Авто майстерння в приватному секторі ?

Тема у розділі 'Проекты домов и коттеджей', створена користувачем kipa192, 24 гру 2016.

  1. kipa192

    kipa192 Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    2
    Есть в частном секторе участок с незавершенным строительством дома . Посматриваю в его сторону на предмет расположить там авто мастерскую на 2-3 бокса . Реально ли это ? Какие "подводные" камни ожидают на этом пути ? Поделитесь наблюдениями или Опытом . Спасибо
     
  2. Hover

    Hover Прораб

    Повідомлення:
    493
    Симпатії:
    348
    Сложно понять ваш вопрос, вы или собираетесь переделать не дострой, или как работает сто, как и что ремонтировать какое нужно оборудование и т.д.
    Вы как то определитесь с вопросом, если по не дострою так выкладывайте чертежи обсудим в рамках форума. Если же о оборудовании для СТО ну что знаю то порекомендую.
    [​IMG]
     
  3. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    @Hover вірно сказав: спочатку потрібно чітко сформулювати питання. Мова йде про: юридичні ньюанси, пов'язані з будівництвом і оформленням автомайстерні в жилому секторі; особливостям побудови автомайстерні; особливості роботи автомайстерні, в тому числі у приватному секторі.
    Моїй автомайстерні, що зайняла значну частину моєї присадибної ділянки, минулої осені виповнилося чверть століття, радо поділюся досвідом.

    Хочу ще зауважити, що, якщо ви не спеціаліст в обраній області, не готові працювати "граючим тренером" або не маєте домовленого спеціаліста "під якого" власне і будується автомайстерня - лишіться тієї справи, бо матимете безліч розчарувань.
     
    Odissey та pic16f887 подобається це.
  4. kipa192

    kipa192 Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    2
    И так ...участок в частном секторе (слева , справа , по торцу участка соседи ) жилая зона . Участок фасадом и въездом выходит на центральную дорогу (ходят автобусы) , на тротуаре перед участком остановка общественного транспорта , но на данный момент не работает по назначению из за появившихся маршруток которые останавливаются на каждом углу . Стройка... теперешние владельцы участка хотели построить мини лечебницу но по стечению обстоятельств (кризис 2008 , кредит , смерть хозяина и работа неопытных строителей ) старые строения снесли а из нового построенного стоит никуда ненужная коробка и бутовый фундамент рядом . Вся прелесть в том что я сосед по торцу участка . Смотрю каждый день на это все и не могу определится . Как построить и спланировать уже в голове сложилось . В этом году оформлял кадастровый номер на свой участок все прошло нормально (подписи соседей что нет претензий) но закралась надоедливая мысль КАК поведут дорогие соседи когда узнают что я замыслил ?
    Это и отопление буржуйка-котел , и хочешь не хочешь машины на участке . Мастерская на три бокса . Вот в кратце так Интересует правовая сторона вопроса . Кругом все такое работает , но на законных ли основаниях . Как потом все это регистрировать ? А сначала получить разрешение на строительство ? Строить хочу как мастерскую но так что бы можно без больших вложений переделать на жилье(пере.страховка) . Все строения снесу и фундаменты демонтирую . Кошмар но иначе нельзя . халатно делалось .
    --- добавлено: 24 гру 2016 у 19:57 ---
    Все это для сына . : " Папа сколько я могу платить за аренду " Смотрю что "вырос" со штанишек . Уже 12 лет в автоделе . С товарищем 3 года самостоятельно работают .
     
    Останнє редагування модератором: 1 січ 2017
  5. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Для підприємництва по хорошому потрібно змінювати цільове призначення ділянки. І тоді запускати процедуру будівництва боксів.
    Є варіант робити буд.паспорт на забудову садиби і починати з гаражів, далі вже по факту узаконювати - це може бути простіше.
    По сусідах, чим раніше перестанете на них зважати тим раніше знайдеться порозуміння. Правило просте для всіх - паркан повище, контактів поменше. Звичайно скандалити без причини не варто
     
    Мирослав подобається це.
  6. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Правова сторона питання - суцільні проблеми, оскільки потрібно міняти цільове призначення участка і зворотній шлях теж менінгіт. Загальна практика - побудова власного ГАРАЖА на участку і відкриття в ньому міні-СТО.
    Зауважу, що від сусідів багато залежить, але за бажання впевнено знайдете спільну мову: навіть найвередливіші зрідка звертаються до мене за допомогою, що сприяє покращенню відносин. Звичайно за умови, що ви, зі свого боку, приймете необхідні міри, щоб не завдавати їм лишнього клопоту: на вулиці чисто, ваші клієнти не заважають сусідам, як мінімум, не займають їхні заїзди і обочини (тут варто пожертвувати частиною території під невелику стоянку при вході), ви не травите сусідів димом від "масляного" опалення (я років з 15 тому пробував, відмовився від ідеї категорично саме через димність, опалюю дровами і розглядаю варіант утеплення бокса і переходу на тепловий насос), тощо.

    Перед проектуванням поцікавтеся будовами інших міні-СТО, щоб у вас не вийшов "великий гараж". Як казав знайомий архітектор, "знайомство із зразками дуже потрібно, інакше людина, що весь час будувала сараї, одержавши свободу і фінанси, побудує велиий сарай" =).

    Ще зауважу, що жити там де працюєш - погана карма, провірив на власній шкурі =).
     
  7. kipa192

    kipa192 Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    2
    А хіба можливо частково--поступово узаконювати забудову ?. Як я зрозумів , збудував гараж , отримай тех паспорт в инвентар бюро . І далі будуй згідно плану забудови доки вистачить грошей . А інспекція по будівництву не "добадаеться" що щось не добудував ?
    --- добавлено: 24 гру 2016 у 20:42 ---
    В тім то й справа що син хоче майстерню , а я перестраховуюсь .
     
    Останнє редагування модератором: 1 січ 2017
  8. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
  9. Hover

    Hover Прораб

    Повідомлення:
    493
    Симпатії:
    348
    В сети есть видео канал о Дядьке Максиме он приобрел участок со всех сторон частные дома построил мастерскую токарка фрезеровка и т.д. Напишите ему письмо как и что думаю ответит.
     
  10. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Це вам краще в мАцьковію звернутися,
    Там сябянін всім "разрєшєшія" раздайот...
     

Поділитися цією сторінкою