкою