Саморобний свердлильний станок.

Тема у розділі 'Своими руками - отчеты', створена користувачем Maksim II, 11 січ 2017.

  1. Maksim II

    Maksim II Майстер

    Повідомлення:
    48
    Симпатії:
    45
    Ты меня немного не понял. На моём рисунке каретка - светло серый цвет, на ней закреплен электромотор с "пинолью". Вся эта конструкция будет ездить по стойке - профильной трубе. Домкрат только будет приводом. Каретку просто нада плотно подогнать к стойке, и люфта не должно быть... Ну так бы мне хотелось верить :)
     
    Останнє редагування модератором: 28 січ 2017
    Alles подобається це.
  2. Alles

    Alles Майстер

    Повідомлення:
    124
    Симпатії:
    23
    А, ну да, недопонял. И то же самое предложил. :-[ Значит, это правильная мысль! А от домкрата я отказался как раз из-за люфта в гайке. К тому же, нужно будет обеспечивать параллельность винта и стойки, чтобы не клинило, или ставить какую-нибудь кулиску, но тогда люфт при подаче вперёд-назад ещё увеличится. Короче, я решил ставить трос.
     
    rymut та Maksim II подобається це.
  3. Hover

    Hover Прораб

    Повідомлення:
    493
    Симпатії:
    348
    О эпоха о время.. сверлильный станок от 2000-4000грн. но собственный велосипед лучше, вопрос в чем... .
     
  4. Alles

    Alles Майстер

    Повідомлення:
    124
    Симпатії:
    23
    В столовой тоже борщ...
     
    Maksim II подобається це.
  5. Hover

    Hover Прораб

    Повідомлення:
    493
    Симпатії:
    348
    главное что понимание разницы.., если мереть уровнем с толовой то и понятно что можно откушать, а если мереть другим .... .
    ps...
    не пишите ерунды на будущее.
     
  6. Maksim II

    Maksim II Майстер

    Повідомлення:
    48
    Симпатії:
    45
    Свердлильный станок за 2000??? Это то китайское говнище которое все равно придётся усовершенствовать самому, убирать люфты, утяжелять конструкцию и где мотор с алюминиевой обмоткой??? Я лучше заморочусь и в свободное время играясь с подручного сделаю сам.
     
  7. shed1968

    shed1968 Бригадир

    Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    114
    Адреса:
    майже центр України
    Дешевше не знайшов - це вже більш-менш прийнятний варіант тобто 3500-4000 як мінімум + доставка + ризики отримати не зовсім те що на фото.
    https://www.olx.ua/obyavlenie/prodam-stanok-sverlilnyy-2m112-IDpQQSu.html#6ddbf1ed6c
    Досить часто мене дивують американці - ну що їм треба? пішов і купив, і зарплатня нормальна і в магазинах є все, ні роблять щось самостійно і ви знаєте - виходить.
     
    Maksim II подобається це.
  8. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.848
    Симпатії:
    1.987
    Адреса:
    Черкассы
    Тe оголошeння більшe нe доступнe, мабуть кидалово було і його видалили.
    Я собі за 5000купив 2м112, начe нeдорого порівняно, алe на фірмі одній джeт стоіть , також нeпоганий станочок, ціні правда нe моніторив на нього.
     
  9. Maksim II

    Maksim II Майстер

    Повідомлення:
    48
    Симпатії:
    45
    Всім привіт! З приходом весни з'явилось дуже багато роботи, але по троху знаходжу час щоб закінчити розпочате. На даний час мабуть основна робота зроблена, залишилось тільки вирішити питання підйомного механізму! Примірявся до рульової рейки, - варіант як і раніше мені не зовсім до вподоби через малий хід. Використать трос - якось примітивно, хоч це мабуть чи не найпростіше зробить. Спробую все ж таки переробить домкрат. перекинуть місцями шестерні, щоб при роботі не доводилось робити багато обертів . Ну і декілька фото:[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    --- добавлено: 18 бер 2017 у 15:36 ---
    Слідуючим кроком було мабуть чи не сама марудна робота - зварювання станини. Адже намагався витримати максимальну перпендикулярність всіх необхідних площин![​IMG] [​IMG]
    Основу каретки планував зробить з тої ж самої труби що і стійка, дещо збільшивши периметр квадрата. Однак оскільки в моєму випадку на стійку пішла квадратна труба 80х80 і товщиною стінки 2 мм (саме товщина стінки мене дещо пригнічує своєю не надійністю), покрутівши в руках отриману деталь вірішив переробить і використав шматок здається 10см швейлера звареного до купи! [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 26 бер 2017
    Alles та Vladimir1966 подобається це.
  10. Maksim II

    Maksim II Майстер

    Повідомлення:
    48
    Симпатії:
    45
    Задля цікавості ставив мотор і накидав ремінь на шківи, - щоб перевірити жорсткість, можливу вібрацію і биття патрона. Ну на первий погляд все ОК! Ваги станини вистачає щоб мотор при старті і роботі не розгойдував станок. В "пінолі" биття також начебто не помітив....
    Прошу сильно не гидить в бік моїх зварювальних навичок! :-[ на лаври зварювальника року не претендую, шви не по госту але тримається наче мійцно):lulka:А там красочкой щедро помажу)
     

Поділитися цією сторінкою