Металообробні верстати в столярній майстерні

Тема у розділі 'Станки', створена користувачем woxhol, 9 лис 2016.

1. woxhol

woxhol Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.089
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Чогось на Чіпі забули уточнити що це просто заглушки а регулювальні болти слід шукати ЗА ними:-D..Конусність поправив,патрона розточити краще ніж на 0.06 в мене не виходить напевно патрон такий.Дивився на польскому ОЛХ там досить багато патронів можна не дуже б\у купити за 500 злотих то є 130 доларів...ну то не 500:wild:,десь буду там то пошукаю.Ще в мене питання по зворотньому зйому різця..я замітив що чим сталь твердіша тим меньший зйом потрібно робити але навіть при зйомі 0.1 зворотній зйом все одно є...

2. shed1968

shed1968 Бригадир

Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    114
    Адреса:
    майже центр України
    Радий, що чимось допоміг. Десь я Вам уже писав - абсолютно жорсткого станка немає, різець відгинає, на зворотньому ході "малює" по заготовці, ну ще як варіант, є люфт в продольних і поперечних направляючих, який дозволяє їм (це дуже дуже перебільшено) дещо повертатися відносно якоїсь точки, пряма між цією точкою і точкою вершиною різця не перепендикулярна до поверхні яку обробляють, при зміні напрямку подачі і повороті навколо цієї точки різець врізається в деталь. (таракани завмерли)
    Занадто маленькі зйоми робити не варто, якщо я не помиляюся, при проектуванні МеталоРіжучихІнструментів мінімальну глибинаурізання рекомендують приймати не менше 0,05 мм, тобто коли товщина деформованого шару і глибина різання співпадають - інструменту хреново.

woxhol подобається це.
  3. woxhol

Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.089
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Дякую.Завра ще настрою з\б і "в бой" бо токарки трохи назбиралось.В швидких планах доробити прискорювач і станція СОЖ.До речі на рахунок Сож,чи оправдане буде його встановлення?Це як в столярці,станок може працювати і без витяжки, але працювати без неї вже неможу?:-D

4. shed1968

shed1968 Бригадир

Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    114
    Адреса:
    майже центр України
    Різати без СОЖ хреново, щось більш-менш термооброблене також, нержавійку також,.... все інше в принципі можна і без охолодження.

woxhol подобається це.
  5. woxhol

Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.089
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Вирішив переробити з\б,дістало ключем затискати.Поки точу деталі і думаю як би не зіпсути з\б:-D

Вкладення:

• зб 006.JPG
      зб 006.JPG
      Розмір файлу:
      186,9 КБ
      Переглядів:
      17
    • зб 009.JPG
      зб 009.JPG
      Розмір файлу:
      191,2 КБ
      Переглядів:
      17
    • зб 011.JPG
      зб 011.JPG
      Розмір файлу:
      111,1 КБ
      Переглядів:
      17
    • зб 012.JPG
      зб 012.JPG
      Розмір файлу:
      108,1 КБ
      Переглядів:
      17
    slavko.malynovsky подобається це.
  6. woxhol

Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.089
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Вроді не поломав і не зіпсув:-D,все працює,трохи пороблю і якщо все нормально то розберу і помалюю.На черзі прискорювач.

Вкладення:

• зб 001.JPG
      зб 001.JPG
      Розмір файлу:
      122,1 КБ
      Переглядів:
      26
    • зб 002.JPG
      зб 002.JPG
      Розмір файлу:
      118,4 КБ
      Переглядів:
      25
    • зб 004.JPG
      зб 004.JPG
      Розмір файлу:
      157,9 КБ
      Переглядів:
      26
    slavko.malynovsky подобається це.
  7. shed1968

shed1968 Бригадир

Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    114
    Адреса:
    майже центр України
    Прекрасно вийшло! (Паз попередні господарі прорізали? Щоб легше було гайки крутити?!)

8. woxhol

Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.089
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Дякую.Паз думаю не саморобний,хоча в інших версіях станка такого нема.Подивлюсь як переробка буде тримати великі діаметри сверла.

9. shed1968

shed1968 Бригадир

Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    114
    Адреса:
    майже центр України
    Чесно кажучи, я такий "улучшазінг" - паз бачу вперше, самопал 100%, прикольний. З великими діаметрами, навіщо Вам, це ж не серійка, бережіть верстат, я десь натрапляв на рекомендацію для 1К62! максимальний діаметр сверла 25мм! чому рекомендацію - потягне він і набагато більше - задля збереження точності. Довелося з напарником наварювати на зубчатій рейці і доводити болгаркою 3 вирвані зуби, на станок 1Д95 зробили хитру приспособу, на "жорску сцепку" чіпляли задню бабку до суппотра і сверлили самоходом на подачі.

10. woxhol

Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.089
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    В мене і так саме більше це 20 мм:-Dдальше розточувати..Надибав на барахолці таку штуку,думав мікрометр а виявилось пассометр,японський=),з повірочним паперчиком,точність 2 мікрони.В дорозі фрезерна приставка для цього станка,вже можливості розширюються..
    --- добавлено: 16 гру 2016 у 22:08 ---
    чого тільки не придумають..:-D

Вкладення:

Останнє редагування модератором: 24 гру 2016

Поділитися цією сторінкою