IQ energy: європейські компенсації на утеплення житла до 3000 євро

Тема у розділі 'Куплю-продам, предлагаю работу, ищу строителей', створена користувачем IQ energy, 6 бер 2017.

  1. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Яка валюта кредитів IQ energy?

    Усі кредити IQ energy видаються та погашаються в національній валюті України – гривні.

    Як і у якій валюті буде виплачуватися грант (компенсація)?

    Усі гранти розраховуються та виплачуються в євро.

    Для розрахунку суми гранту ми фіксуємо еквівалент гривневого кредиту в євро на дату підписання угоди між вами (позичальником) і банком. Отож грант розраховується та виплачується в євро.

    Грант виплачується через комерційний банк, у якому ви отримали кредит IQ energy, на ваш банківський рахунок. Це може бути картковий, поточний або депозитний рахунок в банку, де ви отримували кредит. Це не може бути ваш кредитний (позиковий) рахунок IQ energy.

    Чи потрібно платити податок з отриманого гранту?

    Ні, не потрібно. Нещодавні зміни до Податкового кодексу України (статті 165.1.57 та 165.1.58) чітко визначають, що гранти за програмою IQ energy не враховуються до оподатковуваного доходу. Отож затверджена сума гранту – це чиста сума, яку ви отримуєте на руки – ані ваш банк не буде утримувати жодних податків, ані вам особисто не доведеться доплачувати податок за результатами податкового року.

    Більше інформації – на сайті програми.
     
  2. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Продовжуємо розповідь про програму. Отже, які умови отримання гранту за програмою IQ energy?

    Є декілька умов отримання гранту, проект має відповідати всім цим умовам одночасно:

    1. проект енергоефективності має фінансуватися через кредит комерційного банку-учасника;

    2. у проекті використані тільки матеріали й устаткування з нашого веб-каталогу «Каталог технологій»;

    3. проект був успішно завершений протягом чотирьох місяців з дати видачі кредиту комерційним банком-учасником;

    4. проект був виконаний у помешканні, до якого позичальник має доступ;

    5. були здійснені лише ті заходи, котрі дозволені нормативними документами;

    6. на дату подання заявки на отримання гранту кредит має бути непогашеним (наявна заборгованість за кредитом);

    7. усе перелічене вище має бути перевірено та підтверджено — з виїздом на об'єкт чи дистанційно — нашими технічними спеціалістами.

    Будь ласка, ознайомтеся з нашими «Правилами та умовами», щоб отримати більш детальні пояснення щодо критеріїв прийнятності при наданні грантів і щодо того, які документи будуть необхідні для підтвердження відповідності зазначеним критеріям.
     
  3. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Продовжуємо розповідати про правила та умови програми.

    Чи можна взяти більш ніж один кредит за програмою IQ energy?

    Так, це можливо. Ми не обмежуємо кількість кредитів за Програмою, якщо тільки загальна сума коштів за всіма кредитами, котрі ви візьмете в усіх банках-учасниках, не перевищить 15 тис. євро на особу.

    Будь ласка, майте на увазі, що цей ліміт стосується не розміру непогашеної кредитної заборгованості, а розміру кредиту, визначеного в договорі, тобто первісної суми кредиту. Тож ви не можете взяти 10 тис. євро, потім погасити 3000 євро (тобто заборгованість за вашим кредитом зменшиться до 7000 євро) та подати заявку на додаткові 8000 євро. У такому разі ви матимете право тільки на додаткові 5000 євро, щоби початкові 10 тис. євро плюс сума за новою заявкою разом не перевищували 15 тис. євро.

    Чи покриває кредит лише вартість устаткування або матеріалів, чи також і витрати на їх монтаж?

    Ви можете використати кредит IQ energy для фінансування водночас і вартості устаткування чи матеріалів, і витрат, пов'язаних з роботами по їх встановленню. Для вас ми розробили каталог монтажних і сервісних організацій, котрі ми рекомендуємо, зважаючи на високу якість їхніх робіт за попередніми проектами. Ви також можете залучати інші монтажні організації, якщо бажаєте.

    Чи можна використовувати кредити IQ energy для заміни матеріалів і устаткування, встановлених раніше з використанням іншого кредиту чи гранту?

    Так, це можливо. Той факт, що ваш попередній проект був підтриманий наданням кредиту чи гранту, не дискваліфікує вас при залученні кредиту від IQ energy або при поданні заявки на заохочувальний грант за умовами IQ energy.
     
  4. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Оскільки в Україні діють й інші програми, багато питань стосується того, чи можна одночасно брати участь в IQ energy та державній програмі?

    Так, ви можете брати участь в обох програмах одночасно. Проте ви не можете подавати заявки на грант від нашої Програми та на отримання компенсації за державною програмою щодо одного й того самого проекту. Ми полишаємо на ваш розсуд те, яку програму ви захочете використати для якої конкретно частини вашого проекту.
     
  5. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Раді повідомити, що розпочато виплати компенсацій клієнтам, що отримали підтвердження виплат у лютому 2017.
     
  6. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Оскільки в Україні діють й інші програми, нас часто питають про те, чи можна одночасно брати участь в IQ energy та державній програмі?

    Так, ви можете брати участь в обох програмах одночасно. Проте ви не можете подавати заявки на грант від нашої Програми та на отримання компенсації за державною програмою щодо одного й того самого проекту.

    Ми лишаємо на ваш розсуд те, яку програму ви захочете використати для якої конкретно частини вашого проекту.
     
  7. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Наводимо приклад виплати компенсації на вікна з енергоефективним двокамерним склопакетом і 5ти камерною профільною сиcтемою WDS 500
    Регіон / Населений пункт: Чернігівська область, Ядути
    Тип житла: приватний будинок, 54 м2
    обладнання:
    Вікна WDS 500/4i-10-4-10-4i
    Ціна: 12 850,00 грн.
    Кредит від ОТП Банку
    Розмір компенсації: 70,74 євро (15%)
    Виплачено клієнту в повному обсязі 17.02.17
     
  8. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    «4 місяці без переплат»: спеціальні умови кредиту УкрСиббанку при купівлі газових котлів Bosch в онлайн-магазині MOYO
    Стартувала акція «4 місяці без переплат», яку проводять ТМ Bosch разом з УкрСиббанком в онлайн-магазині MOYO.
    В рамках акції при купівлі акційних газових котлів ТМ Bosch діють спеціальні умови кредитування: перші 4 місяці щомісячна комісія становить 0%, починаючи з 5-го – 1,99%. Кредит надається під 0,00001% річних на термін до 24 місяців. Дострокове погашення без додаткових комісій.
    А з програмою IQ energy ви маєте можливість компенсувати 15% від суми кредиту в разі покупки котла і 20% від суми кредиту при купівлі котла і радіаторів.
    В акції беруть участь газові котли серії Gaz 4000 W, Gaz 6000 W, Condens 3000 W, Condens 7000 W, Solid 2000 B-2 та Solid 3000 H. Повний список котлів, що є в наявності – за посиланням.
    Акція діє до 31 травня в онлайн-магазині «MOYO». Про деталі акції дізнавайтесь у службі підтримки «MOYO» за тел.: 0 800 507 800.
    Кредитує: Публічне акціонерне товариство «УкрСиббанк» (АТ «УкрСиббанк»), Банківська ліцензія та Генеральна ліцензія НБУ №75 від 05.10.2011 р. БНП Паріба Груп.
     
  9. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Компенсації за лютий виплачені клієнтам в повному обсязі

    Повідомляємо, що всі компенсації, які були підтверджені клієнтам за програмою IQ energy в лютому 2017 р. вже виплачені в повному обсязі.

    Керівник проекту IQ energy Оксана Булгакова зазначає: «Одна з переваг програми – компенсацію можна отримати не лише на енергоефективне обладнання і матеріали, а й на монтажні роботи та супутні товари, що збільшує загальний розмір компенсації. Ми постійно працюємо над вдосконаленням програми IQ energy, а саме: розширюємо список продукції, разом з банками-партнерами змінюємо кредитні продукти, знижуємо ставки по кредитах, розробляємо акційні пропозиції, зокрема безпроцентні розстрочки».

    Програма діє для фізичних осіб, яким доступні різні програми кредитування: від безпроцентної розстрочки на 3 місяці до фінансування більших проектів та утеплення на суми 150-450 тис. грн. Максимальна сума компенсації на одну фізособу – 3000 євро. Компенсації виплачується в євро на окремий валютний рахунок клієнта і не обкладаються податками.

    Нагадаємо, що список енергоефективного обладнання, на придбання якого українці можуть отримати європейський грант, розширено до 3000 позицій.
     
  10. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Чи можна використовувати кредит IQ energy для підтримки проектів своїх родичів або близьких?
    Так, можна у разі, якщо ви, як позичальник, маєте доступ до помешкань свої родичів або близьких.

    Як бути, якщо вартість проекту перевищує 15 тис. євро?
    Ви так само можете реалізовувати свій проект, але з фінансовою підтримкою з інших джерел. Ми обмежуємо участь в IQ energy сумою в 15 тис. євро на особу. Однак, ви маєте можливість оформити кредит на родичів чи близьких, які мають доступ до вашого приміщення.
     

Поділитися цією сторінкою