Металообробні верстати в столярній майстерні

Тема у розділі 'Станки', створена користувачем woxhol, 9 лис 2016.

1. shed1968

shed1968 Бригадир

Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    114
    Адреса:
    майже центр України
    Скоба рычажная 0-25 Митутойо - джапания. Користуватися можна для контроля розмірів, від 0 до 25мм, настраюється на 0 по плиткам (Плоскопараллельные концевые меры длины - КМД), скоба показує відхилення -або+ від еталона. Розконтрюється великою накатаною гайкою, далі викручується за накатану праву частину, вставляємо КМД підганяемо на 0, контримо. Натискаємо на пімпочку зліва над шкалою, ричаг відпускає кмд і розводить губки, вставляємо деталь дивимся відхилення.
    --- добавлено: 17 гру 2016 у 16:47 ---
    Де то у Вас така барахолка?

Останнє редагування модератором: 25 гру 2016
  2. woxhol

woxhol Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.089
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Дякую,я ще на базарі загуглився:) і вже знав що це,але саме смішне що купив прилад у бариги патентованого:-D,у нього відрізні ВК по 70 гривень при тому що на базарі у всіх вони по 30-40 грн,у всіх пластини змінні по 15 грн у нього по 40 грн і т.д..як він продав мені та ще за 150 грн для мене загадкаdntknwможе я йому гіпнозу навівCrazy
    базар Торпедо.

3. shed1968

shed1968 Бригадир

Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    114
    Адреса:
    майже центр України
    Ну річ дуже специфічна, мабуть лежала років зо два, ніхто не питав. Шукайте ще 25-50 вали під підшипники точить буде бомба.
    Витягнув зі столу свою скобу - зрозумів шо збрехав правий накатаний контрить, велика гайка регулювальна-о :).

Останнє редагування: 17 гру 2016
  4. woxhol

Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.089
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Що ще крім КМД можна вважати еталоном розміру?Як не маючи тих калібрів можна провірити штангель або мікрометр?Наприклад потрібно проточити шийку 35+0.01 а підшипника в мене нема?

5. shed1968

shed1968 Бригадир

Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    114
    Адреса:
    майже центр України
    Ну мікрометр 0-25 повинен при зведених губках показувати 0, для мікрометрів 25-50 і більших в коробочці має бути еталон розміру. КМД то ідеальний варіант, але їх також треба перевіряти. У нас вони були трьох рівнів точності - еталонні (з паспортами повірочної лабораторії), ВідділуТехнічногоКонтролю, робочі для видачі в цех. Можна пошукати на розвалах калібри пробки, на них нанесеній розмір калібра - діаметр, чим менший допуск - тим точніше зроблений калібр. Бажано дивитись калібри не підписані "ОТК" це зношений інструмент з ширшими полями допуску ніж у робочого, пробку краще використовувати з НЕпрохідної сторони - також менше зношену. Калібри пробки з соточними допусками мають точність достатню для перевірки по ним штангенциркуля. Калібр пробка непроход діаметр 35+0.01 має фактичні розміри десь 35,008-35,011, можу помилятися, але не набагато - точніше треба лізти в розрахунок розмірів калібрів, а я вже їх років з 7 не робив.

woxhol подобається це.
  6. woxhol

Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.089
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Дякую.Завтра базарний день може щось надибаю.

7. slavko.malynovsky

slavko.malynovsky Інженер

Повідомлення:
    685
    Симпатії:
    634
    Адреса:
    Львівщина
    Привіт Орест, привіт @shed1968, слідкую за темою і всіма дописами так як від недавна став власником старенького токарного станка 1м61, (саме власником бо до токаря - як до неба пішки) пробую щось простеньке точити
    Ну розказуй що цікавого придбав.
    А то фото ділильної головки про яку я говорив

Вкладення:

8. shed1968

shed1968 Бригадир

Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    114
    Адреса:
    майже центр України
    Привіт пане malynovsky, я Ваш тезка! Ділилка клас якщо ще й фрезерного маєте то прекрасно.

slavko.malynovsky подобається це.
  9. slavko.malynovsky

slavko.malynovsky Інженер

Повідомлення:
    685
    Симпатії:
    634
    Адреса:
    Львівщина
    Дякую,:Hi: приємно, ні фрезерного не маю , металообробка то так , більше маю справу з деревом, хоча і з металом якось стараюсь давати собі раду.А на рахунок фрезерного то що ви скажете про ЛФ 200 (сусід має в розібраному вигляді... продає)

10. woxhol

Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.089
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    О-о,в нашому строю прибуло,щось столярів на метал потягнуло:-Dскоро металістів на дерево потягне:-D.В тебе кльовий станок,це вже малосерійка але ВИРОБНИЧА,розрахований на серйозні нагрузки.
    Так по мєлочам,бо бачу що скоро треба буде столярний продавати щоб купити все що хочеться:facepalm:,колись я таким капусту прикладав а фрезерні поворотні лещата використовував як грузило для донки,на синусних магнітних столах цвяхи рівнялисьCrazyа кругляк 40 мм -х-40 ст кидався в фундамент замість арматури....а тепер то купу грошей коштує,отаке..
    то мені на Миколая?:-D
    --- добавлено: 18 гру 2016 у 21:41 ---
    Шедевр львівського машинобудуванняroflправда з нього можна зробити кльове чпу,він подачі автоматичної не має і шпіндель високооборотистий,понавішувати шагові двигуни+частотник і вперед.

Останнє редагування модератором: 26 гру 2016
    slavko.malynovsky подобається це.

Поділитися цією сторінкою