Воздушное отопление за и против

Тема у розділі 'Вентиляция и кондиционирование', створена користувачем Hover, 17 лис 2016.

  1. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    хол або зал є корисна площа.я шляхом реконструкції позбувся всіх коридорів.якщо не рахувати тамбура 1.3х4м.в якому поміщені вхідні сходи висотою 80см. далі маю сіни 3.15 х 6м.в яких є сходи в підвал, до ванної,котельної , на другий поверх до кухні.чому так, тому що підлога ванної 80см нижче а пілога кухні 2м. вище. тут в холі теж поміщений туалет.простір є відділяючий зону з природньою вентиляцією(кухя ,ванна,туалет,тамбур з вхідними сходами) і рештою жилої зони.жила зона починається з вітальні 5.3х3.5м. до якої виходять дверима 4 кімнати.і якщо в жилій зоні надлишок тиску то втрати тепла відбуватимуться в напрямку зони з природньою вентиляцією.трохи нижча температура в сінах доречі мені не шкодить.для мене показник жила зона кімнат і вітальні що вже не так і багато десь 85-90м.кв.
    спроба герметизувати двері зупинилась на вхідних між тамбуром і сінами.
    але то все пусте проблема в тому що та будівля стрімко перетворюється в музей.одна дитина перебралась до польщі, друга теж їздить по світу за роботою, третя скінчить навчання і не відомо.І по що те все є? для пари старих немічних людей? кіт і той по 15ти роках мордації кінчився десь на минулім тижні ще перед морозами.
     
    Останнє редагування: 28 лют 2018
  2. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    рекуператор до -5С далі гріти треба. замерзне. в нашому регіоні з вологістю 90% +-10%.то є осушувач повітря можна збирати дистилят до бочки.практичніше як на мене поповнювати в жилій і зтравлювати повітря до підсобних приміщень.
     
  3. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Ви зробіть аналогію повітряної системи з водяною системою опалення.
    Всі знають, що після включення котла, водяна обратка починає все більше прогріватися і коли вона прогрілась до заданої вами температури, то котел переходить в режим очікування. А тепер уявіть, що обратка по дорозі до котла витікає, а щоб в системі був необхідний рівень води, то холодна вода з водопроводу покриває ці втрати...Як думаєте, така водяна система опалення буде працювати з високим кпд?
    Аналогічно з повітряною системою опалення. Якщо у вас обратка, яка вже проходила через котел і отримала теплову енергію, а далі частину віддала, а іншу частину несе назад в котел, починає втрачатись, то ні про яку ефективність не можна говорити.

    Для водяної системи опалення простіше контролювати обратку, бо є замкнені труби і якщо щось протікає, то ви зразу на це реагуєте. А в повітряній системі опалення реагувати на втрати обратки важко, бо ви їх не бачите. Тільки при проектуванні ви можете наперед мінімізувати ці втрати, якщо вихід подачі і вхід обратки встановите якомога ближче один до одного, а також повітропровід буде герметичний.
     
  4. Елмастер

    Елмастер Майстер

    Повідомлення:
    40
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Самбір
    Давайте не будемо говорити так категорично про мою систему , яка є , така є. Давайте уявимо , що ваша система змонтована і працює так як ви описали. Подача і обратка якмога ближче (наскільки близько ,що б ще і працювало). Все у вас герметично , повітря крутиться по колу, втрат нема – і тут о ! жах! :

    1. Хтось пукнув в туалеті

    2. На кухні в жінки пригоріло щось , вариться холодець на свята, викидається купа чадного (угарного , СО ) газу, з баняків іде пара, з сковорідки жировий туман.

    3. В ванні хтось приймає душ, волога пре по будинку

    4. Придумайте щось самі.

    А у вас все герметично. Якщо запахи і пару ви мужньо можете терпіти , то чадний газ не вдасться по двох причинах : 1.просто не підключить газова контора газ , 2.догадайтесь самі, якщо не буде вентиляції. І тут ви не витримуєте і щось відкриваєте - і зворотку все одно треба підпитувати свіжим повітрям .

    Мені всерівно як у вас, та признайтесь хоча би собі, що нічого у вас не працює як повинно.

    А взагалі як влаштувати житло по нормах потрібно читати нормативні документи , наприклад державні будівельні норми. Взагалі обговорення в нас переросте в суперечку , і користі від цього не буде нікому.
     
  5. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Ви дуже гарно описали реальне положення справ в хаті. Отож зрозуміло, що у ванній кімнаті і в кухні є витяжка. А тепер уявіть дві ситуації:
    1 - подача і обратка на відстані 2метри одна від одної (як у відео американських систем, що я приводив вище). Подача і обратка в одній і тій же кімнаті, а також кімната відносно відділена від кухонь і санвузлів хоча би звичайними дверима і відстаню.
    2 - подачі і обратка на відстані 20метрів одна від одної. Обратка засмоктує з одинаковою ефективністю як повітря з кухні, так і з кімнат, а можливо з кухні і більше. Все залежить що у вас на першому поверсі.

    Немає суперечки, є звичайна розмова в якій я хочу ще раз переконатись, що прийняв правильне рішення. Якщо ж в нормативних документах є таке, що вказує на неправильність моїх суджень, то буду радий якщо ви на це звернете мою увагу. Є бажання, пишіть, тільки інформативно, без каламбурів і нервів.
     
  6. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Кожній людині в хаті треба 60 кубів свіжого повітря на годину. Коли хатні справи: вариться їжа, купання-прибирання, для невеличкого помешкання до 100 квадратів, потрібен 5..8 кратний повітрообмін.
    Про що Ви торочите, про яку "герметичність", де Ви те взяли?
    --- добавлено: 28 лют 2018 у 23:36 ---
    Ви трохи губитесь в течії дискусії. Ви несете нам тут дічь з ютуба. Вам кажуть те є муть.
    В такому разі, саме Ви мусити доводити, що дічь не є дічь. А не хтось Вам має доводити, що дічь, то є дічь. Бо якби Ви нічого не несли, то ніхто б нічого не казав. Розумієте?
     
    Останнє редагування модератором: 8 бер 2018
    bogdansv, andrij64, djclyde та 2 іншим подобається це.
  7. Ljoga

    Ljoga Стажер

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    2
    @LVV, Доброго дня, цікава тема, чи робили ви вже систему повітряного опалення у своєму будинку? Також планую в себе зробити.
     
  8. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    Вимагає іншоі конструкціі житла і якогось приміщення на теплообмінний агрегат.
    В стандартній будівлі мені то вилилось в обкладання утеплених вже стін зовні, ще й утепленням з середини.
    Пінофол + гкл.реконструкціі підлогиі створення під підлогою технічного простооу 80см.
    Як то я зробив є а темі підлога з осб.А далі що у вас виникне то сервіс повітряних фільтрів про який не знають в класичній у нас водяній системі.А так нічого складного і дорогого.теплообмінник з бу авторадіатора, класична водяна відкрита водяна система яку я вентилем пернмикаю на циркуляцію або по радіаторах або на теплообмінник.Систему зберіг ще в первісному вигляді коли вона здатна працювати і на природній циркуляціі.
     
    Останнє редагування: 3 лис 2019
  9. Ljoga

    Ljoga Стажер

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    2
    У мене новобудова і повітряне опаленя планував з самого початку. Канали прокладав по підлозі і виводив під кожне вікно, а у стелі ,навпроти, робив забір повітря, і зводив в одну трубу щоб пропускати знову під котел знову під котел. Канали прокладав 127мм гнучкою трубою утепленою скловатою, забір робив такою ж тубою. Паралельно тягнув класичне водяне опалення на радіаторах, для перестраховки)). Між поверхами деревяне перекриття, там кидав повітропроводи між балками.
    Зараз стоїть питання з котлом, так як планую опалювати твердим паливом, а на майбутнє можливо, пилєтами
     
    barnych подобається це.
  10. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    Повітроводи я робив з еппс 50.повітряний канал щоб еппс не смердів покрив алю фольгою.підходить і харчова.до кожноі кімнати свій канал.канал є звуковод. то мусить бути до кожного приміщення свій.
    Теплообмінний короб з профлиста 10.поверху утеплений рулонною ватою.З обраткою особливо не бавився.перекриття маю шлакобетон, то прибив до нього деревяними планками пінофол і зробив пдвісну з гкл.дав вбудовані ледсвітильники які одночасно є повітрозабірники.каналу не робив. Весь простір над стелею є канал.Дірка є тільки до вітальні в простінках.відбір до обмінника вже з вітальні з підстельного простору.Повітря вам все одно втікатиме з хати кудись, якщо визробите більший тиск забором з вулиці.а інакше не матимете вентиляціі.кухня і ванна є окремим модулем за сіньми(москалі на то кажуть прихожа).в ванній і кухні просто відточна вентиляція.туди і стравлюю повітря з хати.ванна і кухня в контур повітряного обігріву не входить.
     
    Останнє редагування: 3 лис 2019

Поділитися цією сторінкою