Пиролизные котлы

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Judai, 19 січ 2010.

  1. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.573
    Симпатії:
    7.923
    Адреса:
    Харьков
    А для твердотопливных котлов другие формулы?
     
  2. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    для стверджування про ККД даних котлів,формули Ви мали б написати,і доведення факту даного ККД цих котлів... що Ви вважаєте аргументацією своїх слів? свої слова? це і є аргументом? шановний...тут є люди і з вищою теплотехнічною освітою...впали продажі в кам"янці-бузькій? написали різної нісенітниці,і відстоюєте її... цифрами і формулами докажіть... теплотворність деревини,котел знімає стільки то,з димом іде стільки то,вологість деревини при цьому така то...ось це буде розмова по суті....
     
    Yanuwevsky, Aleks dp, Алекс Иваныч та 2 іншим подобається це.
  3. Magestr

    Magestr Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    В самом деле всё намного проще, при расчетах КПД твердотопливного котла топлива принимается с определенной влажностью, влага испаряется уносит часть тепловой энергии вместе с водяным паром в дымоход , за 100% считается котел с идеальной теплоотдачей , то есть вся оставшаяся энергия от сгоревшего углерода передаётся потребителю (не считая энергию которая улетучилась водяным паром). в "сухой" древесине находится от 8% до 20% воды по массе , вода имеет огромную энергию испарения то есть в расчет КПД твердотопливного котла уже забит расход который будет вынесен через дымоход. в пиролизном котле часть водяного пара проходя через раскаленный углерод создает синтез газ при том факел располагается вертикально вниз температура горения активного факела поднимается выше 2000 градусов водяной пар "зависая" в факеле разлагается на водород и кислород, когда смесь каких газов полностью сгорает создаются якобы условия горения абсолютно сухого углерода и никакой энергии с водяным паром не вносятся в дымоход отсюда и создается иллюзия стопроцентного и выше КПД горения пиролизного котла, но эффективность его однозначно выше обычных твердотопливных котлов, единственной проблемой является неумение пользователей правильно подключить котёл существует несколько нюансов которые мешают работе и эксплуатации. Но это всё исправляется абсолютно простыми действиями и не дорогостоящими приборами.
     
  4. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    Ну таке собі . Теоретично може і не потрібний. Але піролізний також засирається в стопах. З ТА чисто і комфорнтно. Але потрібно розуміти , що на хату 100 квадратів ТА мінімум куб. Далі не хочу розжовувати...
     
    Yanuwevsky, Aleks dp, Алекс Иваныч та ще 1-му подобається це.
  5. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.573
    Симпатії:
    7.923
    Адреса:
    Харьков
    Бред.
    При разложении воды энерия изымается, баланс всегда в минус.
     
    Yanuwevsky, Aleks dp, Erni та ще 1-му подобається це.
  6. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    @Magestr, попробуйте уважительнее относиться к людям. Вы лично пользовались какими котлали? Покажите агрегат, и приведите цыфры, сколько удалось получить энергии с единицы топлива. А пока, кроме пустых слов, информации ноль. Поменьше пустого текста, и побольше цифр.
     
    Yanuwevsky, Aleks dp, Erni та 2 іншим подобається це.
  7. Yanuwevsky

    Yanuwevsky Інженер

    Повідомлення:
    210
    Симпатії:
    585
    Адреса:
    Коломия
    @Magestr, Що Ви парите людям мозок,тому котлу до "піроліза"як до києва раком,звичайнісінька собі коптілочка з неповноцінним теплообмінником.Такий котел стояв у знайомого,я з тим котлом близько познайомився,фотоальбом тут https://www.facebook.com/profile.php?id=100017502004222&sk=media_set&set=a.304391740154224&type=3
    Із недоліків:
    1.Неправильний вентилятор,який не обладнаний заслонкою,були закипання не одноразово.
    2.Із футіровки тільки форсунка із цеглини,повноцінна камера допалу відсутня.
    3.Факел упирається прямо у водяний зуб,який розміщений надто близько до форсунки,як наслідок про нормальне догорання можна забути.
    4.Теплообмінник дуже малий як для котла 25квт,частина теплообмінника не омивається водою,по обгорілій красці видно що на виході явно забагато жару,і це при опаленні 100м2.
    5.Відсутня регуліровка співвідношення між первинним і вторинним повітрям.

    Із плюсів,дверки на силіконі,повністю зварений із метала 4мм,відслужив до ремонту 7 сезонів,господар був ним задоволений,хоча коли були морози то вночі разок треба було підкинути дровішок.

    П.С. одним словом котел як котел ні гірше ні ліпше,так що майте повагу до людей і не розказуйте "казки старого лісу" :manikyur:
     
    Vasil77 та Алекс Иваныч подобається це.

Поділитися цією сторінкою