IQ energy: європейські компенсації на утеплення житла до 3000 євро

Тема у розділі 'Куплю-продам, предлагаю работу, ищу строителей', створена користувачем IQ energy, 6 бер 2017.

  1. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Доброго дня! Це – гілка, присвячена програмі IQ energy, яка надає можливість громадянам України отримати компенсації на утеплення свого житла.

    У цій гілці будемо детально розповідати про програму, показувати реальні кейси людей, які вже скористалися нею, та давати відповіді на ваші запитання.

    Два слова про нас: програму IQ energy було розроблено Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) за підтримки Партнерства Е5Р, Шведського агентства з міжнародного співробітництва та розвитку (Sida) та Європейського Союзу. Метою програми є підвищення енергоефективності українського житлового сектору.

    Програма діє для фізичних осіб, максимальна сума компенсації на одну фізособу – 3000 євро.
    За правилами IQ energy, в разі покупки енергоефективного обладнання і матеріалів в кредит ви маєте можливість отримати компенсацію в розмірі 15%-20% від суми кредиту/інвестицій на свій рахунок. Компенсації надаються на енергозберігаючі вікна та двері, теплоізоляцію, системи опалення, газові та твердопаливні котли, теплові насоси, сонячні колектори та лічильники тепла. З повним переліком енергоефективного обладнання і матеріалів, доступних для участі в програмі, можна ознайомитися в каталозі на сайті IQ energy.

    Як отримати компенсацію?

    Для отримання компенсації вам необхідно протягом не більше 4 місяців з дня отримання кредиту в одному з банків-партнерів зареєструватися на сайті IQ energy і подати заявку на компенсацію. Після підтвердження заявки на виплату, протягом 5 тижнів ви отримаєте компенсацію на свій валютний рахунок (в євро).

    Будемо раді надати відповіді на ваші запитання!
     
    sanykrimea подобається це.
  2. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Список матеріалів і устаткування, на придбання яких можна отримати європейський грант за програмою енергоефективності від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) IQ energy, розширено до 3079 позицій! Найпопулярніша категорія – енергозберігаючі вікна.

    У список рішень, що дають можливість істотно скоротити витрати на опалення, включені як недорогі позиції, наприклад теплоізоляція труб (від 4 грн./м.п), так і високотемпературні теплові насоси, що дозволяють економити більше 30 тис. грн. на рік. При покупці кожної з них можливо отримати європейський грант.

    Керівник програми IQ energy Оксана Булгакова уточнює: «Сьогоднішній каталог матеріалів і обладнання дозволяє задовольнити більшість запитів з енергозбереження. Найбільшим попитом серед наших співвітчизників, близько 50% від загального обсягу, користуються енергоефективні вікна. Програма набирає обертів, каталог технологій за перший рік роботи був розширений більш ніж в 2 рази. Протягом сезону 2017 року плануємо додати декілька нових категорій та розширити вже існуючі».
     
  3. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    тобто підтвердження можна і не отримати? чи це 100% отримання компенсаціі?
     
    WalterCV подобається це.
  4. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Це скоріш технічний момент: якщо ви виконали всі умови програми (надали необхідні документи тощо), вашу заявку підтверджують та ви отримаєте компенсацію протягом 5 тижнів. Але звісно, якщо хтось взяв кредит, приміром, на цемент і розраховує на отримання компенсації за утеплення, його заявку не підтвердять.
     
    sanykrimea подобається це.
  5. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    аби не набралися кредитів,а потім виявиться,що не виконана якась формальність,то що....
    --- добавлено: 6 бер 2017 у 17:19 ---
    а державна програма не заперечує цим грандам?тобто можна компенсацію і в держави отримати і в європейців?
     
    Останнє редагування модератором: 14 бер 2017
    WalterCV подобається це.
  6. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Всі деталі та формальності офіційно прописані на сайті програми, жодних зайвих документів не вимагатимемо. Виплати гарантовано участю в проекті ЄБРР та ЄС.
    --- добавлено: 6 бер 2017 у 17:26 ---
    Так, ви можете брати участь в обох програмах одночасно. Наприклад, взяти кредит на вікна по одній програмі, а на котел - по іншій. Проте ви не можете подавати заявки на грант від нашої програми та на отримання компенсації за державною програмою щодо одного й того самого проекту.
     
    Останнє редагування модератором: 14 бер 2017
    sanykrimea та Іван 55555 подобається це.
  7. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    Для цілей розрахунку гранту всі суми у гривнях переводяться в євро за офіційним курсом на дату отримання кредиту. - це з умов.тобто ми отримаєм валютний кредит по гривневиx відсоткаx? щось не зовсім зрозуміло!?
     
    IQ energy подобається це.
  8. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Дивіться, кредит ви берете в українському банку в гривні.
    Але грант (тобто компенсацію) ви отримуєте в євро.
    Тому для того, аби розрахувати, яку саме суму вам надати у якості гранту, суму вашого кредиту у гривнях переводять в євро і розраховують таким чином розмір вашої компенсації. Підкреслюємо, йдеться саме про методику розрахунку гранту. Кредит залишається в гривні:)
    --- добавлено: 7 бер 2017 у 13:31 ---
    Хочемо трохи більше розповісти про фінансову частину програми. Наводимо відповіді на найчастіші питання:

    Яким є розмір компенсації від IQ energy?

    При покупці в кредит однієї категорії обладнання (наприклад, газового котла), сума компенсації становить 15% від суми кредиту/інвестиції. При покупці двох і більше категорій обладнання (наприклад, котел + радіатори) сума компенсації становить 20%.

    Чи можна просто отримати грант на проект енергоефективності без оформлення кредиту?

    Ні, це не дозволено умовами IQ energy. Для того, щоб мати право на отримання гранту від нас, ви маєте взяти кредит у комерційному банку-учаснику. Також цей кредит повинен бути не погашеним на дату подання вашої заявки щодо отримання гранту.

    Які комерційні банки беруть участь в IQ energy?

    Наразі два комерційних банки беруть участь у нашій Програмі: ОТП Банк і УкрСиббанк.

    Чи умови кредиту однакові в усіх банках-учасниках?

    Кожен комерційний банк-учасник встановлює умови кредитування незалежно один від одного. Це означає, що суми кредитів, строки, процентні ставки, збори та комісії, а також вимоги до позичальників можуть бути різними в різних банках. ЄБРР не має повноважень нав'язувати умови кредитування банкам-учасникам.
     
    Останнє редагування модератором: 15 бер 2017
    Іван 55555 подобається це.
  9. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.883
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] IQ energy
    28 февраля в 12:58 ·

    Подготовили еще один пример выплаты компенсации на твердотопливный котел.

    Регион / Населенный пункт: Киевская область, Жердова
    Тип жилья: частный дом, 80 м2
    Оборудование: твердотопливный котел Bosch K 20-1 G62
    Цена: 20 799,00
    КПД: 87%
    Кредит от УкрСиббанка
    Размер компенсации: 105,17 евро (15%)
    Выплачено клиенту в полном объеме 20.01.2017
    ...
     
    Зємлємєр, Іван 55555 та IQ energy подобається це.
  10. IQ energy

    IQ energy Підмайстер

    Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    15
    Продовжуємо говорити про фінанси. Отже:

    Скільки коштів доступно по кредиту?

    Ви можете взяти до 15 тис. євро за умовами IQ energy. Цю суму ви можете взяти одним кредитом від одного банку-учасника чи кількома кредитами від одного або від кількох банків-учасників.

    Кожен комерційний банк, який бере участь у Програмі, встановлює власний кредитний ліміт для позичальників. Зазвичай, цей ліміт залежить від кредитної історії та кредитоспроможності позичальника, тому він може бути різним для різних осіб. Зв'яжіться безпосередньо з банками, щоб дізнатися, на яку суму кредиту ви можете розраховувати.

    Чи є максимальний ліміт для гранту?

    Максимальний грант за програмою IQ energy становить 3000 євро на особу. Максимальна сума гранту може бути отримана, якщо ви взяли максимально доступну суму кредиту (15 тис. євро) та реалізували більш ніж один захід енергоефективності в одному помешканні, що дає вам право на грантову ставку 20 %.
     

Поділитися цією сторінкою